Какви са предимствата на .com ?

kpetrov

Well-Known Member
Какви предимства би имал .com за нов сайт, който почти няма да се рекламира и, ще разчита единствено на индексирането в търсачките?
 
Какви предимства би имал .com за нов сайт, който почти няма да се рекламира и, ще разчита единствено на индексирането в търсачките?

Всичко живо купува ком, но според мен има по-голямо значение какво има пред ком-а, аз бих заложил по-скоро на exact match kw в domain name, като избягвам каквито и да е знаци, чертички и т.н и вече квото е свободно - com, net (май друго разширение не си струва)
 
Ако сайта е за България, аз бих заложил на .bg , възприема се добре и от хората и от търсачките :)
 
Да, но за BG доколкото знам е задължително фирма, а за физически лица ми е интерено?

Не ти трябва фирма, но е по-скъп от .ком и трябва да подписваш едни документи и да препращаш, но за 1 ден става всичко общо взето.
 
Тази тема би имала смисъл, ако бе пусната преди поне пет години.
 
Има недоказани твърдения, че домейна от по долно ниво наследява част от авторитета от предното ниво. Нека кажат експертите. В случая авторитета на com е много голяма
 
".com" domain having advantage with all other domains, reason is that it is most widely searched domain name. Whenever customer search for any query, it is searched out for ".com" domain.
 
За .bg домейн фирма не е необходима 100%.

Има разни алабалистики "с основание" и "без основание" въз основа на хиляда документа ако се избере основанието. В общия случай не е нужно, но обикновенно е нужно да се попълни пълномощно ако не регисистрираш директно през register.bg

Регистрирането директно в регистър.бг е силно непрепоръчително, освен ако не ако не искаш да си припомниш как са изглеждаха сайтовете във времената на dial-up-a. Не бих имал доверие на фирми, които предлагат регистрация на .bg домейн БЕЗ пълномощно
 
Разширението на домейна няма никакво значение info, net, org, com, co.uk, bg все тая му е на Г и на потребителя
 
Разширението на домейна няма никакво значение info, net, org, com, co.uk, bg все тая му е на Г и на потребителя
Да, така е. Просто в момента единствено на потребителя би му направило впечатление и на някои маркетинг гурута. Но честно казано vanesa.net според мен е за предпочитане от vanse-bg.com, но това си е лично мнение. :) Предполагам сте виждали хората, които робуват на това да имат задължително .com домейн за фирмата си, а тяхното име е заето до какво се стига като домейн в краен случай. :) Идеално върви и с пощата им в abv, които изписват на колите си и визитките. :)
 
По принцип е така, да. Масовия потребител се забелязва напоследък въобще, че не знае за възможността да отвори направо адрес в браузъра без да мине през гугъл.

Малко встрани от темата - новите TLD разширения още имат някакви драми с инструментите на Google.
 
Не съм присъствал на дискусията за .ею домейните, но те влизат в доста по-специфична група, по-близка до новите TLD-та, отколкото до стандартните утвърдени разширения.
В домейн бизнеса, въпросът винаги е бил един-единствен - Google индексира ли стандартно и дали има значима тежест
 

Горе