Интервю с Драгомир Кузмов относно бъдещето на SAPE

SAPE-то ще си замине рано или късно. Даже се чудя как още не му е дошло времето. Докато беше ограничено само в Русия се работеше с него, но сега след като всяка втора тема на индийците в BHW е "Оптимизация чрез SAPE", то е крайно време да се вземат мерки.

Аз лично нямам търпение. Много ми е интересно какво ще стане с БГ серп-а, след като може би 90 на 100 от оптимизаторите разчитат само на САПЕ.
 
От: Интервю с Драгомир Кузмов относно бъдещето на SAPE

Да, мисля, че бг класациите ще придобият друг вид тогава. Доста "натурални" SEO изпълнения виждам последно време почти във всяка ниша и се чудя "защо". Всеки иска това да са натурални линкове, споделени по един или друг начин заради самия сайт и съдържанието в него, а в същото време като видя първата страница на Google за дадена не малко конкурентна фраза, почти не е имало случаи, в които някои от топ сайтовете да не са купували на килограм. И то от най-долните руски сайтове - сайд уайд. :)

Не само нямам търпение това да си дойде на мястото, а и да видя едно добро наместване на всичко по тези резултати. И без това последно време първите страници са запълнени с платени резултати и продуктовите сайтове на Google, и трафик до наистина първите не е никак голям, а сега и още едно препятствие. Винаги съм имал едно наум за купените линкове, но какво да се прави, играта не е с много ясни правила. Важното е резултата, независимо дали алгоритъма спи или нещата са временни. :)
 
От: Интервю с Драгомир Кузмов относно бъдещето на SAPE

Да, и на мен ми е интересно какво ще се случва. Пингвина беше април месец, нищо чудно да подготвят подарък на сапе оптимизаторите за следващия или по следващия месец. Аз имам само един сайт със сапе линкове и пингвина го забърса още на първата вълна.... Гадното тука е, че от пингвина има измъкване, но от това предполагам няма да има....
 
От: Интервю с Драгомир Кузмов относно бъдещето на SAPE

Да, мисля, че бг класациите ще придобият друг вид тогава. Доста "натурални" SEO изпълнения виждам последно време почти във всяка ниша и се чудя "защо". Всеки иска това да са натурални линкове, споделени по един или друг начин заради самия сайт и съдържанието в него, а в същото време като видя първата страница на Google за дадена не малко конкурентна фраза, почти не е имало случаи, в които някои от топ сайтовете да не са купували на килограм. И то от най-долните руски сайтове - сайд уайд.

Не само нямам търпение това да си дойде на мястото, а и да видя едно добро наместване на всичко по тези резултати. И без това последно време първите страници са запълнени с платени резултати и продуктовите сайтове на Google, и трафик до наистина първите не е никак голям, а сега и още едно препятствие. Винаги съм имал едно наум за купените линкове, но какво да се прави, играта не е с много ясни правила. Важното е резултата, независимо дали алгоритъма спи или нещата са временни.

Една от причините да спра да работя с български сайтове/проекти е, че в българския Гугъл е пълно с нелогични неща. Дали защото сме малък пазар или друго но трябва изродско търпение и големи вложения, за да стане нещо хубаво. Не, че не съм класирал сайтове в трудни ниши, като застраховки, новини, спорт и други.

Единствената възможност за количества трафик и "засилване на проект" с ограничени ресурси за БГ е Фейсбук.
 

Горе