КЗК глоби "Нет инфо" със 101 хиляди лева

другата страна е, че се подвежда аудиторията.Все пак до доказването на това, че си най-добрия,
Това е пълен дебилизъм! Такива идиотщини нямаше дори в злословения тоталитаризъм.
Що не глобят депутатите за подвеждане?!!?
С този мотив трябва да глобят всички вериги и стотици други магазини.
"Черен пипер от градината на баба", "Добруджански фасул от Египет"...?!
 
Това е пълен дебилизъм! Такива идиотщини нямаше дори в злословения тоталитаризъм.
Що не глобят депутатите за подвеждане?!!?
С този мотив трябва да глобят всички вериги и стотици други магазини.
"Черен пипер от градината на баба", "Добруджански фасул от Египет"...?!
Депутатите не казват, че са най-добрия избор. А и да го казват....то това е още по-недоказуемо, особено ако не са били преди това на власт и не е ясно какво могат. Що мислиш, че няма с дадените примери да отнесат глоба. Не знам кой така отнесе наскоро глоба. Ето един пример:

КЗК глоби "Кауфланд" с 542 662 лева за заблудата "качество на най-ниска цена"

blitz.bg/ikonomika/kzk-globi-quotkauflandquot-s-542-662-leva-za-zabludata-quotkachestvo-na-nay-niska-tsenaquot_news278190.html

Това е подвеждащо също. Не са решили, не са получили сигнал, не са глобени. Вече всеки играч в дадена ниша решава дали да предяви искания.
 
Лесно, много хора са "те по телевизията го казаха"....или "виж в нета.....там го има..." И ето ти подведени хора.
Ок но това какво променя - как се доказва, че дадена фирма не е най-добрата?

БТВ това за рекламни послания ли се отнася само, т.е. ако сложиш на продуктовата страница че си най-добрият или това е най-доброто решение и т.н. то пак броят ли го за наказание?
 
ММ, доколкото знам да. Броят го. Доста сайтове съм виждал с best solution, но те зад тях седят някакви малки фирми, да не кажа уебмастъри, които ще склонят да го махнат, ако някой ги натисне. На сайтове съм виждал. Аз лично съм избягвал. Не е правилно. Етично - да и етично не е. За по-масови кампании със сигурност, вече за послания по някоя лендинг страница, там може и леко да се мине между капките, защото не се засяга чак толкова голяма маса. Но това пак може да е причина за заяждане, ако примерно някой от конкуренцията не му допада. И идеята е, че като твърдиш нещо, трябва да имаш доказателства за него. Не е ако твърдиш нещо, институциите да доказват, че не е така. Това е логичната посока тук, според общоприетото. Няма да се види примерно Кока Кола да излезе с реклама Най-добрата газирана напитка в света.....познай какво се им причини Пепси и другите. Да, най продаваната през 2016 г. според проучване на ХХХХ, това може и ще е истина и никой няма да се заяде, просто няма основание. Ама докажи, че формулата на Кока Кола е по-добра от тази на Пепси, и по какви критерии ще предпочетеш едната. Нали, малко на никъде е, но има известен замисъл тук.
 
Blind тестовете са на страната на Пепси, но иначе като знаят какво пият, буквално се променя биохимията на страната на Кока Кола - брандинг и асоциации какво да го правиш :D
 
Добре тогава, ама пък от къде на къде организации като BestBuy ще решават какво е Best?
 
Добре тогава, ама пък от къде на къде организации като BestBuy ще решават какво е Best?
Бате, не бъркай бранда с посланията. Логото нови по принцип завоерирано послание....и всичко около него - цветове, елементи, иконки и т.н. BestBuy си е бранд просто.
 
Не, съм съгласен, по същество е същото. Най-добро....ок, това означава ли, че ако продавам коли мога да си кръстя фирмата Най-добрите коли в България и да сме ок?
 
Тебе първи ще дойдат да те глобят :)>
 
Не можеш да заявяваш неща, за които нямаш достатъчно обективни доказателства. Ето например ако аз съм собственик на магазин, то ще кажа, че съседният на мен конкурент магазин както го е подкарал, то ще фалира след 2 години. Трябва ли той да изчака въпросните 2 години, за да докаже, че съм сгрешил и тогава да ме осъди (защото явно още не е фалирал)? Или просто ще ме осъди веднага, защото нямам никакво основание да заявявам това?

Абсолютно същото е и като кажеш, че си най-добрият, но не споменеш обективен критерий по който се прави съответната оценка. Същото е и като кажеш, че имаш оптимално цена/качество, защото какви са обективните критерии за оценка на качество?
 
интересно ми е дали ако напиша за своя сайт "най-смотаната стока" - дали ще ме глобят :D
 
интересно ми е дали ако напиша за своя сайт "най-смотаната стока" - дали ще ме глобят :D
Няма да имаш проблеми. Никой няма да ти направи проблем, че претендираш, че си най-кофти продукти на пазара. Дори може и да ти пратят поздравителни картички за саможертвата в името на освобождаването на % от пазарния дял.
 
В момента върви реклама по Хоризонт за най-добрият, и дори "единствен, вършещ работа", хербицид.
 

Горе