Какво мислите за Исторически парк?

RealMoney, blackout8 Вашата активност във форума е наистина много полезна за което ви благодаря! Вчера бях там за инвестиционна обиколка. Събират се всякви типове пред Неолитното селище на няколко беседки. Виждаше се как всеки със всеки е близък приятел, може би защото вече са вкарали някви пари и се чувстват част от единен екип с извисени ценности около патриотизма. Запознах се за първи път с някои от движещите проекта. Не съм про инвеститор и не очквам някакво специално отношение (за първи път отивам на подобно мероприятие), но ми се видя изключително аматьорски. Нямам да споменавам имена, но след като се запознах с единия след кратко представяне на проекта, встъпихме към това колко мога да инвестирам. Продават се на пакети акциите - до 40 000лв/200 акции. Най-малко за 2650лв, но не запомних за колко акции. Излиза над 200лв/акция. Няколко още въпроса от моя страна, бързи отговори от тяхна страна с примери за "бутафорни" подобни проекти в чужбина, но с МИЛИОНИ посетители. Само, че не се дава сметка, че "онея" там са както демографски така и икономически по далеч от нас. И всичко това на крак, ей така, като за "Здрвей! Как си?". След това видях построеното - наистина на сериозно вървят строежите с тонове асфалт, мрамор, камъни, НО не знам и на база какъв капитал е това... После се върнахме за обяд. Към екипа има и някакви пишлемета (колкото мен на години), вкл. и оня "милионер", ходещи наляво надясно и просветяват тоз и оня с някви приумици и съвети, същите като във видеоклиповете им (богатстото се виждало от това колко деца имаш, а инвестициите с каква храна се храниш за грижа за здравето). До преди няколко часа бях готов да инвестирам, докато не реших да проуча малко из форумите. Поне ще се поуча да се интересувам повече от икономика преди да започна да инвестирам.
 
@Bumble bee Какво разбираш под "наистина на сериозно вървят строежите". Последните неща, които съм виждал са как 10-тина "майстора" от ромски произход без каски или каквото и да е работно облекло редят камъни. 1 мраморна врата, както и разни изкопи и бетонни бункери. Май имаше и 1 багер. Това не е особено сериозно имайки в предвид, че на строежа на една средностатистическа жилищна сграда има повече техника и работници.
 
@Attacker прочетох тук и се сетих навремето, че говореше за доверие в мениджмънта:
https://www.forumfinansi.com/threads/Инвестиция-в-Исторически-парк-АД.243/page-6#post-2710

Нищо ново или учудващо. И.М. е казвал неведнъж, че според него законите в световен мащаб не са в интерес на "обикновения човек от народа", какъвто той твърди, че е, и това по неговата логика го оправдава да оперира на ръба на закона, прекрачвайки го от време на време. Това не му е първата глоба, вероятно няма да е и последната.

Ако не се лъжа, до лятото ще отворят ИП, така че съвсем скоро ще видим какво е сътворил геният на И.М.
 
Почна спамът!
------
Най-големият и първи по рода си Исторически парк в света отваря врати в България тази пролет!


Мащабният проект е своеобразно пътуване назад във времето през различни епохи от развитието на човешката цивилизация, случили се по нашите земи.

Замислен като мащабен комплекс, разположен в завършения си вид на над 500 декара площ на 33 км от град Варна, Исторически парк предлага на българските и чуждестранни посетители интерактивно пътуване до 10 000 години назад във времето през петте епохи на човешката цивилизация. На място ще бъде пресъздадено развитието ѝ, случило се по нашите земи от епохата на халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство.

Чрез различни интерактивни и сетивно-образователни формати Паркът ще предлага на посетителите досег с древни и антични култури, превръщайки се в абсолютна революция в културно-историческия туризъм и запълвайки нарастващото търсене за исторически забележителности в световен мащаб. Тематични занаятчийски курсове, исторически представления и филми, обучения в древни бойни и битови умения, конна езда, теоритични семинари, изложби и точни възстановки на обекти, предмети и начин на живот от миналото ще бъдат представени в петте исторически епохи на разположение на посетителите. Наред с тях са предвидени и традиционни места за отдих и хранене с ястия по автентични рецепти от антични времена, приготвяни само с натурални български продукти. За допълнително изживяване ще бъде създадена детска зона, кино салон и сувенирен магазин с автентични български възстановки от художници-майстори на артефакти от миналото и много други.

Работата по Исторически парк е започнала преди повече от 8 години, а от момента на планирането досега са включени над 4000 души. Атракционът се изгражда поетапно като се планира целият обект, в пълна функционалност, да бъде завършен през 2022 година, като в момента тече изграждането на първата фаза – халколит, неолит и траки и зона за почивка с езера, която ще приключи през пролетта на 2019 г., когато Паркът ще отвори официално врати за посетители.

Следете развитието на ИП и за допълнителна информация на:
www.ipark.bg
Видео:
Facebook „Исторически парк“: https://www.facebook.com/ipark.bg/
 
Нищо ново или учудващо. И.М. е казвал неведнъж, че според него законите в световен мащаб не са в интерес на "обикновения човек от народа", какъвто той твърди, че е, и това по неговата логика го оправдава да оперира на ръба на закона, прекрачвайки го от време на време. Това не му е първата глоба, вероятно няма да е и последната.

Ако не се лъжа, до лятото ще отворят ИП, така че съвсем скоро ще видим какво е сътворил геният на И.М.
Покрай последното ти изречение, от няколко дена, чета интересни неща в темата на инвестора:
https://forum.investor.bg/forum/алт...зможности-за-инвестиция-в-исторически-парк-ад
 
Идеята е хората да са изцяло отдадени на Тогедър, което не би било възможно, ако имат странична работа, нали? Така че, какво става - напускаш работата си, преди това теглиш кредит, инвестираш 90% от него в Историческия парк, защото нали след 5-10-15-20-1000 години евентуално може да станеш милионер, а останалите пари от кредита си ги заделяш за да има с какво да преживяш докато не започнеш да получаваш някакъв доход.

Сега ми става ясно защо последно време са толкова настървени/освирипели т.нар. консултанти и предлагат ИП на всеки, директно карат хората да теглят кредити и да инвестират. Даже видях на снимки, че са налазили по училища, не ми е ясно кое говедо ги пусна тея да раздават карти и глупости на децата.?!
Гледам много папагали от всякакви среди силно застъпват тезата, че са националисти и патриоти, който не е "такъв" се анатемосва. По същата линия много лесно се манипулират хората.
Къде са китайските инвеститори за който тръбяха в самото начало.
 
Нещо фейса нещо им изчезна... Може пък да е временно.
Не е, аз още мога да видя страница им, ако за това имаш в предвид. Интересно ми е как ще свърши цялата история, дали ще е добре за инвеститорите или ще търсят Ивелинчо, за да му "честитят".
 
Не е, аз още мога да видя страница им, ако за това имаш в предвид. Интересно ми е как ще свърши цялата история, дали ще е добре за инвеститорите или ще търсят Ивелинчо, за да му "честитят".
Ето това можеш ли да видиш:
https://www.facebook.com/ipark.bg/
Като се отвори пише липсваща страница. Вече половин месец е така, т. е. със сигурност са си премахнали FB страницата.
 
Правилният линк е https://www.facebook.com/HistoricalPark.BG/
Понеже чак сега виждам снимка от високо, вече е ясно че приказките за половин милион човека на година са пълни глупости. Като се махнат дните с лошо време, това прави по 20000 човека на ден. Това са 500 автобуса, ако приемем, че всички ще идват с автобуси и никой с кола. Не виждам нито подходящ паркинг, нито път за такова движение, предполагам и другата инфраструктура не може да поеме толкова хора. Отделно ако след 3 месеца мислят да пускат посетители, реално ще посещават една строителната площадка.
 
Последно редактирано:
Входът в парка щял да бъде 40 евро. Който е ходил на някоя наша или световна топ историческа забележителност - добре дошъл е да коментира цената.
Аз не виждам този парк точно като историческа или световна забележителност, защото просто няма никаква историческа стойност. Нито представя автентични артефакти, нито е запечатал и представя някакви конкретни исторически моменти. До сега на страницата им гледам основно театрален реквизит + доста генерализирани картини адекватни по-скоро за модели на компютърни игри.
2 неисторически, но пък известни туристически обекти:
1. Плитвичките езера са към 15 евро вход - природна забележителност където спокойно можеш да откараш цял ден.
2. Най-скъпият билет за Постойна (най-дългият туристически пещерен маршрут от над 5км ) е под 40 евро на редовната цена за възрастни, като включва и посещение на 2 други обекта.

Тук говорим за 2 световно известни автентични и големи природни обекти, с 1-2 милиона туристи годишно.

Ако става дума за исторически обекти - срещу 40 евро ще можете да посетите общо поне 10 от най-известните исторически обекти/музеи в България. Не виждам защо да дам 40 евро за бутафория пред това да видя аветентични артефакти/сгради/оръжия.

Понеже чак сега виждам снимка от високо, вече е ясно че приказките за половин милион човека на година са пълни глупости...
...Отделно ако след 3 месеца мислят да пускат посетители, реално ще посещават една строителната площадка.
Определено снимките отгоре не изглеждат толкова грандиозно колкото обясняват на страницата си :D
И аз се чудя - какво точно ще откриват за посещение след 3 месеца съдейки по състоянието в момента.
 
Последно редактирано:
Не виждам защо да дам 40 евро за бутафория пред това да видя аветентични артефакти/сгради/оръжия.
За всичко си прави, но не и за горното. Да ти вероятно няма да посетиш ИП, но тъй като общото качество на курортистите ни по черноморието си е типична "бутафория", то за тях едно място за всичко ще им е много по-удобно и бързо. Автентичност ... те от археология и история не разбират.

Ето и нещо в същия съвременен дух:
https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/9409-съвременното-изкуство-–-триумф-на-посредствеността/
 

Горе