Какво ви е мнението за Румен Виста?

Реално като не искаш да инвестираш в продукти,които не знаеш,вадиш хилядарките за да рекламираш продукти,които знаеш. Другият вариант е да произвеждаш,ама и там пак почваш с хилядарки.
Продуктите в Aliexpress масово варират от 1 до 5 долара за бройка според мен за 1000 - 1500 долара можеш да заредиш доволно количество от асортимент без да се затрупваш с голямо количество от даден продукт.

Ако бизнеса ти е в България то доставката отнема от 1 до 2 работни дни чрез Еконт, Спиди, Лео.
Ако продаваш масово в Европа можеш да си колокираш продуктите в немски склад и директно от там да пътуват за страните от Европа и ако имаш договор с DHL доставката ти ще е в ценовия диапазон на 3 до 5 евро според това колко умееш да се пазариш.
 
Продуктите в Aliexpress масово варират от 1 до 5 долара за бройка според мен за 1000 - 1500 долара можеш да заредиш доволно количество от асортимент без да се затрупваш с голямо количество от даден продукт.

Ако бизнеса ти е в България то доставката отнема от 1 до 2 работни дни чрез Еконт, Спиди, Лео.
Ако продаваш масово в Европа можеш да си колокираш продуктите в немски склад и директно от там да пътуват за страните от Европа и ако имаш договор с DHL доставката ти ще е в ценовия диапазон на 3 до 5 евро според това колко умееш да се пазариш.
ок, кот кажеш
 
Жив и здрав. Ще се сетя някой ден да търся точно него в тубата. :) Нали нещо го нареждали по форумите.


не си гледал клипчето с новата кола която си купи, jeep str. иначе можеш да видиш че човека дава много реални насоки дори в някои от по старите клипове, напирмер този от екскурзията в бали :) абе зарибява добре, аз и аз до онзи ден не го приемах на сериозно, но като се вгледах ми стана интересно, например клипчето в което показва фб акаунта сметката 290 000 долара, и аз имам голяма сметка но е 10 пъти по-малка от неговата :)
 
Аз го гледах, нов внос жипче, около 40к в БГ пари на прилични километри, дали са въртяни, както винаги никой не знае, ма за 5 годишна кола може и да са реални, ако е продал пребоядисания Ваген, му е дошъл на добра цена. Нощувките в Бали започват от 20 кинта на вечер... билетите идват ташкън, ма който не е решитл той не е отишъл. Има доста по грозни лъжи, които ме накараха да не му отделям повече внимание. Пак ше кажа, човека си бачка, за него си. Лошо нема.
 
Доста често гледам такива клипове и не само в тубата, но и по социалните мрежи. Не, че съм хейтър, но лично мен трудно може да ме обеди някой чрез лъскавите си неща колко е успял. За жалост още по-малко в БГ. :) Познавам много хора с активи равняващи се на 0, които имат последния телефон, кола за 50К, живеят под наем, ходят често по чужбина, а реално са точно на 3 месеца от пълен фалит, ако спрат работа.

В случая говорим за човек, който явно прави бизнес, има реален актив, който работи за него. И естествено той е двигателя за да работи за него. И не смея да кажа нищо. Всичко, което би ме впечатлило е факта какво споделя, минал ли е по този път и ако да, какво би предал на другите. И в този ред на мисли, аз не съм гледал всичките клипове, но освен курса си, какво друго продава? Някаква система? Скриптове? Развити канали - контакти с дропшипъри, тръстед акаунти? Не би ме впечатлил дори и да се качи на кола за $100К, защото е само обвивката - какво е съдържанието трябва да е важното, което касае човека. ;)
 
Аз съм му гледал почти всички клипове, тъй като имаше момент, когато дропшипинга ми беше много интересен. Но гледах и много клипове и на чужденци. Твърди, че е имал най-големия дш магазин за рибарски стоки, който е продал за 100к (май) долара на някакви канадци, живеещи в Сингапур. Ползвал парите, за да завърши къщата си и сега правел това, което най-го кефело - полезни клипове. Аз съм тъмен балкански субект и всеки ми е враг до доказване на противното и за това ми е съмнително всичко. Освен клипове, продава и курс по ДШ. Курса му, както и сладникавата история като сценарий съм ги срещал при доста чуждестранни ютюбъри и все едно гледам поредния филм на Долф Лундгрен - знам какво ще се случи.

Въпреки това ми мнение, ми е приятен, има харизма, също така е недъгаво приятен актьор, варненец е и за това му следв клиповете и му правя гледания на интересните. Искрено му желая успех :)
 
Аз му изгледах няколко клипа и вече знам кой е.
Ако наистина си докарва тези доходи по тези начини, аз бих му казал евала. Не бих го нарекъл предприемач, в смисъл че за мен предприемачът създава нещо ново, продукт или услуга, или надгражда нещо съществуващо, и търси начин да го скалира и да не се занимава той с всичко, за да може да погледне към следващото предизвикателство. Докато този пич го приемам по-скоро като креативен човек, който умело си докарва от тук и от там по нещо, което като го събереш накуп вече се превръща в добър доход.
Това правех през 2013 и после през 2014г., и понеже явно е супер модерно да се изфукаш, тогава си бачках от плажа на Koh Samui. Ама не го приемам за предприемачество, просто е правене на пари (и няма нищо лошо в това).

Надявам се, че повече предприемачи ще търсят възможност да създават нови неща вбъдеще, а не да се мятат всички на дропшипинги, печелене от YouTube и тн. Най-малкото за да могат да си гарантират, че утре ако не могат да се занимават поече с това, то ще може да работи и без тях, и няма да се конкурират с още хиляди предприемачи единствено на базата на това кой ще успее да даде най-ниска цена (това е най-лошия възможен модел за стартиращи).

Извън темата, не знам какво не му харесахте на R50-ката, много як и сравнително рядък джип е. Аз бих карал такъв, нищо че не е много нов. Машинка си е отвсякъде. SRT не знаех, че има, сега ще потърся видеото. Много яка джипка, дано само не е тази, дето Филип от бричка беше вкарал наскоро, защото тя беше вандализирана зверски и висеше за "освежаване" пред един сервиз в горубляне, след който предполагам, че е излязла като нова.

ПС. Намерих видеото, май не е същата джипка:)
 
Последно редактирано:
Попринцип и аз, както и повечето тук най-вероятно са правили не малко пари от афилиейт, адсенс, дропшипинг. Няма лошо човека да обяснява и "надъхва" сега започващите.

В интернет има много пари - факт. Има много начини и методи, чрез които с постоянство и упорстване изкарваш приличен доход. Няма лошо, хванете някой метод, развийте го, изкарвайте лев.

Но на сега навлизащите ще кажа следното и го казвам от опит. Това е вашият труд и в момента, в който спрете доходите ви също спират. Правил съм стотици евра на ден от адсенс, дойде ъпдейт, падна рийча във фейсбук, нещата се сринаха, съответно спрях да изкарвам тези пари. Това е само един пример отпреди няколко години.

Запомнете, че е по-добре да вложите енергията си и средствата си в нещо в дългосрочен план - ваш продукт, услуга. Няма да съжалявате, защото няма да зависите от 3ти страни, ако си изиграете картите правилно. Няма лошо да започнете с дропшипинг, да ок е, дано изкарвасте колкото Румен е изкарал, но вложете парите си в нещо друго, нещо, над коетто ще имате по-голям контрол и свобода и ще ви носи доходи и за в бъдеще, развийте се.

Впрочем и самият Румен съветва това в някои от видеата му - да създадете свой продукт, дропшипингът е до време, нещо ваше, което да градите. Той го е създал, създал си е име и печели от това, продуктът е самият той.
 
Няма как DropShipinga да умре. Според мен е мнооого мноооого дълече времето в което ще достигне пика си. Да има си своите недостатъци но като цяло няма по-стабилен бизнес модел. Да - някой ще каже собствен продукт. НО това вече е съвсем съвсем друг тип бизнес. И в момента в който започнеш да печелиш със собствен продукт и китаеца се появява с по евтината му версия и си изритан.... Правил съм поне 8 онлайн бизнес модела и мога от свое име да твърдя че е най-стабилния модел. МОже да не е най печелившия, може да не е най-лесния но е най-стабилния. Дори по стабилен в FBA ..... в момента някой разбират защо :) За Румен Виста ... който има уши - ще чуе. Ако човек си мисли че всичко знае - спира да слуша. Спре ли да слуша - спира да научава. А то слушането е изкуство... От всеки има какво да се научи. От цял курс - едно единствено нещо да запомниш и да приложиш - ще си е струвало. А от всеки има какво. :)
който пожелае може да коментира и мен :) Аз няма да се сърдя на нищо :)
 
Абе и тук много хора правя и показват как става номера. Админите даже с това почнаха форума, като наблегнаха на това животно Афф. маркетинг, после дойдоха хора с истински и практични съвети за дропшипинг като @E-Business , ама не съм ги гледал по тубата да си тунинговат колата. Нищо против пича, сигурно е добър и полезен за останалите. Дано дойде и даде повече инфо, предизвиквам го. :)

Ето де - може и да ме видиш вече и по тубата :) в поста ми по горе :) ама не да си тунинговам колата :)
 
Викаш класически Дропшипинг. А едно време си беше само Дропшипинг. Сега тия майстъри с прекупуването не ми влизат много в категорията Дропшипинг, ама аре, кво да се прави. :)

Едно време беше сложно, сега е лигава работа. Взимаш някоя стара платформа като OsCommerce, Zent Cart, и ей такива динозаври, правиш каквото можеш и пускаш. Имаше и някакви други недоразумения, но бяха доста зле скалъпени от горно-споменатите.

Пишеш с некви складове, пращат ти едни екселски таблици и криви снимки и правиш каквото можеш. :)
 
Привет, като цяло Геомил Георгиев, има доста силни познания в eCommerce, човека има сериозен опит и знае какво говори, като цяло дропшипинг модела няма логика да умира, той е канал за производители и вносители, колкото повече модели на бизнес към продажба по-добре.

Поздрави.
 
Викаш класически Дропшипинг. А едно време си беше само Дропшипинг. Сега тия майстъри с прекупуването не ми влизат много в категорията Дропшипинг, ама аре, кво да се прави. :)

Едно време беше сложно, сега е лигава работа. Взимаш някоя стара платформа като OsCommerce, Zent Cart, и ей такива динозаври, правиш каквото можеш и пускаш. Имаше и някакви други недоразумения, но бяха доста зле скалъпени от горно-споменатите.

Пишеш с некви складове, пращат ти едни екселски таблици и криви снимки и правиш каквото можеш. :)

Да, преди беше само ДропШипинг. Но напоследък в БГ започнаха да казват дропшипинг на така наречения модел "Онлайн Арбитраж". Тоест продаваш в ебей нещо което после купуваш от Амазон. За това казваме вече Класически Дропшипинг за да се разбира разликата. Да. Прав си. Хващаш един Opencart, пишеш на складовете, да - те ти пращат екселски таблици и правиш наистина каквото можеш. Разбира се ако можеш. За таблиците не знам кое ти изглежда странно. Най Най Най сериозния ми склад с който работя който е номер 1 в нишата, нямат website и никога не са имали. И нямат никакво намерение да имат. Сам разбираш че в тоя случай няма какво друго да му пратят освен екселски таблици. НО не виждам проблем с това.
 
Не казвам, че е странно, казвам, че беше по-трудно. Сега някои (да не кажа повечето, които държат на този модел с дропшипига) ти пращат XML-и, които ти да импортнеш. Държат те постоянно в мейл кореспонденция какво ново има и какво вече не с на склад. Това си спомням, че трябваше да питаш всяка седмица дали има промяна, а да не говорим, че в доста случаи ми се е случвало и да разбирам за неналичен или спрян от производство продукт след като вече клиента е направил поръчката на сайта, и се свързваш към склада да го пускат към него. :)

Но и доста неща бяха супер добре уредени, които сега са баннати. Мисля, че едно от тях беше откриването на сметка в банка в САЩ без да си имаш физическо присъствие. Сега не става. Може би с пълномощно, но пак е трудно. Също така класирането в търсачките беше идея по-лесно при добре написано съдържание и наистина добре структуриран сайт.

Сегашното не го разбирам, да преподаваш от друг търговец, но явно се правят някакви пари. За мен лично не е нито чист дропшипинг, нито каквото и да е било освен препродаване.
 
И аз познавам Геомил от едно време и той ми е давал ценни съвети за това животно, както казах, Класическия Дропшипинг. :) Наистина добър професионалист, и то от тези - практиците, не теоретиците. Наистина мога само хубави думи да кажа за него. :)
 
Не казвам, че е странно, казвам, че беше по-трудно. Сега някои (да не кажа повечето, които държат на този модел с дропшипига) ти пращат XML-и, които ти да импортнеш. Държат те постоянно в мейл кореспонденция какво ново има и какво вече не с на склад. Това си спомням, че трябваше да питаш всяка седмица дали има промяна, а да не говорим, че в доста случаи ми се е случвало и да разбирам за неналичен или спрян от производство продукт след като вече клиента е направил поръчката на сайта, и се свързваш към склада да го пускат към него. :)

Но и доста неща бяха супер добре уредени, които сега са баннати. Мисля, че едно от тях беше откриването на сметка в банка в САЩ без да си имаш физическо присъствие. Сега не става. Може би с пълномощно, но пак е трудно. Също така класирането в търсачките беше идея по-лесно при добре написано съдържание и наистина добре структуриран сайт.

Сегашното не го разбирам, да преподаваш от друг търговец, но явно се правят някакви пари. За мен лично не е нито чист дропшипинг, нито каквото и да е било освен препродаване.
Да прав си за всичко. И аз имам супер модерни съплаери с csv файлове и всичко точно. За банк акаунта не е точно така. Има варианти и без да се ходи в USA. А за модела "онлайн арбитраж" от амазон към ебей - да, вадят се бързи пари - в момента заради ситуацията МНОГО МНОГО сериозни - но модела не е стабилен. Днеска пляскаш с ръце утре ревеш....
 
Да прав си за всичко. И аз имам супер модерни съплаери с csv файлове и всичко точно. За банк акаунта не е точно така. Има варианти и без да се ходи в USA. А за модела "онлайн арбитраж" от амазон към ебей - да, вадят се бързи пари - в момента заради ситуацията МНОГО МНОГО сериозни - но модела не е стабилен. Днеска пляскаш с ръце утре ревеш....
Абе последното което разбрах аз, чрез позната, която ми даде да си говорим по телефона с нейния банкер става, но с пълномощно. Но пък тук вече идва и схемата, как по дяволите взимаш този ITIN номер. :) Повярвай ми, знам какво говоря. За малко да направя, ама реших, че малко схема идва. А и връзването с ПейПал. Сигурно има начин, но вече стана идея по-тъпо. :)
 
Абе последното което разбрах аз, чрез позната, която ми даде да си говорим по телефона с нейния банкер става, но с пълномощно. Но пък тук вече идва и схемата, как по дяволите взимаш този ITIN номер. :) Повярвай ми, знам какво говоря. За малко да направя, ама реших, че малко схема идва. А и връзването с ПейПал. Сигурно има начин, но вече стана идея по-тъпо. :)
ITIN се издава при необходимост. А тази необходимост е попълването на първата данъчна декларация. Така че ITIN ще ти го дадат няма как. Банк акаунт с пълномощно е мъка голяма. не става. Но вече има Payoneer, Transferwise, Revolut - тези USA банк акаунти работят. Стават за ПейПал. Така че не е толкова сложно колкото ти се струва
 

Горе