Каква е цената на сайт изработен на Drupal?

cremabox

Active Member
Здравейте колеги. занимавам се с уебдизайн, но работя на директни поръчки от клиенти с които се свързвам чрез флаер реклама. Имам няколко сайта които искам да продам, но незнам каква цена мога да им искам изработени са на друпал. Верно бачкал съм доста по тях, но не вярвам хората да дават големи суми за тях. Въпроса ми е: Каква би била цената на женски сайт изработен на друпал или на подобен мъжки.
 
От: Каква е цената на сайт изработен на Drupal?

Здравей,
На какъв език са сайтовете?
Може ли да погледна 1-2 (на лично)?

Не толкова свързано с темемата, но все пак - какво съгреши, че си така червен?
 
От: Каква е цената на сайт изработен на Drupal?

Зависи от много неща.
Ако е кадърно направен, изкарва пари/има потенциал да изкарва пари/ няма значение на каква система е.
 
От: Каква е цената на сайт изработен на Drupal?

OFFTOPIC: аз само да запитам, каква точно е разликата между женския и мъжкия сайт?!? Единия има една дупка в кода повече или е нещо друго?

Искаш да продадеш нещо, а дори не можеш да му опишеш характеристиките. Ти когато си купуваш нещо се интересуваш от неговите възможности и характеристики, нали. Аз не можах да разбера, сайтовете функциониращи ли са или не, на каква тематика са (евентуално дали нисшата е конкурентна или не), имат ли уникален дизайн или не, имат ли доработки или собствени модули към CMS или не, генерират ли някакви доходи към момента или не, какви са им посещенията?

От цялата работа разбрахме само, че не знаеш как да си оцениш труда по тези сайтове.
 
От: Каква е цената на сайт изработен на Drupal?

Не сайт за продан в този пост няма. Това не е Секция Пазар.
Между Женски и мъжки сайт има много разлика тва от опит го знам.
Просто искам да науча каква е долната и горната граница на сайт на Drupal, защото не съм продавал готов сайт, а искам да знам каква може да бъде цената.
Темата можеше да бъде полезна и за други.
 
От: Каква е цената на сайт изработен на Drupal?

Мъжки, женски, не мисля че това е главната характеристика и трябва да бъде някаква. За да получил максимално точен отговор ето няколко въпроса:

- колко време ти е отнело, за да го настроиш и нагодиш
- темата му безплатна ли е, платена или е с уникален дизайн
- какви фунционалности и модули има в него
- някакви къстам доработки

Някакви такива неща. Ако искаш кокретни предложения, дай повече информация.
 
От: Каква е цената на сайт изработен на Drupal?

При Drupal е по-трудно да се направи калкулация, тъй като е по-непопулярна за дилетанти. Сред безплатните CMS е вероятно най-добрата и поема най-голямо натоварване, но по-трудно се нагажда, ако не я разбираш. По-лесно се продава cms като Joomla или пък по-непретенциозни като възможности блог-платформи от типа на WP. Повечето лаици биха избягали от Drupal, защото не биха могли да я използват пълноценно.

Да се смята себестойността от изпълнителя е грешка, тъй като всеки изпълнител ползва различни методи. Преди години припечелвах допълнително като продавах сайтове на конвейр и смятах, че съм хванал Дедо за шлифера, защото пусках елементарни практични джумли за по 500 евро, а ги правех на калъп по 3 на ден (не че успявах да ги продам всичките, другите си оставаха за мен). Обаче хамалогията не можеше да се избегне... купувачите си искаха дребни поправки, които минута по минута отнемаха хем време, хем нерви, хем ме връщаха от онлайна в офлайн-бизнеса. И си оставих само линковете като прехрана - така ми е по-приятно и по-спокойно.

Обаче се оказа, че това, с което съм се гордял, е нищо в сравнение с това, което правят сега. Примерно, на searchengines.ru е пълно с готови сайтове (предимно на WP, Joomla и ДЛЕ), някои от които се продават по $11, имат по 100 включени тематични статии, магазин със заредени стоки и т.н. И не че подбиват цените - много по-добри са от това, което правех преди време, а в същото време печелят много повече от оборота (към $20000 на месец чисто) - просто хората са развили тяхната матрица по-успешно.

Та това, че продавачът оценява себестойността на труда си на 500 юро или квото си е решил там, не означава, че няма друг, който предлага по-добър продукт (услуга) за 5 юро. Разликата е в това:
1. дали купувачът иска индивидуален подход или не
2. дали си автоматизирал процеса или не (примерно, качваш плъгините един по един)
3. дали имаш изградена система за продажба или не
4. дали купувачът ще се довери точно на теб
 
От: Каква е цената на сайт изработен на Drupal?

Моята фирма работи предимно с Drupal и мога да ти кажа какви са цените, но трябва да погледна сайтовете. Ако са с готови теми не очаквай кой знае какво.
 
  • Like
Реакции: bizz
От: Каква е цената на сайт изработен на Drupal?

Цената в случая не се определя от това, колко време си вложил в разработката, а от това колко би платил клиент за този сайт. При условие, че WordPress сайт се поддържа по-лесно от човек, който не разбира (интерфейса е по-приятелски), ще ти бъде трудно, но си има пътник за всеки влак.
 
От: Каква е цената на сайт изработен на Drupal?

За без пари на никой не му се дава, затова по-скоро си го остави за себе си.. Наченки на сайтове се продават още по-трудно, тъй като пък отсреща чакат една камара мързеливци и искат да ухапят нещо качествено на възможно най-малката цена.. Мнението ми е продиктувано от паралелната ти тема за търг.. Поне 1 лв е най-малката символична цена до няколко милиона, като гледам други публични търгове.. А дали ще е платформа, писана ръчно, рисувана на пейнта.. все тая. Трябва да има гарантирана възвращаемост на парите поне след няколко години, т.е. съвкупността от посещения, продажби, кликове, допълнителни разходи и допълнителен труд, да може да има файда за новия собственик след 3 години примерно...
 
От: Каква е цената на сайт изработен на Drupal?

За сеоджиите тук не ми се говори, щото гълтат вода от пакистанските форуми като прасета от Варвара пред граничен катер, но дизайнерите и програмистите са добри. Затова би било добре да се направи един паралел с продажбите на сайтове без домейни по руските форуми (оборотът е по-голям и по-лесно може да се извлекат съответните изводи). Пък и се надявам, че примерите, които ще дам, ще помогнат в по-доброто представяне на офертите за продажба:

Пример 1. WordPress 3.5.1
http://forum.searchengines.ru/showthread.php?t=792088

Взе се за $150 в рамките на два часа. Красив наистина, ама със сигурност го взимат заради съдържанието и лесното управление

Пример 2. Joomla-магазини от $11 до $50.
http://forum.searchengines.ru/showthread.php?t=750201&page=70

Пазаруват се постоянно.

Пример 3. Drupal 7
http://forum.searchengines.ru/showthread.php?t=792022

Продавачът сваля цената постоянно, но желаещи няма. А сайтът е добър.

Имайте предвид, че на форума са предимно руснаци и украинци, занимаващи се със seo и онлайн-търговия, така че стандартът на купувачите е многократно по-висок от българския. Но това не пречи на продавачите да извличат печалби от съответните платформи дори и на доста ниски цени.
 

Горе