Какви сметки за ток получихте за Януари месец?

Сега си правих преглед на колата и човека се оплаква - вика 300лв имам сметка за ток, брат, а съм бил само 10 дни в апартамента декмври. Явно всички са така.
Да, не са ни пропуснали въобще. Мисля, че е за всеки. Явно тази година сурвакането е по-осезаемо. :) Очакваме следващото преди лятото и така като всяка година от поне 10 години. Не е еврото, а е педалщината тук.

Да, не са ни пропуснали въобще. Мисля, че е за всеки. Явно тази година сурвакането е по-осезаемо. :) Очакваме следващото преди лятото и така като всяка година от поне 10 години. Не е еврото, а е педалщината тук.
Разбирам пристрастията ама вашето граничи с инат. Ясно е, че приемането на еврото им отваря вратички за подобни схеми....

Чакай сега да дойде време за дънците на недвижими имоти. 🤣

Аз не мога да разбера как така са по-високи цените, брат. Нали има електромер - правят нещо той да навърти повече, вдигат цената на к иловат или добавят някакви допълнителни такси, брат?

Разбирам пристрастията ама вашето граничи с инат. Ясно е, че приемането на еврото им отваря вратички за подобни схеми....

Чакай сега да дойде време за дънците на недвижими имоти. 🤣
Бате, като живееш в България, ще разбереш, че това е всяка година. По 2-3 пъти се случва да вдигнат цената в една календарна година. Няма общо с инат или там с каквото си мислиш. Данъците също не седят статични суми от години. ;)

Бате, като живееш в България, ще разбереш, че това е всяка година. По 2-3 пъти се случва да вдигнат цената в една календарна година. Няма общо с инат или там с каквото си мислиш. Данъците също не седят статични суми от години. ;)
На мен на колата миналата година данъка беше 250лв, а тази 275, брат. Всичко се вдига.

Тоест за теб е ок от 100 лв на 100 евро?

Точно това не знам къде го прочете. :) :) :)
И нека стане ясно в бъдеще - на никой не му е Ок да му вдигат цените при същото качество, да не кажа по-лошо. ;)
Колко данък плати тази година преди еврото на жилището си?

На мен на колата миналата година данъка беше 250лв, а тази 275, брат. Всичко се вдига.
То и прегледа беше 50 лв, сега е 40 ойро 🧐

85лв бе прегледа миналата година лятото, включващ заверка на пожарогасителя.
Данъците за колите ми не са мръднали. За сметката за ток не мога да кажа, тъй като сменихме начина на отопление, но е толкова колкото очаквах като разлика.
Засега в града единственото, което виждам, че е осезаемо нагоре като цени след 1ви януари са цените на платените паркинги. Вдигнаха и тези на кафе-автоматите, но за това знам от човек, който бе решил да запази старите цени, в резултат на което му палиха и разбиваха машините, заплашваха го и какво ли още не, но все още държи фронта. Затова не еврото, евро-не-знам-си какви ценности са виновни, а вина имаме ние с нашата простотия, наглост и алчност + търпението, което показваме към всичко нередно, което видим.

Аз за преглед на колата ползвам СБА, защото е много по-изгодно. Картата струва 50 евро сега, но получавам цяла година пътна помощ и безплатен преглед, брат.

Колко данък плати тази година преди еврото на жилището си?
Още не са ми излезли. Но ще ти кажа, мога и да ги сравня. Виж, не мисля, че ще са двойни, но съм далеч от мисълта, че са и същите от преди 2025-та, от 2024-та и така. Написах ти, ела поживей тук и разбери кое как е. Няма как да го видиш от първо лице. Пусни си сега телевизията и сравни новините с тези преди една година, където пак по това време Януари месец беше с големите сметки - ток и топлофикация. ;)

Прегледа (ако става дума за годишен на колата) от поне 2 години е 90 лева. :)
Не казвам, че някой търговци неизманипулираха цялата ситуация и вдигнаха цените, а други бяха притиснати от повишените разходи от въпросните първи, но някои неща са си просто така (тока и топлофикация от много години се качват необяснимо), а други си бяха така (техническия преглед беше вдигнат много преди еврото).

Не съм сигурен докато си пишем дали живеем в една и съща държава. :D За Крумов, ясно.

Горе