Истината за шистовия газ Калина Андролова БНР

От: Истината за шистовия газ Калина Андролова БНР

Просто така е най лесно да се действа първоинстиктивно виновни са комунистите и кой не скача е червен. За последните 5 години ББ направи сумати щуротии как веднъж не се оказа че той е виновен - оня ден изплещи поредната глупост за роднините на убитото момиче и после вика аз им се извиних - а извинението всъщност е било - Ама вие не сте ме разбрали правилно.

Агейнст Следи как ще свършат Берлускони в Италия - Путин в Русия и ББ - не знам каква ще им е поредността че здраво са се окопали но ще имат една и съща съдба - ще завършат на бунището на историята - а както казваш тях ги интересува само народната любов
Самовлюбеността не е добра черта и не води до нищо добро - спомни си кои са били най обичаните ръководители от близкото минало на Европа Хитлер, Сталин, Мусолини - преди време ББ беше казал че това са част от неговите идоли - изводите си ги прави сам
 
От: Истината за шистовия газ Калина Андролова БНР

Стига е пичове. Псевдо-документални филми ли са ви най-силното доказателство ?

Франция забранила добива на шистов газ поради подозрения за нещо си... ОК.
САЩ продължава активно да добива шистов газ ... ????

Очевиден конфликт. В САЩ ли са малоумници или във Франция ?

Вие как разбрахте, че добива на шистов газ е по-вреден от добива на обикновен газ ми е много интересно ?
 
От: Истината за шистовия газ Калина Андролова БНР

Това за щатите е риторичен въпрос предполагам.
Самият факт че шистовият газ се добива на по голяма дълбочина е достатъчен довод да се предположи че е възможно да увреди повече природата отделно че самата технология е различна.
Но зарежи го това аз искам да погледнете нещата от един малко по друг ъгъл - Да предположим че добивът е безвреден на кого и как ще се продава този газ.
В България няма изградена преносна мрежа също така няма и нито едно предприятие което да може да работи на такъв газ без да направи сериозни инвестиции които да обзсмислят въобще въвеждането му.
До колкото си спомням по сметки на проучващите едва към 2030г. реално ще почне да се добива защото до тогава останалите енергоизточници няма да са повишили достатъчно цените за да се осмисли инвестицията по добива.
В следващите 10-20 години ВЕИ може да напреднат достатъчно за да не се налага да си тровиме земята а също така вероятно ще се появат и други технологии.
Е тогава питам защо е това бързане сега да се правят проучванията и да се вземат концесиите след като реално в следващите 10 години със сигурност няма да се добива - мисълта за комисионните май сама изплува.
 
От: Истината за шистовия газ Калина Андролова БНР

Да в новинарските сайтове има много по темата. ОК. Колко е достоверно това обаче ? Аз как да преценя? Едните казват у нас си добиваме такъв газ, няма го огромното замърсяване и цената на газта падна с 50%. Другите пък забранили проучванията щото подозирали екологични вреди. Ако няма експертен анализ аз монета ли да хвърлям ?

Ето една снимка от мина за желязна руда - http://www.geo.msu.edu/geogmich/images/empire_iron_mine2.JPEG - На мен ми се вижда по-зле от тази в горния пост, но никой не реве срещу рудодобива.


Няма транспортна мрежа и тн... Инвеститора ще си изгради като иска. От Шеврон няма да фалират с тоя шистов газ не се притеснявайте.

Нямало нужда да се добива... А защо го добиват да трупат загуби ? Кой ще го купи ако е по-скъп ?
 
От: Истината за шистовия газ Калина Андролова БНР

За износ никой не говори, то е достатъчно ако може да задоволи вътрешното потребление - да не трябва да го внасяме от Русия.

Вие гледате само едната страна на нещата - Gasland и тн., ама има и друга. И тези аргументи със супер вредните методи на добив, нали уж говорят, че било едно време, сега са развити технологиите, ала бала?
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15561400,00.html

Интересното е, че опозицията прокарва закон срещу ПРОУЧВАНЕТО за добиване, не само срещу самото добиване. Който дори ПРОУЧВА дали има находища и дали си заслужава - 100к глоба. Е па това ако не е лобизъм...
 
От: Истината за шистовия газ Калина Андролова БНР

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4476331

75% от българите подкрепят проучванията за шистов газ в България при гаранции за околната среда.

Мен не са ме питали? :-o

Мен също а съм против ама в Бойковизма е така никой те не пита за нищо! ;)
 
От: Истината за шистовия газ Калина Андролова БНР

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4476331

75% от българите подкрепят проучванията за шистов газ в България при гаранции за околната среда.

Мен не са ме питали? :-o
Тия от вести.бг да си теглят куршума. Кои са тези 75%? Може би за питали тези, които са обречени и не им се иска да живеят. Защото за другите не мога да си го обесня??? :shock::shock::shock:

Днес в сутрешния блог по нова в 8 гледах, някакви дебати по темата. Направи ми впечатление, че Трайчо Трайков се бил изказал (поне така каза един от събдеседниците), че българина не вижда другата страна на нещата. Щяла България да забогатее. Не че нещо, но само определени хора ще забогатеят, Бъглария едва ли. Нали всички си познаваме управляващите, кой лъжат. Сетих се - събеседника беше Станишев.

Може да е социалист, некадърник, но той даде за пример Франция, която забранила със закон изследванията и добиването, както и друга държава от Европата, която пък сложила монаториум, което пак спира процеса, но тук не е толкова твърдо като със закона.

Та той каза, че нашите убавци сега замазват очите на народа и като сепоотложи и премести фокуса от това - ще се действа. Което реално го виждаме за какво ли не последно време.

Ако това се случи, това имиграцията е най-добрия избор. Не ми се ще да лежа по билници на тази възраст, защото няколко лакоми прасета са решили, че мога да си продават душата.

Нищо лично никой, но такива стъпки трябва да се правят с много мозък. А щом Европа не ги пуска, ние къде сме тръгнали. И без това сме на ръба, това тотално ще ни бутне от него. И не може да ми дават САЩ за пример, защото там има пустини и територии, в които и да искаш не можеш друго да развиваш освен тровене на природата.

Не знам, аз не бих рискувал, може и да не съм прав, но така или иначе тока ще ми се вдига, поне да не давам пари и за здраве. :)
 
От: Истината за шистовия газ Калина Андролова БНР

Блинки ме подсети - Що като добиваме евтина атомна енергия не ни е евтин тока ??? тока си ни е на цена като и на тези дето не добиват атомна енергия.
Същото ще стане и със газта може и да я добива някой по евтино но за крайният потребител ще си остане само потенциалните заплахи за здравето.
Преди години чух че на Гърция продаваме тока по 3.5 ст за киловат еми да не са будали гърците да строят атомна централа като може някой друг да свърши тази работа.
Миналата година още когато му надуваха рейтинага на меката китка за президент - в едно радопредаване направо ме изуми - цитираше данните от преброяването които сочели че на всяко домакинство се падат средно по къща и половина и по две коли и какво сме се оплаквали българите като това били резултати близки до средните за Европа - само че пропуска да отбележи че това е като проучването дето средностатистическият българин яде свинско със зеле - тоест някои ядът свинско - останалите само зеле.
 
От: Истината за шистовия газ Калина Андролова БНР

Ами точно това е - енергийната мафия в действие. НЕК продава ток на ЕРП-тата по-евтино, отколкото тя самата го купува. А после ЕРП-тата ни го шиткат на нас 10ина пъти по-скъпо.
Нали затова искаха да им развалят договорите, ама нанайци, то така става....
 
От: Истината за шистовия газ Калина Андролова БНР

Айде да се върнем на основния въпрос: "Как преценихте, че добива на шистов газ е опасен/безопасен в сравнение на добива на останалите енергоизточници?"

На мен ми е много интересно да видя някакви истински доказателства за и против ама не от сорта на "Гледах един филм по една телевизия...".
 
От: Истината за шистовия газ Калина Андролова БНР

В крайна сметка мораториум ще име, сега го казаха по БНТ...
 
От: От: Истината за шистовия газ Калина Андролова БНР

Я сега си хвани ушите и отиди да видиш как изглеждат откритите рудници "Мини Марица Изток".
Всички знаем как изглеждат Мини Марица Изток и това е една от причините, да съм против добива на шистов газ... Не искам никъде другаде в България на природата да се причини това, което й е причинено в Мини Марица, Кремиковци, Девня и тн.
 
От: Истината за шистовия газ Калина Андролова БНР

ше ти докарам Пешо мутанта, па да видим кой има истински доказатества. :)

ти какво очакваш да видиш двуглава змя ли? аз пък искам доказателства, че е полезно като всички други. като искам детайлно пояснение около експозиите и как по-точно възнамеряват да няма аварии и изтичане на "мутаген" в природата. защото всички тук сме деца на Чернобил и знаем и там как не беше много вредно, ама и там се издъниха.

най-вече искам да ми се обесни как ние българите ще забогатеем? защото ако само ще си го добиваме, и цените са ни същите, малко губи смисъл. не ме интересува дали изнасяме, неизнасяме, независими. искам да не ми идват сметките за ток всяка година умножена по коефицента "аз съм смотан политик и токлова мога".

ще забогатеят само определени хора, това е повече от видно. а ако си мисли някой, че не е така, да е жив и здрав.

искам да ми се обясни аджема как реално в САЩ тази дейност се извършва на места забравени от бога, а тук е ще го правят в плодовитата ни Доброджа? всеки си мисли, че ще е голямата далавера. ебаси далверата хора, при положение, че пак ще ядем дъската. далвера е за онези лапачи горе. да същите - полски трамбачи. тия мижитурки, като всички останали изреди ли се през управлението, мислят само за себе си.

шистов газ за всички. :)
 
  • Like
Реакции: adi
От: От: Истината за шистовия газ Калина Андролова БНР

Всички знаем как изглеждат Мини Марица Изток и това е една от причините, да съм против добива на шистов газ... Не искам никъде другаде в България на природата да се причини това, което й е причинено в Мини Марица, Кремиковци, Девня и тн.
Не искаш, ама и на тъмно не можем да стоим нали? Въобще където има открит добив е нормално да има и антропогенни промени, така че сателитките, които беше пуснал, са си чиста проба пропаганда :rolleyes:
 
От: От: Истината за шистовия газ Калина Андролова БНР

И не може да ми дават САЩ за пример, защото там има пустини и територии, в които и да искаш не можеш друго да развиваш освен тровене на природата.

И аз си мислех това, докато четях предходните мнения. Това, че в САЩ добиват, не е никакъв ориентир. Погледнете територията на САЩ и тази на България. САЩ е почти колкото Европа. Във Франция че е забранен добива, е все едно са го забранили в един от щатите на Америка. В пустините на САЩ са се извършвали и ядрени опити. Това означава ли, че и в България могат да се извършват?
 
От: Истината за шистовия газ Калина Андролова БНР

То и Франция не може да бъде ориентир за нищо. Това е държавата с най-много атомни електроцентрали (16?), които произвеждат 80% от електроенергията и. Нормално е да се противопоставят на друг източник на електроенергия.
 
От: Истината за шистовия газ Калина Андролова БНР

В крайна сметка мораториум ще име, сега го казаха по БНТ...

Ще гледам с удоволствие новините по БТВ за да разбера сигурно как това се е случило благодарение на бога слънце и как от самото начало той е бил против ама министрите му и половин БГ не са го били разбрали
 

Горе