Интересен технологичен блог

Кой е сайта, ако не е тайна. Колкото до Kaufland, същото е за Била, Лидл, Фантастико и други вериги. Но сравнението е доста неподходящо, според мен. И всеки пазарува храна, вода и всякакви продукти от първа необходимост, което четенето и ровенето в интернет, не е такова.

Не е никакво оправдание, сравни ни с някоя друга държава. Добре, ще го задам така въпроса - Къде би пуснал информативен сайт в някоя микро ниша - България или Италия? 7 милиона или 60 милиона? Има си значение. Повече бизнес, повече хора.

Нямам никакви наблюдения за Craft CMS.
Blinky всички правят едно и също и после се чудят, че нещата не вървят. Ами повече от ясно е, че пазарът яко ще се пренасити. Ако човек например иска да продава техника, то напълно в реда на нещата е да създаде технологичен новинарски сайт в който хората да влизат и да четат. Ясно е, че доста време ще мине докато се популяризира, но в крайна сметка нещата си струват. Ама ти си нямал време, за да превеждаш или съставяш статии... Това са само оправдания от вида - аз искам да мина по лесния начин. И накрая пазарът ти бил малък.

Ако пуснеш информативен сайт в България и той успее да се самоиздържа, тогава като го пренесеш в Италия, то направо ще избиеш рибата както се казва! Та да ти задам контравъпрос - кое може да ти е цел в интернет представянето - да създадеш малко сайтче и да цокаш смешни пари от него или да налучкаш успешната формула и да я приложиш за евентуално по-голямо развитие?

Сайтът за който говоря не е тайна, но не желая да го казвам публично.
 
То няма нещо много по-различно от това да управляваш един сайт. Различно е в парите, с които разполагаш, за да го поддържаш и екипа, разбира се. И аз смятам, че хората имат в момента достатъчно източници, от които да черпят информация, било то сайт, социална мрежа, форум, радио, телевизия и т.н. И просто влизайки в някоя ниша, се иска повече от средностатистическо сайтче.

Сори, ама повечето сайтове, които успяват по някакъв начин да се самоиздържат, както казваш, са или към мейдина група или правят неща на минимума. Виж да речем калдатата. Не разчита изцяло на реклама, има си собствени проекти, които се въртят от собствениците. Нещо като тук. Но например ит.дир.бг, си е голяма медия вече. И още нещо, сайт, който генерира по 4-5 новини на ден не е нещо, което ще повлече сериозен интерес. А ще е едно местенце, на което може да се отскачат измежду-другото.
 

Горе