Какво мислите за инцидента с НСО на магистралата?

От: Какво мислите за инцидента с НСО на магистралата?

Проблема не е в правата, които им се дават на подобни служби, проблема е в хората, на които им се дават тези права.
Ок, нека избутват шматки от пътя, когато ония не реагира на никакви сигнали и команди, така е в цял демократичен свят.
Обаче служителите в тези структури, една част са ебаси и комплексарите и използват дадените им възможности от закона като задължителен метод на показност.
Преди доста години, още на магистрала "Тракия" когато имаше един участък до село Цалапица, без разделяща мантинела и се връщам аз от морето, тогава карах едно гранд чероки, та карам си аз в средна линия на моето платно и виждам как от отсреща, в обратна посока се движи кортеж някакъв, да обаче в един момент пилотният им автомобил навлиза в отсрещното за него платно, пресичайки всички линии и се насочва челно срещу мен...
Карам си аз в моето платно и от далеч не се вижда да идва срещу мен, след секунди вече е точно срещу мен и ми светка да взема да отбия.
Пълен мухъл, защото аз се движа в обратна на тях посока, през две ленти и то нямам нищо общо с техният кортеж, като посока и проблем при разминаване.
Останах на моето платно, ония ме доближи и рязко ме подмина, очевидно да ме корка...Абе комплекси за малоценност.
Но пак казвам, аз съм "ЗА" да имат права, проблема е в хората.
Обратното е също в сила, както казах по-рано, некой тънкопишковец реши че видиш ли са му нарушили правата и почва да се прави на мъж, че да гони кортежа, да ги спира и да им задава въпроси чак :D
 
Re: От: Re: Какво мислите за инцидента с НСО на магистралата?

Съмняваш ли се? :D

Не, просто реших, че имам нужда от още едно кафе, ама май не, така си. И кво? Седиш и някакви кретени те избутват от пътя. Ами ако си с дете? Да вземем и ние да си купиш оръжие и да раздаваме правосъдие по пътищата? Що за малоумие? Това, че им дават такива права е лоша идея, защото там не блестят с много мозък, а това е много лоша комбинация - нулев интелект + власт.
 
От: От: От: Какво мислите за инцидента с НСО на магистралата?

Как ще ме убедиш, че тоя кретен който са го возили е еднакво важен като някоя линейка, която бърза да спаси живот.

Не съм казал, че са еднакво важни, а че всички са автомобили със специален режим на движение.
Във всички държави го правят. Когато съдбата на цяла държава зависи от няколко човека, то трябва да бъдат пазени дори да не ти харесват. Аз предпочитам да охраняват доган отколкото някой малоумник да го гръмне и така да навреди на всички.
Не сме средновековието когато представата за герой е било да убиеш някой властимащ.

Врагове имат всички - и най-добрите и най-лошите политици.
 

Горе