Какво направихте с вашият нов домейн?

StillMad

Active Member
Какво се случи с вашият нов домейн?

Става въпрос за домейни придобити само чрез форума на predpriemach.com
Какво направихте с вашият нов домейн, вашият нов проект.
Похвалете се, дайте пример как се прави, дайте линк на новият си или вече не чак толкова нов сайт.

Наистина, много ми е интересна темата. Бих искал да видя осъществени проекти, били успешни или не толкова успешни.
Мисля, че трябва да има интересни сайтове, осъществени, чрез новопридобитите през форума домейни :)
 
Успехът за всеки е различен като цяло. Аз лично съм доволен от това, което успях да постигна за 1 година, като се има предвид, че работя на заплата в международна компания във Варна, а през другото време развивам проекта лека по лека и с много търпение! Ако трябва да разкажа подробно как е минала последната една година с проекта, то ще трябва да издам роман сигурно. Ще кажа само, че в момента сайта представлява онлайн списание за предприемчиви дами и има онлайн магазин за парфюмерия, която ще се опитаме да развием през тази година. Ще бъда кратък и ще дам леки пояснения:

- Юли 2015 година - потребител от форума пуска за продажба съответния домейн - dolls.bg, което по онова време представлява сайт за жълти новини на известни български и международни мадами с доста предизвикателно лого. Цената е 500 лв, като пакета включва домейн+сайт+фб страница с около 200 фена. Цената е доста висока за мен и реших да изчакам да падне, и тайно се надявах някой да не го "лапне" домейна. Концепцията ми беше в главата още от пускането му за продажба и реших просто през периода, в който очаквам цената да падне да доразвия концепцията си.
- Ноември 2015 година - цената на сайта удари 80 лв (през цялото това време аз си седях кротко и чаках) и сметнах, че е време да действам и така и направих. Купих го! Най-трудното според мен щеше да бъде да променя идеята и концепцията на сайта! Прехвърлянето стана лесно, продавача асистира за прехвърлянето. Пуснах конкурс за лого тук в предприемач и го спечели Happy George. До ден днешен продължавам да си работя с него и в момента даже правим редизайн на логото. :)
- Декември 2015 година - Започнах леко и бавно да трупам ново съдържание в сайта и да махам старото, защото смятах, че ако изтрия цялото съдържание наведнъж няма да е добра идея :) Започнах да търся жени, които са успешни и предприемчиви и да вземам интервюта от тях. Да вметна, че през първата година имаме направени 15 интервюта, което не е изобщо много, но като човек, който работи на заплата и през другото време се опитва да развие нещо свое..съм доволен.
- Януари - Юни 2016 - сайта натрупа малко повече съдържание, сключих няколко сделки в предприемач за линкове и статии, направихме няколко партньорства с различни компании, сайтове и проекти. Бяхме поканени да бъдем медиен партньор на първото издание на TEDxVarna, за което бях много щастлив. Приятели и познати ми даваха обратни връзки, че ПР-и и различни хора са започнали да питат за проекта и кой стои зад него, което ме радваше, че има интерес.
- Юли - Септември 2016 - ще вмъкна малко инфо, нещо като оффтопик за да разкажа, че от 2010 година се занимавам с парфюми..Опитвах се да си докарвам допълнителни доходи по онова време, защото тогава вземах 250 лв/месец заплата като счетоводител и тогава бяха по нашумели парфюмите-реплики за по 20 лв. Знаете ги... :) Докарвах си по още 280 лв допълнително, което беше забавно тъй като правех повече отколкото основното ми възнаграждение :D. Разказах ви за това, защото исках да развия доллс.бг и да направя онлайн магазин към него. След доста "размисли и страсти" реших да е онлайн магазин за парфюмерия. От 2014 година се занимавам основно с оригинални парфюми само. Повечето доставчици на ментаците ги хванаха и разбрах, че е време да спра и аз. Намерих си нови доставчици на оригинални продукти и започнах да работя с тях. И започнах да мисля в тази насока и да развивам концепцията на доллс.бг. Паралелно с това, продължавах да търся нови партньори, с които да си бъдем полезни. Бяхме поканени да бъдем медиен партньор на турнето на Стилиян Запорожанов, за което се изкефих много. Започнахме да си партнираме със СтартЪП Център Варна, Интер Реклама( всички я знаете Петя :) ), писах на Блинки също :) за някаква форма на партньорство и хареса идеята. Бях направил интервюта с няколко дами, които имаха интересни проекти.
- Октомври - Декември 2016 - През месец октомври продължавах да оправям и дооправям онлайн магазина, който исках да пусна на 1 Ноември 2016 г. Обърнах се към хора, които разбират от Опън Карт, защото такава платформа си бях избрал. Осъзнах, че списанието ще направи 1 година и исках да се различавам от останалите дамски списания, и да направя нещо различно за рд-то. По случай 1 година направихме игри във фейсбук за феновете, успях да намеря спонсори за наградите и се получи доста добре. А за да постигната различното в проектаа ми хрумна идеята да създам плакети на всички жени, с които сме направили интервюта. Станаха доста готини и изненадахме всички от тях. Получих доста обратна връзка и някои от тях дори ми споделиха, че благодарение на интервюто в списанието са били поканени да участват в различни проекти. Плакетите можете да ги видите в сайта или във фб страницата. Цялата ми идея беше да бъда различен от останалите. Към екипа се присъединиха Виктория Дичева и Борис Георгиев. Вики пише и превежда статии, а Боби помага с магазина. Също така има още един човек, който помага за магазина, но ще го пазя в тайна за сега :) През този период от време се случиха още неща - бях поканен да разкажа и да представя проекта в ИУ-Варна в Световната седмица по предприемачество; наскоро подписах партньорски договор с ИУ-Варна за сътрудничество, а също така и си партнираме с списание "PregnancyDiary". Януари месец можете да видите половин страница рекламно каре на доллс вътре :)

Ще вметна, че до момента без много голяма реклама имаме продажби от онлайн магазина, което е супер. Магазина е факт и работи. Иска се още работа по него - като добавяне на продукти и реклама. Все още работя на другата работа в международната компания и си чакам момента, в който мога да кажа, че съм готов да се отдам изцяло на доллс.бг. Със сигурност съм пропуснал някои неща , но в общи линии е това. Има разбира се какво да разкажа още, но стига толкова.

Накрая искам да благодаря на следните хора, защото са ми помогнали от самото начало и продължават да ми помагат, когато имам нужда от тях:
- Galin Stefanov (от форума) - че ме надъха с негативизма си, когато разбра че съм купил домейна. Няма да забравя думите му - "Мъка,Мъка". Познавам се с него от доста време и сме си приятелчета. Научил ме е на много, показал ми е...
- Happy George - уникален професионалист (ако някой има нужда от дизайн )
- Petya Mladenova - думите там ще са малко
- CTAH - винаги, когато имам нужда от помощ за ОпънКарт
- V.Andreev - наскоро се запознахме официално. Много готин човек :)
- Всички партньори, с които работим
- Вики и Боби от екипа
- Нина Гаджева - един наистина отдаден човек

Със сигурност ще пропусна някой...съжелявам за което..Аз ги разбирам така нещата, че не трябва да забравяш кой ти е помогнал и с кой си работил, защото е допринесъл и за твоето развитие. Записвам си ги!

StillMad дано да ти хареса това, което си прочел. В момента се подготвя един готин проект във Варна с марката Dolls, ако стане реалност ще се похваля :) Не знам, колко съм успешен във вашите очи, но за мен си е успех... Всеки разбира успеха по различен начин. Пак стана малко дълго и затова спирам.

Поздрави колеги и весели празници на всички,
Димитър Христов
 

Sky

Well-Known Member
Всичко добре но, не знам дали в мен е проблема но като видя сайт с този тип темплейт и директно правя асоциация със еднодневка.
Няма да е лошо един редизайн според мен.
 
Всичко добре но, не знам дали в мен е проблема но като видя сайт с този тип темплейт и директно правя асоциация със еднодневка.
Няма да е лошо един редизайн според мен.

Coming Soon :)
 

StillMad

Active Member
Много позитивно звучи цялата работа :)
Чак завидех малко на ентусиазъмът с който си се заел с този проект и съответно успехът, който си постигнал, което всъщност не е никак малко в днешно време - мазало, мазало и мазало с всякакви сайтове, много малко от които наистина успяват..
Желая ти успех и скоро да започнеш нов проект пак така със същият хъс и ентусиазъм :)
 

petya77

Well-Known Member
Въпреки, че не съм купила/придобила домейн чрез форума, именно той бе причината да стартирам с първия такъв върху собствен сайт. Претърпя всевъзможни промени за 7 години, за да достигне нивото, което целя. Доста трудно се поддържа блог директория с ръчно кодене (html, css, js), но пък за сметка на това експериментирах с новите технологии и така се роботизирах до предел. :) Едва миналата година мигрирах блога към WP, като все още го нагаждам, избягвайки плъгините и външните заявки, доколкото е възможно.

С @mitkohristov се познаваме виртуално почти 7 години. Неуморим търсач на иновациите, идеалист и родéн предприемач! Вярвам, че ще надгради целите си и ще мащабира dolls проекта.
 

Горе