Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват пари със сайт

Чрез фейсбук страница как е най-безопасно да слагаме аффилиейт линкове? Достатъчно ли е да постнем в страницата статия, в която има такива линкове, или фейса ги засича и по този начин? (разбра се, че директните линкове убиват рийча).
Видях, че го правят чрез информационни сайтове с ревюта, в които има аф линкове, и то максимално замсаскирани с плъгини или друг тип кодови врътки. Идеята е да не се хваща на първо време, защото малко ги режат афф. сайтовете, което не ми е много обяснимо защо, но явно политика. В Гугъл Адс също режат, но там ако си нагляр с директен афф. линк. Но няма проблем към сайт с открити афф. линкове. Преди време (май бяха около 5 години даже) бяха банирали един афф. сайт на мой познат, защото си имаше отркити линкове в него, банери с афф. линкове. И то домейна направо. Ето малко инфо как да се направи:


Прочетох статията и да, спазвайки тези стъпки и напътствия би могло да се прескочи AI, който реално блоква сайтовете, да, с някой хюмън рипорти и мониторинг, може и да се отнесе дори и с перфектно направен и изпълнен лист за това как да рекламираме във фейса с афф. сайтове.
 
Здравейте, сякаш този метод умря, но искам да попитам някой собственик на магазин дали използва афилиейт канала за промотиране на своите продукти?
 
Не, не е умрял, но вече не е толкова популярен сякаш. Гледам, че дропшипинга сега е водещ, а беше обратното. Рекламните мрежи и може би някакви лиид мрежи. Може да се ползва този метод за набиране на още и още клиенти, но за жалост тук е слабо, а в чужбина, ако не си малко по-отцепен си позлваш афилиейт мрежи.
 
Една нова медия - дано не е забранено да се оставят линкове към външни сайтове, предлага процент (ежемесечен) при привличане на всеки нов клиент - рекламодател. Рекламират евтино, но искат част от приходите да отидат за благотворителност. Все пак са много печени и оперативни. Ако някои познава фирми, които търсят реклама - може да свърже двете страни и изкара някой лев.
пари от реклама
 
Последно редактирано от модератор:

Горе