Какво ви е мнението за Румен Виста?

nsevimov

Active Member
Реално като не искаш да инвестираш в продукти,които не знаеш,вадиш хилядарките за да рекламираш продукти,които знаеш. Другият вариант е да произвеждаш,ама и там пак почваш с хилядарки.
Продуктите в Aliexpress масово варират от 1 до 5 долара за бройка според мен за 1000 - 1500 долара можеш да заредиш доволно количество от асортимент без да се затрупваш с голямо количество от даден продукт.

Ако бизнеса ти е в България то доставката отнема от 1 до 2 работни дни чрез Еконт, Спиди, Лео.
Ако продаваш масово в Европа можеш да си колокираш продуктите в немски склад и директно от там да пътуват за страните от Европа и ако имаш договор с DHL доставката ти ще е в ценовия диапазон на 3 до 5 евро според това колко умееш да се пазариш.
 

ST-1

Active Member
Продуктите в Aliexpress масово варират от 1 до 5 долара за бройка според мен за 1000 - 1500 долара можеш да заредиш доволно количество от асортимент без да се затрупваш с голямо количество от даден продукт.

Ако бизнеса ти е в България то доставката отнема от 1 до 2 работни дни чрез Еконт, Спиди, Лео.
Ако продаваш масово в Европа можеш да си колокираш продуктите в немски склад и директно от там да пътуват за страните от Европа и ако имаш договор с DHL доставката ти ще е в ценовия диапазон на 3 до 5 евро според това колко умееш да се пазариш.
ок, кот кажеш
 

bentos

Active Member
Жив и здрав. Ще се сетя някой ден да търся точно него в тубата. :) Нали нещо го нареждали по форумите.


не си гледал клипчето с новата кола която си купи, jeep str. иначе можеш да видиш че човека дава много реални насоки дори в някои от по старите клипове, напирмер този от екскурзията в бали :) абе зарибява добре, аз и аз до онзи ден не го приемах на сериозно, но като се вгледах ми стана интересно, например клипчето в което показва фб акаунта сметката 290 000 долара, и аз имам голяма сметка но е 10 пъти по-малка от неговата :)
 

NovaPS

Well-Known Member
Аз го гледах, нов внос жипче, около 40к в БГ пари на прилични километри, дали са въртяни, както винаги никой не знае, ма за 5 годишна кола може и да са реални, ако е продал пребоядисания Ваген, му е дошъл на добра цена. Нощувките в Бали започват от 20 кинта на вечер... билетите идват ташкън, ма който не е решитл той не е отишъл. Има доста по грозни лъжи, които ме накараха да не му отделям повече внимание. Пак ше кажа, човека си бачка, за него си. Лошо нема.
 

Blinky

Owner
Доста често гледам такива клипове и не само в тубата, но и по социалните мрежи. Не, че съм хейтър, но лично мен трудно може да ме обеди някой чрез лъскавите си неща колко е успял. За жалост още по-малко в БГ. :) Познавам много хора с активи равняващи се на 0, които имат последния телефон, кола за 50К, живеят под наем, ходят често по чужбина, а реално са точно на 3 месеца от пълен фалит, ако спрат работа.

В случая говорим за човек, който явно прави бизнес, има реален актив, който работи за него. И естествено той е двигателя за да работи за него. И не смея да кажа нищо. Всичко, което би ме впечатлило е факта какво споделя, минал ли е по този път и ако да, какво би предал на другите. И в този ред на мисли, аз не съм гледал всичките клипове, но освен курса си, какво друго продава? Някаква система? Скриптове? Развити канали - контакти с дропшипъри, тръстед акаунти? Не би ме впечатлил дори и да се качи на кола за $100К, защото е само обвивката - какво е съдържанието трябва да е важното, което касае човека. ;)
 

PavelAndreev

Well-Known Member
Аз съм му гледал почти всички клипове, тъй като имаше момент, когато дропшипинга ми беше много интересен. Но гледах и много клипове и на чужденци. Твърди, че е имал най-големия дш магазин за рибарски стоки, който е продал за 100к (май) долара на някакви канадци, живеещи в Сингапур. Ползвал парите, за да завърши къщата си и сега правел това, което най-го кефело - полезни клипове. Аз съм тъмен балкански субект и всеки ми е враг до доказване на противното и за това ми е съмнително всичко. Освен клипове, продава и курс по ДШ. Курса му, както и сладникавата история като сценарий съм ги срещал при доста чуждестранни ютюбъри и все едно гледам поредния филм на Долф Лундгрен - знам какво ще се случи.

Въпреки това ми мнение, ми е приятен, има харизма, също така е недъгаво приятен актьор, варненец е и за това му следв клиповете и му правя гледания на интересните. Искрено му желая успех :)
 

Victor R

Well-Known Member
Аз му изгледах няколко клипа и вече знам кой е.
Ако наистина си докарва тези доходи по тези начини, аз бих му казал евала. Не бих го нарекъл предприемач, в смисъл че за мен предприемачът създава нещо ново, продукт или услуга, или надгражда нещо съществуващо, и търси начин да го скалира и да не се занимава той с всичко, за да може да погледне към следващото предизвикателство. Докато този пич го приемам по-скоро като креативен човек, който умело си докарва от тук и от там по нещо, което като го събереш накуп вече се превръща в добър доход.
Това правех през 2013 и после през 2014г., и понеже явно е супер модерно да се изфукаш, тогава си бачках от плажа на Koh Samui. Ама не го приемам за предприемачество, просто е правене на пари (и няма нищо лошо в това).

Надявам се, че повече предприемачи ще търсят възможност да създават нови неща вбъдеще, а не да се мятат всички на дропшипинги, печелене от YouTube и тн. Най-малкото за да могат да си гарантират, че утре ако не могат да се занимават поече с това, то ще може да работи и без тях, и няма да се конкурират с още хиляди предприемачи единствено на базата на това кой ще успее да даде най-ниска цена (това е най-лошия възможен модел за стартиращи).

Извън темата, не знам какво не му харесахте на R50-ката, много як и сравнително рядък джип е. Аз бих карал такъв, нищо че не е много нов. Машинка си е отвсякъде. SRT не знаех, че има, сега ще потърся видеото. Много яка джипка, дано само не е тази, дето Филип от бричка беше вкарал наскоро, защото тя беше вандализирана зверски и висеше за "освежаване" пред един сервиз в горубляне, след който предполагам, че е излязла като нова.

ПС. Намерих видеото, май не е същата джипка:)
 
Последно редактирано:

D.Ivanov

Well-Known Member
Попринцип и аз, както и повечето тук най-вероятно са правили не малко пари от афилиейт, адсенс, дропшипинг. Няма лошо човека да обяснява и "надъхва" сега започващите.

В интернет има много пари - факт. Има много начини и методи, чрез които с постоянство и упорстване изкарваш приличен доход. Няма лошо, хванете някой метод, развийте го, изкарвайте лев.

Но на сега навлизащите ще кажа следното и го казвам от опит. Това е вашият труд и в момента, в който спрете доходите ви също спират. Правил съм стотици евра на ден от адсенс, дойде ъпдейт, падна рийча във фейсбук, нещата се сринаха, съответно спрях да изкарвам тези пари. Това е само един пример отпреди няколко години.

Запомнете, че е по-добре да вложите енергията си и средствата си в нещо в дългосрочен план - ваш продукт, услуга. Няма да съжалявате, защото няма да зависите от 3ти страни, ако си изиграете картите правилно. Няма лошо да започнете с дропшипинг, да ок е, дано изкарвасте колкото Румен е изкарал, но вложете парите си в нещо друго, нещо, над коетто ще имате по-голям контрол и свобода и ще ви носи доходи и за в бъдеще, развийте се.

Впрочем и самият Румен съветва това в някои от видеата му - да създадете свой продукт, дропшипингът е до време, нещо ваше, което да градите. Той го е създал, създал си е име и печели от това, продуктът е самият той.
 

E-Business

Active Member
Няма как DropShipinga да умре. Според мен е мнооого мноооого дълече времето в което ще достигне пика си. Да има си своите недостатъци но като цяло няма по-стабилен бизнес модел. Да - някой ще каже собствен продукт. НО това вече е съвсем съвсем друг тип бизнес. И в момента в който започнеш да печелиш със собствен продукт и китаеца се появява с по евтината му версия и си изритан.... Правил съм поне 8 онлайн бизнес модела и мога от свое име да твърдя че е най-стабилния модел. МОже да не е най печелившия, може да не е най-лесния но е най-стабилния. Дори по стабилен в FBA ..... в момента някой разбират защо :) За Румен Виста ... който има уши - ще чуе. Ако човек си мисли че всичко знае - спира да слуша. Спре ли да слуша - спира да научава. А то слушането е изкуство... От всеки има какво да се научи. От цял курс - едно единствено нещо да запомниш и да приложиш - ще си е струвало. А от всеки има какво. :)
който пожелае може да коментира и мен :) Аз няма да се сърдя на нищо :)
 

E-Business

Active Member
Абе и тук много хора правя и показват как става номера. Админите даже с това почнаха форума, като наблегнаха на това животно Афф. маркетинг, после дойдоха хора с истински и практични съвети за дропшипинг като @E-Business , ама не съм ги гледал по тубата да си тунинговат колата. Нищо против пича, сигурно е добър и полезен за останалите. Дано дойде и даде повече инфо, предизвиквам го. :)

Ето де - може и да ме видиш вече и по тубата :) в поста ми по горе :) ама не да си тунинговам колата :)
 

$INeed$

Well-Known Member
Викаш класически Дропшипинг. А едно време си беше само Дропшипинг. Сега тия майстъри с прекупуването не ми влизат много в категорията Дропшипинг, ама аре, кво да се прави. :)

Едно време беше сложно, сега е лигава работа. Взимаш някоя стара платформа като OsCommerce, Zent Cart, и ей такива динозаври, правиш каквото можеш и пускаш. Имаше и някакви други недоразумения, но бяха доста зле скалъпени от горно-споменатите.

Пишеш с некви складове, пращат ти едни екселски таблици и криви снимки и правиш каквото можеш. :)
 

Станимир И

Well-Known Member
Привет, като цяло Геомил Георгиев, има доста силни познания в eCommerce, човека има сериозен опит и знае какво говори, като цяло дропшипинг модела няма логика да умира, той е канал за производители и вносители, колкото повече модели на бизнес към продажба по-добре.

Поздрави.
 

E-Business

Active Member
Викаш класически Дропшипинг. А едно време си беше само Дропшипинг. Сега тия майстъри с прекупуването не ми влизат много в категорията Дропшипинг, ама аре, кво да се прави. :)

Едно време беше сложно, сега е лигава работа. Взимаш някоя стара платформа като OsCommerce, Zent Cart, и ей такива динозаври, правиш каквото можеш и пускаш. Имаше и някакви други недоразумения, но бяха доста зле скалъпени от горно-споменатите.

Пишеш с некви складове, пращат ти едни екселски таблици и криви снимки и правиш каквото можеш. :)

Да, преди беше само ДропШипинг. Но напоследък в БГ започнаха да казват дропшипинг на така наречения модел "Онлайн Арбитраж". Тоест продаваш в ебей нещо което после купуваш от Амазон. За това казваме вече Класически Дропшипинг за да се разбира разликата. Да. Прав си. Хващаш един Opencart, пишеш на складовете, да - те ти пращат екселски таблици и правиш наистина каквото можеш. Разбира се ако можеш. За таблиците не знам кое ти изглежда странно. Най Най Най сериозния ми склад с който работя който е номер 1 в нишата, нямат website и никога не са имали. И нямат никакво намерение да имат. Сам разбираш че в тоя случай няма какво друго да му пратят освен екселски таблици. НО не виждам проблем с това.
 

$INeed$

Well-Known Member
Не казвам, че е странно, казвам, че беше по-трудно. Сега някои (да не кажа повечето, които държат на този модел с дропшипига) ти пращат XML-и, които ти да импортнеш. Държат те постоянно в мейл кореспонденция какво ново има и какво вече не с на склад. Това си спомням, че трябваше да питаш всяка седмица дали има промяна, а да не говорим, че в доста случаи ми се е случвало и да разбирам за неналичен или спрян от производство продукт след като вече клиента е направил поръчката на сайта, и се свързваш към склада да го пускат към него. :)

Но и доста неща бяха супер добре уредени, които сега са баннати. Мисля, че едно от тях беше откриването на сметка в банка в САЩ без да си имаш физическо присъствие. Сега не става. Може би с пълномощно, но пак е трудно. Също така класирането в търсачките беше идея по-лесно при добре написано съдържание и наистина добре структуриран сайт.

Сегашното не го разбирам, да преподаваш от друг търговец, но явно се правят някакви пари. За мен лично не е нито чист дропшипинг, нито каквото и да е било освен препродаване.
 

Blinky

Owner
И аз познавам Геомил от едно време и той ми е давал ценни съвети за това животно, както казах, Класическия Дропшипинг. :) Наистина добър професионалист, и то от тези - практиците, не теоретиците. Наистина мога само хубави думи да кажа за него. :)
 

E-Business

Active Member
Не казвам, че е странно, казвам, че беше по-трудно. Сега някои (да не кажа повечето, които държат на този модел с дропшипига) ти пращат XML-и, които ти да импортнеш. Държат те постоянно в мейл кореспонденция какво ново има и какво вече не с на склад. Това си спомням, че трябваше да питаш всяка седмица дали има промяна, а да не говорим, че в доста случаи ми се е случвало и да разбирам за неналичен или спрян от производство продукт след като вече клиента е направил поръчката на сайта, и се свързваш към склада да го пускат към него. :)

Но и доста неща бяха супер добре уредени, които сега са баннати. Мисля, че едно от тях беше откриването на сметка в банка в САЩ без да си имаш физическо присъствие. Сега не става. Може би с пълномощно, но пак е трудно. Също така класирането в търсачките беше идея по-лесно при добре написано съдържание и наистина добре структуриран сайт.

Сегашното не го разбирам, да преподаваш от друг търговец, но явно се правят някакви пари. За мен лично не е нито чист дропшипинг, нито каквото и да е било освен препродаване.
Да прав си за всичко. И аз имам супер модерни съплаери с csv файлове и всичко точно. За банк акаунта не е точно така. Има варианти и без да се ходи в USA. А за модела "онлайн арбитраж" от амазон към ебей - да, вадят се бързи пари - в момента заради ситуацията МНОГО МНОГО сериозни - но модела не е стабилен. Днеска пляскаш с ръце утре ревеш....
 

$INeed$

Well-Known Member
Да прав си за всичко. И аз имам супер модерни съплаери с csv файлове и всичко точно. За банк акаунта не е точно така. Има варианти и без да се ходи в USA. А за модела "онлайн арбитраж" от амазон към ебей - да, вадят се бързи пари - в момента заради ситуацията МНОГО МНОГО сериозни - но модела не е стабилен. Днеска пляскаш с ръце утре ревеш....
Абе последното което разбрах аз, чрез позната, която ми даде да си говорим по телефона с нейния банкер става, но с пълномощно. Но пък тук вече идва и схемата, как по дяволите взимаш този ITIN номер. :) Повярвай ми, знам какво говоря. За малко да направя, ама реших, че малко схема идва. А и връзването с ПейПал. Сигурно има начин, но вече стана идея по-тъпо. :)
 

E-Business

Active Member
Абе последното което разбрах аз, чрез позната, която ми даде да си говорим по телефона с нейния банкер става, но с пълномощно. Но пък тук вече идва и схемата, как по дяволите взимаш този ITIN номер. :) Повярвай ми, знам какво говоря. За малко да направя, ама реших, че малко схема идва. А и връзването с ПейПал. Сигурно има начин, но вече стана идея по-тъпо. :)
ITIN се издава при необходимост. А тази необходимост е попълването на първата данъчна декларация. Така че ITIN ще ти го дадат няма как. Банк акаунт с пълномощно е мъка голяма. не става. Но вече има Payoneer, Transferwise, Revolut - тези USA банк акаунти работят. Стават за ПейПал. Така че не е толкова сложно колкото ти се струва
 

Горе