Искам да отворя онлайн магазин за Европа

От: Искам да отворя онлайн магазин за Европа

Не е необходимо да е толкова сложно. Може да имаш магазин без да се занимаваш с подробностите.

Накратко:
1) Регистрираш се - напр. през моя афилиейт линк (или през афилиейт линка на някой друг, ако не съм ти симпатичен)
2) Докарваш посетители в сайта
3) Някои от посетителите купуват продукти и ти печелиш 40% комисионна от сумата, която те харчат (вкл. и за транспорт)
4) След като събереш над $100 ти пращат дебитна карта по пощата, с която си теглиш парите от всеки банкомат (безплатна за първата година - после има такса $40/година)

Предимства: не се занимаваш с всички неща, които изброи (поръчаната стока се доставя до всяка точка на света).

Разходи ще имаш само за домейн и хостинг (напр. домейн - по-малко от $10/година, хостинг - безплатен (или $5-$10/месец, ако предпочиташ да платиш)).

Ако желаеш може да направиш и още разходи (не е задължително) - напр. за уникален дизайн на сайта, за SEO, за реклама в AdWords или друга подобна система.

В същност ти не каза какво предпочиташ да продаваш. Може би вече имаш идея?
 
Последно редактирано:
От: Искам да отворя онлайн магазин за Европа

..........
 
Последно редактирано:
От: Искам да отворя онлайн магазин за Европа

Здрасти и добре дошъл. Само не стана ясно какво точно търсиш като продукция. Има теми за дропшипинг, ако това отговаря на някои твои изисквания за онлайн шоп или искаш афилиейтинг. За продажда в чужбина нещата са много по-розови отколкото за тук, в това може да си сигурен. Кофти че и в близко бъдеще ще си остане така. Нарави си сайта, изгради си системата, популяризирай го и направи фирма през която да минават финансите, за да се обособи като бизнес система.;)
 
От: Искам да отворя онлайн магазин за Европа

за дропшипинг говоря, но по-скоро ме интересува възможно ли е и как става продажба на стоки като съм в България, какви са таксите и начините за разплащане, как тегля парите си,и има ли полза от това начинание
 
От: Искам да отворя онлайн магазин за Европа

Личното ми мнение е, че в България е трудно да се прави такъв бизнес. По-добре намери начин фирмата ти да не е в България. Или ако държиш да си в България - занимавай се с афилиейт (само да докарваш трафик и да прибираш процентите печалба без да влагаш излишен труд за организация на всичко).

Но ако много държиш да е дропшипинг и да си в България с фирма регистрирана в България - тогава ти трябва професионална помощ от счетоводители и адвокати, които да те консултират и да заделиш бюджет за фонд "подкупи и борба с бюрокрацията" за да може изкуствено създадените пречки пред бизнеса ти да бъдат по-малко.

В същност консултанти ще ти трябват при всички случаи, но ако фирмата ти не е в България ще отпадне нуждата от фонд "подкупи и борба с бюрокрацията".
 
Последно редактирано:
аз не разбрах

Имаш стоките и искаш да ги пращаш за чужбина
или търсиш компания която от чужбина която да ги дропшипва до тук
търсиш компания в чужбина да ги праща до чужбина

Количнки на чико съм виждал по евтино по европеиските онлаин магазини отколкото са тук при вносителя
 
От: Искам да отворя онлайн магазин за Европа

И магазина, и дропшипърите са в чужбина, само аз съм от БГ... Карти, ПейПал, такси, фирми... не знам кой начин да избера и изобщо ще ми остава ли нещо накрая след всички отдръжки..
 
От: Искам да отворя онлайн магазин за Европа

Ако оборотът е малък няма да можеш да си избиеш разходите за фирма, счетоводство, адвокати и т.н.

Като начало те съветвам да инвестираш в професионална консултация за да те посъветват горе-долу какви бюрократични пречки ще имаш и какви разходи ще ти трябват за бюрократичните пречки и в коя държава регистрацията на фирма ще доведе до по-малко загуби.

Ако питаш мен - най-добре се занимавай с афилиейт маркетинг - в смисъл да докарваш посетители на определени сайтове и при продажба да получаваш процент от оборота без да се грижиш за всички подробности (ще имаш главоболия единствено с бюрократично-данъчните проблеми свързани с получаване на парите и евентуално отчитане на разходи, които могат да бъдат малки и да не се налага да се отчитат в някои случаи - зависи колко точно разходи правиш).
 

Горе