Какво става ако... някои ми копира контента

toretic

Member
Значи пиша статия...
веднага след като я публикувам някой я копира, слага я в сайта си и гугъл индексира статията в неговия сайт преди да я индексира в моя.
Какво става тогава? Мога ли по-някакъв начин да се защитя?
 
От: Какво става ако...

:shock: Много странно е това.

Винаги ли става така и какви са резултатите, когато публикуваш по различно време (например 6 сутринта или 1 през нощта), ако дори тогава се случва най-вероятно имаш някакъв бот на сайта ти, който естествено е бил сложен там не по твое желание. Кажи ползваш ли някакъв CMS или блогплатформа и кой е сайта. Така повече хора ще могат да ти помогнат
 
От: Какво става ако...

не ми се е случвало... но мисля, че е добра идея да се измисли нещо което да предотврати такива неща...
Иначе сайта си е уникален, собствен цмс си има... не е много развит, но пак става за момента :).
Виж го в подписа ми ако искаш :).
 
От: Какво става ако...

Ако тоя, който те копира, е автоматичен, има лесно решение - включвай активни линкове към твоя сайт във всеки материал, който публикуваш (това е добра идея така или иначе). Така ще получиш входящ линк от скрапера и няма много да те вълнува дали неговия материал е индексиран като първи.
 
От: Какво става ако...

Въпроса ми е: дали ако оня го индексират преди мен. получавам лоша репутация или там квото става като гугъл види, че статията която индексира на моя сайт, вече я има на друг...?
 
От: Какво става ако...

Добре де аз не разбрах дали той ръчно копира или автоматизирано, и какъв/кой е неговият сайт.
 
От: Какво става ако...

Ако го копира ръчно, най вероятно се информира от RSS Feed-a ако имаш такъв ;) Пробвай да напишеш статията и след като я индексира да я пуснеш във RSS-а ;)
 
От: Какво става ако...

хора, аз тука говора в примери... никой не ми краде съдържанието на сайта... поне още не съм осетил някой да го краде... просто се чудя какви са последствията и има ли някакъв начин да се защитя...
 
От: Какво става ако...

Бате щом Г трудно ти намира новата статия, какво ще стане с тези скрепъри. Значи въпроса е много актоялен и предполагам, че може би сайта който ще я открадне трябва да е с много добър тръст ранг за да го поущри за това, но определено големите сатове не биха предприели такова нещо, защото дублираният контент е зле и за тях, независимо че Г първо ятх ги е намери. И в двата случая и двамата ще сте прецакани. Но зависи много от webmaster-a на другия сайт. Дали ще е леко гаден или много гаден.:)

Но те пиши статий с такива скруполи, все пак всичко е възможно да се обърка - не само контент дубликация, но и примерно - цяло изкопиране на сайт или фейк ордери, както и кликания...:)

Но има и код който се поставя на сайта и така не може да се използва тактиката копи пейст, но след като оня е настоятелен обикновенно копира от кода.:) Няма 100% защита от скрейпъри и други подобни.:)
 
От: Какво става ако...

Ако страницата на този които ти е откраднал статията е по-добре оптимизирана от твоята няма да има никакво значение кой сайт кога е бил индексиран, дори и една година след твоя, ти просто ще бъдеш на по долни позиции от него и това си е съвсем достатъчно прецакване. Защита няма, авторските права струват скъпо и затова рядко ги ползват.
 

Горе