Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват пари със сайт

coolice

Owner
Affiliate Programs - Наричани още Associate Programs, Partner Programs - Повечето онлайн търговци предлагат възможноста да поставите техен банер на вашият саит ако някои посетител кликне на този банер и си купи от търговеца вие получавате процент от печалбата. Други ви плащат за всеки уникален клик които им изпратите. Някои от програмите ви дават и допълнителен процент от собствената си печалба ако привличате други уебмастъри които да ги рекламират.

Kak Работи


* Някои програми са минали на следващото ниво и ви предлагат на готови сайтове (templates - Private Label Reseller уебсайтове) с помоща на които за минути се сдобивате с напълно функционален free e-commerce website.Affiliate Marketing
- Се наричат техниките за промоция на сайт с банери на Affiliate Programs както и Private Label Reseller уебсайтове. Разликата им с традиционните търговски уебсайтове е в по-малкият бюджет за реклама както и в някои ограничения за при промоциите.

Как да започнем? - Запищете се за форума и програмите които препоръчваме. Прочете темите. Ако имате някакви въпроси задаваите ги във форума под темата за която имате въпрос ще се постараем да ви помогнем

НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ: ВСИЧКИ ГОЛЕМИ AFFILIATE PROGRAMS СА БЕЗПЛАТНИ. АКО ПОПАДНЕТЕ НА САЙТ КОЙТО ВИ ИСКА ПАРИ ЗА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИТЕ ПО ДОБРЕ СИ НАМРЕТЕ ДРУГА ПРОГРАМА
 
Последно редактирано от модератор:

Blinky

Owner
Aфилиейт програмите (Affiliate programs) са идеален начин да направиш сайта си доходоносен. Има хиляди такива Affiliate programs които са толкова много, че винаги можеш да намериш някоя която да отговаря на тематиката на сайта ти. Те позволяват на уеб сайтове, които им предоставчт трафик да получават плащания или перкламни оферти за реклама на твоят сайт.

Има няколко типа печелене чрез тези Affiliate programs:

1. Плащане от комисионна, или по точно чрез твоят сайт водиш към съответната птограма и посеттителя прави поръчка (order). От това ти взимаш % от продажбата.

2. Плащане за додене към тяк, тук се печели от това - караш какъвто и да е уникален посетител да отиде на техният сайт чрез твоят.

Имаш сайт, това е супер, но ако искаш да го изтреляш на следващото ниво и да почнеш да изкарваш пари от вече имащият трафик, идват на помощ тези програми - Affiliate programs

Ето малко инфо как те работят:

След записването за дадена Affiliate program, ти имаш афилиейт скрипт в които имаш различни индикато ри: за продажби, за линкове с твойто ID,....и т.н.
Почваш да ги промотираш с афилиейт линка си (обикновенно е линк към техният саит, но с твойто ID - така те разбират кой е докарал продажбата). Според Affiliate program, получаваш парите си в период от всеки ден, всяка седмица, всеки месец...и т.н.

Някои имат и собствени тамплейти, които можеш да направиш уникални и да си направиш марка на сайта за да ти е като истинско бизнесче.

Какви методи за плащане използват за афилиейтите си е също нещо, което трябва да се вземе под внимание. Но повечето със сигурност предлагар Чек опциата, това е най-тромавиат начин по принцип.

Само за информация има хора които изкарват луди пари от това, в казино сферата има вебмастър, който прави по $70 000 на месец, в сферата на Билковите продукти има случай за $ 60 000/месец.
Никак не е зле, а?
С такова бебче (сайтче) ще можеш да си живееш повече от добре. И най-готиното е че взима по 2 часа на ден. Толкова е необходимо за да провериш къде как върви и да корегираш някои неща. Иска се малко повече знание, но никой не се е родил научен, пък и ние сме тук за да помагаме с каквото можеме.
-----------------------------------------------------------------
Affiliate Marketing
 
T

Todor

Guest
Абе с една дума от наш личен опит се изкарват достатъчно пари, за да не работите за по-мързеливите, ще имате парички за хубава кола(от вас зависи дали ще е ферари)"мойто се строши бързо:)", за мъжете повече време за жените абе с една дума има смисъл. Защото трудното е в началото, но то винаги всяко начало е трудно, въпроса е в желанието :).

После като напипате маркетинга и почнете да продавате, работата ще се сведе до оптимизиране на маркетинг кампаниите и на сайтовте, повярваите,че ако веднъж почнете да продавате ще продължите да развивате нови и нови сайтове, но като за начало почнете с един. Другото важно нещо е ако първият избран от вас продукт се окаже ,че не конвертира не се отказвайте пробвайте с някой друг, защото този съвет ви казвам от личен опит. Ние започнахме с реселване на хостинг но уви нямахме успех ама то си беше пълен провал, но важното в случая, че не се отказахме и пробвахме с хербал индустрията.

Пък и това е бизнес който не изисква голям начален капитал както при повечето офлайн бизнеси. Ние стартирахме с около 800 лева.


Тук е мястото да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на Blinky и Coolice, защото без тях сега още щях да карам пици.


Надявам се че и вие ще постигнете нашия успех даже и нещо повече:)
 

pricecompare

New Member
Еи тук съм съгласен с теб не ти трябва нищо повече от един (домеин за да изглеждаш про) и желание да се занимаваш :)
 

coolice

Owner
Ето как при нас се разви ситуациата: Първо пробвахме се да се занимаваме с хостинг няколко месеца не успяхме да продадем нищо затова решихме да пробваме други афилиеит програми...... купиме си домеин променихме си тексотовете качихме линк директория и започнахме да сменяме линкове първата продажба доиде около 50 ден при около 300 разменени линка, втората 15 дни по късно не си спомням колко бяха линковете тогава... след 2 дни третата малко след нея 4, след това последва празна седмица но тези 4 продажби ни показаха че продуктите имат потенциал..... последваха още няколко продажби........ Тогава решихме да налеем пари в Pay Per Click реклама *(тръгна по добре от СЕОто :) )...... впоследстие доиде първата комисона........ а доста хора ни разправяха това са глупости кои ще ви прати пари по интернет** ...

Реално през цялото време докато се занимавахме четяхме най-различни материали по темата за online marketing с идеята че ще ни помогнат да се справим по добре ... и до ден днешен продължаваме да четем и научаваме нови неща.....

* Не се захащаите с PPC преди добре да се подготвите по темата защото това е ЕДИН ОТ НАЙ-ЛЕСНИТЕ НАЧИНИ ДА СИ ИЗХАРЧИТЕ ПАРИТЕ ОНЛАЙН БЕЗ НИКАКЪВ ИЛИ С НЕЗАДОВЛИТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ. Ни е се занимаваме повече от 2 години с PPC Advertising и все още ни се случва някоя PPC кампания да не успее да избие вложените средства :(


**има и програми мошенници който не плащат но ако се захванете с някоя която е отдвана в бизнеса и е с утвърдено име със сгурност ще си получите парите
 
T

Todor

Guest
В PPC кампании мдам затова ние предпоръчваме наште спонсори с които работим от около 3 години и винаги сме си взели нашето, дават стимъли безплатни темплайти и много материали който могат да те улеснят
 

Blinky

Owner
Истина. Да началото е винаги трудно, особенно когато се учиш сам. Но затова тук споделяме опит и мнения, за да стават нещата по-бързо.

А освен PPC, се занимаваме усърдно и със SEO, и смееме да кажем че не се справяме зле. Удряме първата страница на Google и AOL за някои много търсени думички. Освен това не е само един SEO сайт.
-----------------------------------------------------------------
Affiliate Marketing
 

fcolor.bg

New Member
Здрасти,

Има нещо, което е добре да се отчита от човека, който поставя на своите уеб страници код от affiliate programs и то е следното. Аffiliate programs са по-изгодни за този, които продава, защото с тях прехвърля отговорността за продажбата на съответния уеб сайт. Тоест, ако този месец хората, които идват на моя уеб сайт не купат нищо, тогава аз не получавам нищо. Но за сметка на това се върти имиджова реклама на съответния рекламодател.

От друга страна пък той винаги може да каже, че даден уеб сайт му е изгоден само ако продава. Но нещата са по средата. Така, че ако човек има добър и посещаван уеб сайт, трябва да го използва за да поставя е пряка реклама.
 

coolice

Owner
Да не се забравя обаче че има и private label reseller програми които ти дават цял сайт които ви представя за търговеца като наприер www.scibodyusa.com . Сайт даден от афилиейт програмата на Genbucks
 

Tsanko

Member
coolice каза:
Да не се забравя обаче че има и private label reseller програми които ти дават цял сайт които ви представя за търговеца като наприер www.scibodyusa.com . Сайт даден от афилиейт програмата на Genbucks
Мммдамм това е доста добър избор ако искате магазин, но на такива саитове доста по-трудно се прави СЕО защото са с динамични линкове :evil:
 

Blinky

Owner
Tsanko каза:
coolice каза:
Да не се забравя обаче че има и private label reseller програми които ти дават цял сайт които ви представя за търговеца като наприер www.scibodyusa.com . Сайт даден от афилиейт програмата на Genbucks
Мммдамм това е доста добър избор ако искате магазин, но на такива саитове доста по-трудно се прави СЕО защото са с динамични линкове :evil:
Бате, сваляш ги и ги правиш статични, сменяш контента, заглавията, описанията ключовите думи и си готов за оптимизаране.:)
Така се прави ако искаш бързи резултати и естествено си намираш някой друг линк, абе гледайте да са повечко и то добри/качествени.
 

Митака

New Member
Вече продуктът за отслабване Proactol на MoreNiche.com има опция за 5 дневен тестови период.

Уебмастърът получава $50 над комисионната, ако потребител закупи продуктът след тестовата версия.

Enjoy.
 

inviSible

New Member
Абе чух някаде може и тук че май за сега най продавания продукт за отслабване бил този в MoreNiche вярно ли е???
 

Митака

New Member
inviSible каза:
Абе чух някаде може и тук че май за сега най продавания продукт за отслабване бил този в MoreNiche вярно ли е???
Това дали ще продадеш хапчетата зависи напълно от теб и уменията ти за писане ;) Но да, Proactol от MoreNiche е сред най-продаваните хапчета за отслабване. Освен това публичното мнение за този продукт е добро, за разлика от конкуренцията му.
 

inviSible

New Member
Еми сигурно ще се захващам с него :) въпреки че найстина е много по трудно от ГенБъкс
 

Blinky

Owner
Да наистина продукта за отслабване на MN е с добър Rate. Това се дължи на добре направените му хапчета, опаковка и напътсвия за използването му. А и от друга страна сайта на продукта емного добре направен и си личи че не са пестени пари и усилия за направата му, един вид магазана за този продукт е шик. :) Друго което е - и самата компания предоставя доста материали и тулове за добрата му промоция. И резултатите са на лице. :wink:
 

Горе