Има ли смисъл от форумни подписи?

От: Има ли смисъл от форумни подписи?

Страна много добре съм прочел за какво става въпрос и след като съм се занимавал да обикалям 50 форума да слагам подписи и коментари мислиш ли че не правя разлика, но явно на теб не ти е идвало на ум че колкото повече постове напишеш на толкова повече места ще ти се появи подписа.
Вероятно изводите си ги правиш на база на това че се регистрираш в даден форум слагаш си подпис не пишеш теми и коментари и чакаш нещо де се случи е няма да се случи.
Ако както ти твърдиш че от този месец вече тези линкове нямат тежест защо тогава все пак се намирам на първа страница и не съм пропаднал след като тази дума съм я оптимизирал само с форумни подписи.
В предишният си пост написах че уважавам твоето мнение, но се постарай да уважаваш и чуждите и бъди сигурен че поне 50% от нещата които пропагандират Г. за СЕРПА са за успиване на балъците и ако следваш техните съвети ще се видиш на първа страница кога на тая панда и се родят пра-пра-внученца

mantaman, първият ми линк във форум е през 1996г., а първият форум, развит от мен (до ядро 3000 човека и над 100000 реални регистрации), се появи през 1998г. Та, повярвай ми, разбирам от форуми, коментари и подписи. Това, че търсачките внасят дезинформация, е вярно, но всеки човек с малко акъл в главата успява да прецени до каква степен да им вярва. Докато тази дезинформация, която се вее от разни самозвани малолетни гурута и се преписва от също толкова гуреливите им тукашни последователи е далеч по-неприятна, тъй като плоди спамери. Само за този месец бан-списъкът на домейните ни се е увеличил с над 100 и за това не са виновни техните собственици. Прочели са обяви за събмит, доверили са се на някое тукашно лапе, то ги е изпраскало на автомат къде ли не без да се съобразява къде, за да вземе петолевка и това е. Та тези гурута с глупостите си плодят все повече и повече спамери и флудери като в същото време не разбират, че дори и алгоритмите се усъвършенстват и това, което е можело да се прави дори преди година, вече не може.
 
От: Има ли смисъл от форумни подписи?

а сега де, проблем, днес и вчера имам по-нисък трафик, пак съм 60%+ сравнение с 10ти Август, но сравнение с 12-17ти съм зле, като имате впредвид, че на близо 10 ключови думи съм топ 3, на 4 съм топ 5, а на други 10 съм в топ 10.
Имам подобрение на позициите и на други ключови думи, по-малко търсени, имам и доста нови страници с топ 20 и топ 30.
Не мога да разбера как е възможно като позициите ми намаляват, трафика ми да пада?
Това трябва ли да се очаква? Посъветвайте ме какво да правя? Да изчакам още седмица за резултати? Да спра ли с линковете за няколко дена, тук си говорим за 5-10 линка на ден.
edit:
прегледах по-добре аналитика и какво да забележа, за ключовите думи които съм оптимизирал имам трафик, макар и малко по-малко сравнение отпреди няколко дни, но повече от преди 10ти Август. Трафика ми е паднал към картинките, не съм сигурен дали това е панда или защото махнах адсенсе в края на миналия месец, но е факт, че имам вече цял месец по-малко посещения в картинки, сравнение с предишни месеци. сега ще оптимизираме и ще видим какво ще се случи с модула, дали трафика ще се върне.
 
Последно редактирано:
събота и неделя в топлото време доста сайтове имат разлика в трафика нищо че си излизат на същите места хората са навуън в парка на планина на море не пред комповете
 
От: Има ли смисъл от форумни подписи?

специално неделя, винаги съм имал + на трафика и приходите сравнение с другите дни.
Иначе, продължавам си, издигам се в позиции, но хората си стоят същите.
Имам още едно предположение какво може да е, но няма да мога да го коригирам до 25ти, даже тогава, ако е било от него, ще отнеме седмица да се оправи..., ако е от него, ще създам друга, лоша, много много лоша тема.
 
чакане и тестване така се добиват нови знания и се учи сео :) едно време много повече се чакаше след като направиш промени по сайта стискам палци всичко да е ок :)
 
От: Има ли смисъл от форумни подписи?

Доста дълга тема. Нека и аз изстрелям в пространството своето мнение, с цел да удари случайно минаващите хора.
Не съм експериментирал, така че не бих си вярвал много. Аз лично не бих писал по-форуми със SEO цел. Но, ако така и така си пиша в няколко форума, бих си добавил линкове в рамките на изречение, което е различно във всеки форум. Може и ключовата дума да е различна. Тежеста на линковете би била малка но все пак нищо не губя, понеже и без това пиша в тези форуми.
 
От: Има ли смисъл от форумни подписи?

Кой софтуер би могъл да провери и да намери обратните линкове от форумите ? т.е. не за софтуер на търсачка, а софтуер с който мога сам да намеря линковете ми ?
 
От: Има ли смисъл от форумни подписи?

Когато става въпрос за твоите линкове използвай Гугле Уебмастер Тула - там чичко Г ти показва кои от линковете ти е признал. Повечето от мастерите обаче по ги интересува чуждите сайтове от къде са си набавили линкове и за целта ползват един тул на Яху който обаче не дава цялото инфо
 
От: Има ли смисъл от форумни подписи?

Здравейте, на няколко пъти мислих да пиша в темата, но нямаше много смисъл, така, какво научих последните дни.

1. Трябва постоянство.
2. Като те осетат другите уебмастъри става интересно.
3. Само форумни подписи не помагат особенно в long term.
4. Ако оптимизирате за "обувки", не е задължително анкора да е "обувки" :).

и така, 150% увеличение на трафик, точка
имам график за добавяне на връзки към блогове и форуми и малко статиики.
започвам нова кампания, за друга ключова дума. Която е малко по-трудна, но според изчисленията ми е около 7 пъти по-търсена.

И последно да се похваля, не, че е нещо, сравнение с повечето от вас, но все пак. последните дни не падам под 15 лева дневни нетни печалби.
 
От: Има ли смисъл от форумни подписи?

Важното е да се включваш в темата, хем добре за уебмастъра, хем добре за теб :).
 
От: Има ли смисъл от форумни подписи?

Когато става въпрос за твоите линкове използвай Гугле Уебмастер Тула - там чичко Г ти показва кои от линковете ти е признал. Повечето от мастерите обаче по ги интересува чуждите сайтове от къде са си набавили линкове и за целта ползват един тул на Яху който обаче не дава цялото инфо

Благодаря много за инфото, вече имам регистрация в уебмастера който каза и се надявам до няколко дни да намеря време и да го разуча и разгледам по обстойно :)
 
От: Има ли смисъл от форумни подписи?

Хубаво е да имаш и линк в подписа си
така хората научават повече.
 

Горе