Какво мислите за Исторически парк?

Колеги, вие май наистина не зацепвате какво е показал Иисус Христос за нас. Заебете ги тези езически глупости:)
 
Това между 10 и 20 хиляди на ден, е пълна фантасмагория или нещо от сорта. Пада се средно 15 хиляди на ден- 450 хиляди на месец - 4. 5 милиона за 10 месеца.
Това е на половина спрямо най- посещавания музей в СВЕТА (Лувъра). В Париж отиват около 90 млн туристи - годишно. Около 20% от тях посещават Лувъра.
Ето моята проста и бърза логика:
Варна има около 10 пъти по малко посещения от париж - и от тях едва ли повече от 4-5% щяха да посетят парка (ако беше в рамките на града)но то е на 35 км от Варна и ги съкращаваме на половина - 2%
От 8 млн туристи на Варна - 2%= 160 хиляди туристи.
Или това е много под това което предвиждат от Тогедър. По 35 лв ше дадат ама друг път. При тази цена - ще се преполовят туристите и ше останат пари колкото за покриване на разходите на парка. Инвестициите ше се избият след да речем -50 години, а до печалба не знам кога и дали въобще ше се стигне.
Усещане за такава мрачна прогноза имам.
 
Голяма комуникация се разрази под видеото с г-н Михайлов. Ето кратко обобщение:

OgaBsEy.jpg

След като каза във видеото, че ако има проблем трябва да говориш директно с източника, защо не се регистрира и да отговори тук, а реши да прави директно видео, в което видимо манипулира и внушава.

@Attacker, кажи ми, че вече имаш достатъчно информация и целта на тази тема да си е струвала :)
 
@1van1vanov, аз отдавна взех решение по въпроса с Исторически парк. Поради някаква причина Ивелин Михайлов твърди, че съм инвеститор в Исторически парк, но това не е така.
 
@1van1vanov, аз отдавна взех решение по въпроса с Исторически парк. Поради някаква причина Ивелин Михайлов твърди, че съм инвеститор в Исторически парк, но това не е така.
Защо не си инвеститор?
Нещо да не си българин, какво по-българско от това да инвестираш в този божествен проект, който носи огромна печалба?
 
@1van1vanov, аз отдавна взех решение по въпроса с Исторически парк. Поради някаква причина Ивелин Михайлов твърди, че съм инвеститор в Исторически парк, но това не е така.
Смела игра с думи тогава от страна на господина. Преиначаване на факти виждам. Не е добре :)
 
Да се надяваме, че не изкривява фактите умишлено, а просто не е чел внимателно темата и е изпуснал поста на втора страница, където в отговор на потребител изрично съм написал, че нямам инвеститорски интерес в проекта.
 
Да се надяваме, че не изкривява фактите умишлено, а просто не е чел внимателно темата и е изпуснал поста на втора страница, където в отговор на потребител изрично съм написал, че нямам инвеститорски интерес в проекта.
Още по-зле ако не е чел внимателно... това показва, че пуска видео уж да оборва факти и аргументи, а говори неподготвен и напада на личностна основа.


Едит: стигнаха дъното...

94_B46_FE8-71_F9-473_E-_A166-297_B9_A177702.jpg
 
Последно редактирано:
Разбрах за темата от групата на Стойне Василев – „Клуба на инвеститора“, човек, който много уважавам, за това реших и аз да споделя личен опит по темата - по-рано писах същото в инвестор.бг, надявам се да не е проблем за админа.

Занимавам се от 15 години с инвестиции и това е причината да има какво да пиша в следващите редoве.

Моя много добра приятелка миналата година разбра за Историческия Парк, гледала няколко видеа в Facebook и Youtube, от които още по се разбирала. Много и харесало как млади, красиви и усмихнати хора са занимават с този проект и как точно такъв проект имала нужда България, как с този проект ще се вдигне едва ли не българския дух. Решила да се свърже с представители в София, дали и информация по телефона. Отговорили и на въпросите, които питала. В последствие си уговорили среща и тук идвам и аз в историята. Питала дали на срещата може да присъства, друг човек, към който да се обърне, ако има финансови питания.

Срещата беше в една много хубава октомврийска сутрина, разбира се, в офис на Тогедър. Влизаме в офиса, той много хубав, лъскав, свети, абе с две думи, много добре :) Почти веднага дойде консултанта, с който е говорила няколко пъти по телефона. Момчето на видима възраст под 20 години, малко бях озадачен, ама викам си залагат на млади надежди сигурно са ги обучили добре – все пак приятелката ми нали това я грабна – мотивацията на младежите. Младежа и той в тон с офиса, изтупан от горе до долу, ни покани да седнем и да започнем разговора.

След има няма 5 минути в общи приказки, основно колко е хубаво времето, стана дума за подписване на договор, като дори и договора беше на масата, и точно в този момент нещата започнаха да се променят. Придърпах настрана моята приятелка и я помолих да ме остави да говоря с консултанта, защото аз мислих, че става дума среща за въпроси и отговори, а не среща за подписване на договор, за 5 цифрена сума пари.

Почнах да говоря с младежа, 10 минути ми обясняваше, какво представлява проекта, как точно от това има нужда България и как това е инвестиция с огромен потенциал и как вече тези инвестирали по-рано вече са на печалба. В първия момент не разбрах какво има предвид, но го помолих да дообясни. Младежа сподели, че цената на пакета от акции вече се е покачила, като една акция вече е 140 лева, а след Новата година, т.е. от 2018 ще стане 180 лева. Също обясни, че един пакет ще носи 5 000 лева дивидент или по 25 лева на акция и как това правило 17% на година и как това е изключителна доходност. Това като го чух просто се втрещих, но го помолих да ми даде бизнес плана на проекта.

След като го поучих, го помолих го за малко време, за да премина през нещата - нещо съм се специализирал толкова много проспекти и тримесечни финансови отчети съм изчел, че вече има тренинг, да вадя важната информация, при диагонално четене.

До среда на планът имаше основно реднери, статистика свързана с подобни паркове или марко данни за България, съседи, туристи, климат и т.н. Това са си стандартни неща, но от средата на сетне се видяха финансовите отчети и там нещата започнаха да става доста криви.

В разговора се разбира, че парка има 1 милион акции, като 35% се продават, но не се продават на регулиран пазар, а извън борсово. Това още повече започна да ме притеснява, но след като прочетох финансовия отчет и договора, вече всички аларми се включиха от раз.

Не целя да коментирам естетиката на проекта, както избора на епохи, както и артефакти в тях, ще коментирам, по точно ще пиша въпросите, които зададох към консултанта.

Опитах се да разбера защо толкова перспективен проект, от който има нужда България, не мине през капиталовия пазар? Младежа отговори, че мениджмънта не вярва на БФБ-то и че не очакват от там да съберат пари, защото управата е убедена, че сама ще намери капитала, с помощта на свои ресурси – консултанти.

Питах го на каква основа една акция, трябва да е 140 лева, а не примерно 50 лева, т.е. няма прозрачен механизъм(пазар), който да определи цени, а трябва се приемат цените на компания. Младежа каза, че това е оценка спрямо текущото ниво на проекта и такива били оценките на подобни проекти. Питах на кои, но не получих точен пример, защото каза още веднъж, че това е следствие на нивото на проекта и всеки има право да приема тази цена или не. Питах го след като в момента имате едни декари земя и архи план, одобрения от общината за строителство, ПУП и още няколко документи, но нямате първа копка. Как това ще струва 140 милиона? В очите на момчето се изписа тих ужас, опита се да скалъпи отговор, но не можа да каже нищо смилено. Смилих се, викам си не са го до обучили, та го питах друго.

Питах, защо казват, че на пакет ще има 5000 лева дивидент, един пакет от 200 акции или 25 милиона дивидент, след като в самия бизнес план в година, в която ще имат най-много туристи печалба е по-малка от 25 милиона лева. Младежа почна да увърта, че планът едва ли не е бил вече остарял в тази си част и че финансовите перспективи са много по-добри. Помолих го да ми даде актуална информация, каза, че не разполагал с нея.

Питах няколко други въпроса, за жалост пак със същия успех на отговори, докато не стигнах до договора.

Акциите се купуват, като човекът Х продава акциите, на купувач, в случая на моята приятелка.

От тук въпросът беше, спрямо кой механизъм, член, алинея от договора парите на моята приятелка ще влязат в дружеството. Момчето успя само да каже, че не е наясно с правните аспекти и трябва се свържи с адвокат. Помолих го да поговоря с адвокат, но младежа каза, че в момента нямат на разположение.

Следващия въпрос, защо така продавате акции между физически лица. Моята приятелка ще даде 140 лева за една акция, но продавача, че дължи данък печалба, спрямо разликата от покупката и продажбата до 140 лева. Защо го правят по този начин, като директно ще „загубят“ в данъци 10 процента от стойността на акцията, вместо да емитират нови акции. Отново получих отговор стил управата така реши и че не е много наясно с данъчното право.

Последен въпрос – след като моята приятелка купува акциите от консултант, то питах на каква цена ги е купил той. Младежът използва целия си арсенал от знания и умения, който е натрупал до сега, и след като не успя да даде точен отговор, най-накрая си каза, че цената е десетки пъти по ниска.

Благодарих му за информацията, хванах приятелката за ръка и си тръгнахме.

След като излязохме от офиса, 1 час обяснявах на моята приятелка срещата(защото много не разба всички аспекти) като накрая и обещах, че ще и намеря по-добро решение за нейните пари, като утешителна награда :)

Надявам се историята да била полезна, за който му представлява интерес.

Спокойна вечер

Г.
 
Разбрах за темата от групата на Стойне Василев – „Клуба на инвеститора“, човек, който много уважавам, за това реших и аз да споделя личен опит по темата - по-рано писах същото в инвестор.бг, надявам се да не е проблем за админа.

Занимавам се от 15 години с инвестиции и това е причината да има какво да пиша в следващите редoве.

Моя много добра приятелка миналата година разбра за Историческия Парк, гледала няколко видеа в Facebook и Youtube, от които още по се разбирала. Много и харесало как млади, красиви и усмихнати хора са занимават с този проект и как точно такъв проект имала нужда България, как с този проект ще се вдигне едва ли не българския дух. Решила да се свърже с представители в София, дали и информация по телефона. Отговорили и на въпросите, които питала. В последствие си уговорили среща и тук идвам и аз в историята. Питала дали на срещата може да присъства, друг човек, към който да се обърне, ако има финансови питания.

Срещата беше в една много хубава октомврийска сутрина, разбира се, в офис на Тогедър. Влизаме в офиса, той много хубав, лъскав, свети, абе с две думи, много добре :) Почти веднага дойде консултанта, с който е говорила няколко пъти по телефона. Момчето на видима възраст под 20 години, малко бях озадачен, ама викам си залагат на млади надежди сигурно са ги обучили добре – все пак приятелката ми нали това я грабна – мотивацията на младежите. Младежа и той в тон с офиса, изтупан от горе до долу, ни покани да седнем и да започнем разговора.

След има няма 5 минути в общи приказки, основно колко е хубаво времето, стана дума за подписване на договор, като дори и договора беше на масата, и точно в този момент нещата започнаха да се променят. Придърпах настрана моята приятелка и я помолих да ме остави да говоря с консултанта, защото аз мислих, че става дума среща за въпроси и отговори, а не среща за подписване на договор, за 5 цифрена сума пари.

Почнах да говоря с младежа, 10 минути ми обясняваше, какво представлява проекта, как точно от това има нужда България и как това е инвестиция с огромен потенциал и как вече тези инвестирали по-рано вече са на печалба. В първия момент не разбрах какво има предвид, но го помолих да дообясни. Младежа сподели, че цената на пакета от акции вече се е покачила, като една акция вече е 140 лева, а след Новата година, т.е. от 2018 ще стане 180 лева. Също обясни, че един пакет ще носи 5 000 лева дивидент или по 25 лева на акция и как това правило 17% на година и как това е изключителна доходност. Това като го чух просто се втрещих, но го помолих да ми даде бизнес плана на проекта.

След като го поучих, го помолих го за малко време, за да премина през нещата - нещо съм се специализирал толкова много проспекти и тримесечни финансови отчети съм изчел, че вече има тренинг, да вадя важната информация, при диагонално четене.

До среда на планът имаше основно реднери, статистика свързана с подобни паркове или марко данни за България, съседи, туристи, климат и т.н. Това са си стандартни неща, но от средата на сетне се видяха финансовите отчети и там нещата започнаха да става доста криви.

В разговора се разбира, че парка има 1 милион акции, като 35% се продават, но не се продават на регулиран пазар, а извън борсово. Това още повече започна да ме притеснява, но след като прочетох финансовия отчет и договора, вече всички аларми се включиха от раз.

Не целя да коментирам естетиката на проекта, както избора на епохи, както и артефакти в тях, ще коментирам, по точно ще пиша въпросите, които зададох към консултанта.

Опитах се да разбера защо толкова перспективен проект, от който има нужда България, не мине през капиталовия пазар? Младежа отговори, че мениджмънта не вярва на БФБ-то и че не очакват от там да съберат пари, защото управата е убедена, че сама ще намери капитала, с помощта на свои ресурси – консултанти.

Питах го на каква основа една акция, трябва да е 140 лева, а не примерно 50 лева, т.е. няма прозрачен механизъм(пазар), който да определи цени, а трябва се приемат цените на компания. Младежа каза, че това е оценка спрямо текущото ниво на проекта и такива били оценките на подобни проекти. Питах на кои, но не получих точен пример, защото каза още веднъж, че това е следствие на нивото на проекта и всеки има право да приема тази цена или не. Питах го след като в момента имате едни декари земя и архи план, одобрения от общината за строителство, ПУП и още няколко документи, но нямате първа копка. Как това ще струва 140 милиона? В очите на момчето се изписа тих ужас, опита се да скалъпи отговор, но не можа да каже нищо смилено. Смилих се, викам си не са го до обучили, та го питах друго.

Питах, защо казват, че на пакет ще има 5000 лева дивидент, един пакет от 200 акции или 25 милиона дивидент, след като в самия бизнес план в година, в която ще имат най-много туристи печалба е по-малка от 25 милиона лева. Младежа почна да увърта, че планът едва ли не е бил вече остарял в тази си част и че финансовите перспективи са много по-добри. Помолих го да ми даде актуална информация, каза, че не разполагал с нея.

Питах няколко други въпроса, за жалост пак със същия успех на отговори, докато не стигнах до договора.

Акциите се купуват, като човекът Х продава акциите, на купувач, в случая на моята приятелка.

От тук въпросът беше, спрямо кой механизъм, член, алинея от договора парите на моята приятелка ще влязат в дружеството. Момчето успя само да каже, че не е наясно с правните аспекти и трябва се свържи с адвокат. Помолих го да поговоря с адвокат, но младежа каза, че в момента нямат на разположение.

Следващия въпрос, защо така продавате акции между физически лица. Моята приятелка ще даде 140 лева за една акция, но продавача, че дължи данък печалба, спрямо разликата от покупката и продажбата до 140 лева. Защо го правят по този начин, като директно ще „загубят“ в данъци 10 процента от стойността на акцията, вместо да емитират нови акции. Отново получих отговор стил управата така реши и че не е много наясно с данъчното право.

Последен въпрос – след като моята приятелка купува акциите от консултант, то питах на каква цена ги е купил той. Младежът използва целия си арсенал от знания и умения, който е натрупал до сега, и след като не успя да даде точен отговор, най-накрая си каза, че цената е десетки пъти по ниска.

Благодарих му за информацията, хванах приятелката за ръка и си тръгнахме.

След като излязохме от офиса, 1 час обяснявах на моята приятелка срещата(защото много не разба всички аспекти) като накрая и обещах, че ще и намеря по-добро решение за нейните пари, като утешителна награда :)

Надявам се историята да била полезна, за който му представлява интерес.

Спокойна вечер

Г.

slow_clap_citizen_kane.gif
 
Едно е сигурно- колкото повече се рови около парка- толкова повече вуни
 
След поста ми, получих лични съобщения с няколко въпроса, за това реших да бъда максимално полезен за този, който има нужда. Помолих приятелката ми да ми даде бизнес плана.
Нито тя, нито аз сме подписали NDA, така че нямам никакви обвързвания и ще го споделя. Разбира се, променил съм заглавието на файла, по обективни причини.
Това е линк към плана, спряо 2017(не знам защо не мога диркетно да го upload-на в коментар, за това давам линка) - http://www.filedropper.com/bpip2017
Можете да видите, точно това, което писах по-горе от рендърите до фин. отчети.
Всеки да го чете и анализира както намери за добре - само насочвам вниманието, че очакваната печалба от парка при натовареност от 600 000 души ще генерира по-малка печалба от тези 25 милиона дивидент.

Между другото виждам, че ваш колега е споделил договора за нови акционери:
https://www.predpriemach.com/threads/Какво-мислите-за-Исторически-парк.72293/page-5#post-871229

В договора ясно си личи, че е сделка между физически лица - все пак фирмите нямат ЕГН.
Също така, се вижда и какъв е предмената на договора.

Убеден съм, че в този форум пишат интелигентни хора, за това няма нужда да ви пиша повече - всеки от вас може да направи 2 и 2.

Хубав ден,
Г.
 
След поста ми, получих лични съобщения с няколко въпроса, за това реших да бъда максимално полезен за този, който има нужда. Помолих приятелката ми да ми даде бизнес плана.
Нито тя, нито аз сме подписали NDA, така че нямам никакви обвързвания и ще го споделя. Разбира се, променил съм заглавието на файла, по обективни причини.
Това е линк към плана, спряо 2017(не знам защо не мога диркетно да го upload-на в коментар, за това давам линка) - http://www.filedropper.com/bpip2017
Можете да видите, точно това, което писах по-горе от рендърите до фин. отчети.
Всеки да го чете и анализира както намери за добре - само насочвам вниманието, че очакваната печалба от парка при натовареност от 600 000 души ще генерира по-малка печалба от тези 25 милиона дивидент.

Между другото виждам, че ваш колега е споделил договора за нови акционери:
https://www.predpriemach.com/threads/Какво-мислите-за-Исторически-парк.72293/page-5#post-871229

В договора ясно си личи, че е сделка между физически лица - все пак фирмите нямат ЕГН.
Също така, се вижда и какъв е предмената на договора.

Убеден съм, че в този форум пишат интелигентни хора, за това няма нужда да ви пиша повече - всеки от вас може да направи 2 и 2.

Хубав ден,
Г.
bill-hader-eating-popcorn-smiling-snl.gif
 
Аз много се радвам, че попаднах на тази тема и съм благодарен на хората тук, които "разнищват" нередностите (или поне нелогичните неща) свързани с проекта.

Нне съм много навътре с материята на инвестиране в подобни бизнеси и подхождам винаги със сериозна доза скептицизъм когато ми се предлага продукт без да съм го поискал или услуга без да съм я търсил. Цялото това "финансиране" ми прилича по-скоро на пирамида където няколко души изкарват бързи пари отколкото на стремеж да се привличат сериозни инвеститори и пари за даден проект.
До колкото разбрах възможността за гаранция, която "инвеститорите" имат в рамките на 5-те години докато заработи парка е единствено обратно изкупуване на същата цена, въпреки, че в този момент цената на пакет може да е дори двойна... Тоест ако след 1 година искам да се възползвам от поскъпналите акции и да продам - трябва аз да убедя някого, че трябва да ми купи вече по-скъпите акции. Последното съмнително много ми прилича на процесът, който се прилага от самите консултанти търсейки "инвеститори"ь.

Второто, което не ми харесва чисто идеологически е реализацията на проекта като качество, поне от минималното, което към момента съществува - излят бетон и тухли с фасда от старинно изглеждащ камък - това е в голям противовес с разбирането ми за автентична визия и поражда големи съмнения за качеството и потенциалните дефектни много соро след процесът на строителство, още от сега виждам отлепящите се камъни. И не на последно място се чудя такъв атракцион, за да функционира - какви ще саелементарните разходи за ток/вода/персонал/поддръжка/реквизит.

Като не вещ човек разсъждавам доста първично по този въпрос, но ми се струва особено нелогично това да загробя 36 (за сега) хилки, с ясната идея, че 5 години тези пари няма да ми носят абсолютно нищо и с неясна идея какво точно ще получавам след това.

Следя темата с интерес :)
 
C02_C6642-_D2_B7-4939-9_D36-484_C74_A13_D82.jpg

Личните нападки продължават, липсата на аргументи също!

Четете тук:
 
Последно редактирано:
Резюмето дефакто е че у8сраха хубавата градинка с някакви строежи, гони след питомното дивото.
 
Разбрах за темата от групата на Стойне Василев – „Клуба на инвеститора“, човек, който много уважавам, за това реших и аз да споделя личен опит по темата - по-рано писах същото в инвестор.бг, надявам се да не е проблем за админа.

Занимавам се от 15 години с инвестиции и това е причината да има какво да пиша в следващите редoве.

Моя много добра приятелка миналата година разбра за Историческия Парк, гледала няколко видеа в Facebook и Youtube, от които още по се разбирала. Много и харесало как млади, красиви и усмихнати хора са занимават с този проект и как точно такъв проект имала нужда България, как с този проект ще се вдигне едва ли не българския дух. Решила да се свърже с представители в София, дали и информация по телефона. Отговорили и на въпросите, които питала. В последствие си уговорили среща и тук идвам и аз в историята. Питала дали на срещата може да присъства, друг човек, към който да се обърне, ако има финансови питания.

Срещата беше в една много хубава октомврийска сутрина, разбира се, в офис на Тогедър. Влизаме в офиса, той много хубав, лъскав, свети, абе с две думи, много добре :) Почти веднага дойде консултанта, с който е говорила няколко пъти по телефона. Момчето на видима възраст под 20 години, малко бях озадачен, ама викам си залагат на млади надежди сигурно са ги обучили добре – все пак приятелката ми нали това я грабна – мотивацията на младежите. Младежа и той в тон с офиса, изтупан от горе до долу, ни покани да седнем и да започнем разговора.

След има няма 5 минути в общи приказки, основно колко е хубаво времето, стана дума за подписване на договор, като дори и договора беше на масата, и точно в този момент нещата започнаха да се променят. Придърпах настрана моята приятелка и я помолих да ме остави да говоря с консултанта, защото аз мислих, че става дума среща за въпроси и отговори, а не среща за подписване на договор, за 5 цифрена сума пари.

Почнах да говоря с младежа, 10 минути ми обясняваше, какво представлява проекта, как точно от това има нужда България и как това е инвестиция с огромен потенциал и как вече тези инвестирали по-рано вече са на печалба. В първия момент не разбрах какво има предвид, но го помолих да дообясни. Младежа сподели, че цената на пакета от акции вече се е покачила, като една акция вече е 140 лева, а след Новата година, т.е. от 2018 ще стане 180 лева. Също обясни, че един пакет ще носи 5 000 лева дивидент или по 25 лева на акция и как това правило 17% на година и как това е изключителна доходност. Това като го чух просто се втрещих, но го помолих да ми даде бизнес плана на проекта.

След като го поучих, го помолих го за малко време, за да премина през нещата - нещо съм се специализирал толкова много проспекти и тримесечни финансови отчети съм изчел, че вече има тренинг, да вадя важната информация, при диагонално четене.

До среда на планът имаше основно реднери, статистика свързана с подобни паркове или марко данни за България, съседи, туристи, климат и т.н. Това са си стандартни неща, но от средата на сетне се видяха финансовите отчети и там нещата започнаха да става доста криви.

В разговора се разбира, че парка има 1 милион акции, като 35% се продават, но не се продават на регулиран пазар, а извън борсово. Това още повече започна да ме притеснява, но след като прочетох финансовия отчет и договора, вече всички аларми се включиха от раз.

Не целя да коментирам естетиката на проекта, както избора на епохи, както и артефакти в тях, ще коментирам, по точно ще пиша въпросите, които зададох към консултанта.

Опитах се да разбера защо толкова перспективен проект, от който има нужда България, не мине през капиталовия пазар? Младежа отговори, че мениджмънта не вярва на БФБ-то и че не очакват от там да съберат пари, защото управата е убедена, че сама ще намери капитала, с помощта на свои ресурси – консултанти.

Питах го на каква основа една акция, трябва да е 140 лева, а не примерно 50 лева, т.е. няма прозрачен механизъм(пазар), който да определи цени, а трябва се приемат цените на компания. Младежа каза, че това е оценка спрямо текущото ниво на проекта и такива били оценките на подобни проекти. Питах на кои, но не получих точен пример, защото каза още веднъж, че това е следствие на нивото на проекта и всеки има право да приема тази цена или не. Питах го след като в момента имате едни декари земя и архи план, одобрения от общината за строителство, ПУП и още няколко документи, но нямате първа копка. Как това ще струва 140 милиона? В очите на момчето се изписа тих ужас, опита се да скалъпи отговор, но не можа да каже нищо смилено. Смилих се, викам си не са го до обучили, та го питах друго.

Питах, защо казват, че на пакет ще има 5000 лева дивидент, един пакет от 200 акции или 25 милиона дивидент, след като в самия бизнес план в година, в която ще имат най-много туристи печалба е по-малка от 25 милиона лева. Младежа почна да увърта, че планът едва ли не е бил вече остарял в тази си част и че финансовите перспективи са много по-добри. Помолих го да ми даде актуална информация, каза, че не разполагал с нея.

Питах няколко други въпроса, за жалост пак със същия успех на отговори, докато не стигнах до договора.

Акциите се купуват, като човекът Х продава акциите, на купувач, в случая на моята приятелка.

От тук въпросът беше, спрямо кой механизъм, член, алинея от договора парите на моята приятелка ще влязат в дружеството. Момчето успя само да каже, че не е наясно с правните аспекти и трябва се свържи с адвокат. Помолих го да поговоря с адвокат, но младежа каза, че в момента нямат на разположение.

Следващия въпрос, защо така продавате акции между физически лица. Моята приятелка ще даде 140 лева за една акция, но продавача, че дължи данък печалба, спрямо разликата от покупката и продажбата до 140 лева. Защо го правят по този начин, като директно ще „загубят“ в данъци 10 процента от стойността на акцията, вместо да емитират нови акции. Отново получих отговор стил управата така реши и че не е много наясно с данъчното право.

Последен въпрос – след като моята приятелка купува акциите от консултант, то питах на каква цена ги е купил той. Младежът използва целия си арсенал от знания и умения, който е натрупал до сега, и след като не успя да даде точен отговор, най-накрая си каза, че цената е десетки пъти по ниска.

Благодарих му за информацията, хванах приятелката за ръка и си тръгнахме.

След като излязохме от офиса, 1 час обяснявах на моята приятелка срещата(защото много не разба всички аспекти) като накрая и обещах, че ще и намеря по-добро решение за нейните пари, като утешителна награда :)

Надявам се историята да била полезна, за който му представлява интерес.

Спокойна вечер

Г.
Стана ми интересно колко е печалбата по бизнес плана?
 

Горе