Какво ще ги правим "бежанците"?

От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Има релевантност с теориите ти за авторитета и имиджа на държавата. Не може държава, която не може да охранява границите си, еле пък ВЪНШНА граница на ЕС, да бъде зачитана за нещо. Нелепите ти теории, че трябва да приемаме всякаква сган и да се правим на гостоприемни, при условие, че тук е бедствено положение ми писна да ги чета. А миналите границата са НЕЛЕГАЛНИ имигранти, които по НЕЛЕГАЛЕН начин са проникнали в държавата.

И пак никаква връзка с реалността, чудя се защо ли си играя да ти пиша, след като явно живееш под стъклен похлупак. ЕТО, ЧЕТИ:

"Нелегалните имигранти трябва да бъдат екстрадирани" от България. За това се обяви днес министър-председателят на страната Пламен Орешарски. Малко по-рано в отговор на депутатски въпрос министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев посочи, че "нелегалните имигранти към днешна дата са 9567".

Ако не вярваш, ето видео материал от изказването на министъра:

[video=youtube;gFex06DzN0s]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gFex06DzN0s[/video]

БГНЕС ако е медия на Пеевски, прощавай.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Ще го духаме много здраво като започнат от европата да ни ги връщат тея престъпници като ги хванат в провинения. Вие двамата ( ънуайз и хепи ) не може да разберете, че тук ще връщат престъпници, понеже тук са вписани с такъв статут. После ми говорете как ще оправят демографския проблем.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Официално такъв термин "нелегален имигрант" в законите ни не знам да има. Този "термин" в случая е некоректен, тъй като намеква, че те нарушават закона, което не е вярно, тъй като има специално описано изключение за техния случай и как се процедира тогава. Жалко е, че подобни фрази използва министър в официално обръщение в НС. Официалният термин за такива хора описан в Закон за убежището и бежанците, Допълнителни разпоредби, §1, т.2 е "Чужденец, търсещ закрила". Точният текст на дефиницията е: "Чужденец, търсещ закрила" е този, който е заявил желание за получаване на особена закрила по този закон до приключване разглеждането на молбата. Само тези, дето след влизанто си в България се крият, са нелегални, тъй като нарушават закона.

Относно логиката ти (redrum) за силните и слабите:
Не мога да те разбера. Хем не трябва да изглеждаме слаби, хем и трябва да се признаваме за слаби, жалки и бедни. Това, че имаме недостатъчно добре охранявана граница е проблем за решаване, който няма пряка връзка с емигрантите. Този проблем няма да се реши ако изчезнат мигрантите от Сирия, защото винаги се намират желаещи да преминават границата без позволение.

Относно "теорията ми, че трябва да приемаме всякаква сган":
Това не знам къде го прочете, че го твърдя. Има си ред, по който се определя дали на дадения човек трябва да му се осигури някаква закрила.

Относно "престъпниците":
Интересно как реши (ReminD), че цялото това множество от около 10000 човека са престъпници. Ако някои ни ги връщат, не е проблем. Ако има достатъчно сведения за тяхната обществена опасност, има проста процедура за изгонване от държавата ни. Закрилата не е неотменима.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Официално такъв термин "нелегален имигрант" в законите ни не знам да има. Този "термин" в случая е некоректен, тъй като намеква, че те нарушават закона, което не е вярно, тъй като има специално описано изключение за техния случай и как се процедира тогава. Жалко е, че подобни фрази използва министър в официално обръщение в НС. Официалният термин за такива хора описан в Закон за убежището и бежанците, Допълнителни разпоредби, §1, т.2 е "Чужденец, търсещ закрила". Точният текст на дефиницията е: "Чужденец, търсещ закрила" е този, който е заявил желание за получаване на особена закрила по този закон до приключване разглеждането на молбата. Само тези, дето след влизането си в България се крият, са нелегални, тъй като нарушават закона.

Има моменти когато се гордея че съм гражданин на тази държава (без да съм националист). Някои закони в България са много по-хуманни и справедливи от съответните закони в други държави. Не одобрявам големите срокове за издаване на документи, но и в други държави положението не е по-добро.

Макар, че често критикувам законите, истината е, че и в другите държави законите са лоши, а даже в много случаи нашите са по-малко лоши.

Мисля си, че даже и тези лоши закони (които са по-малко лоши от законите в други държави), българите не ги заслужават.

По отношение на защитата на човешките права, в България законите са по-добри от такива тиранични държави като САЩ.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

http://www.blitz.bg/news/article/235332
Безнадеждните случаи на толерастия над мен не смятам да ги коментирам.
За тези , които се интересуват какво се случва реално на тази територия ,която все още се нарича БЪЛГАРИЯ ще продължа да споделям ФАКТИ ,а не теории.
Забележете какво става -хващат ги на румънската граница и въпреки ,че повечето от тях нямат регистрация пак тук ги връщат.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

http://www.blitz.bg/news/article/235332
Безнадеждните случаи на толерастия над мен не смятам да ги коментирам.
За тези , които се интересуват какво се случва реално на тази територия ,която все още се нарича БЪЛГАРИЯ ще продължа да споделям ФАКТИ ,а не теории.
Забележете какво става -хващат ги на румънската граница и въпреки ,че повечето от тях нямат регистрация пак тук ги връщат.
За пореден път ще напомня, че материалите в медии свързани с Пеевски са прекалено тенденциозно написани (т.е. с цел пропаганда). В конкретния материал са описани някакви, които са се промушили, но все пак са ги хванали. Тъй като идват от конкретно място (София явно) е логично да ги пратят там. Ако са извършили престъпление, може да бъдат пратени на топло (в български затвор). Ако тези снимки и други материали са действителни, е възможно на тези дето им е даден някакъв защитен статут да им бъде отнет и да бъдат пратени да се прибират у тях си без право на завръщане в България.
За такива случаи си има закон и ред, които би трябвало да се спазват. Дори за случаи на грешки има предвиден ред.
И да, аз съм толерантен в съответствие с нашите закони и по подобие на своите предци.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

ЮЖНАТА ГРАНИЦА НА БЪЛГАРИЯ, НЕЛЕГАЛНИТЕ ЕМИГРАНТИ И ШЕНГЕН
Автор: Калоян Методиев
България е член на Европейския съюз. С всичките му проблеми в момента той е единствената алтернатива за развитието на страната. Път извън него нямаме. В този смисъл се съобразяваме с правилата на общността. Едно от най-важните е общата сигурност. Тя се осигурява и чрез общи граници - Шенгенското споразумение. Общите граници са мембраната на Европейсия съюз. Тя трябва да притежава свойството избирателна пропускливост. За старите страни членки въпросът е особено чувствителен най-вече заради огромните проблеми с неинтегрирани емигрантски общности.


България се стреми към пълна интеграция по две линии. Присъединяване към Шенгенското споразумение и влизане в Еврозоната. Първото беше планирано за обозримото бъдеще – март 2011. Правителството на ГЕРБ дойде с претенцията да се пребори с престъпността, контрабандата, да затегне граничния контрол. Година и половина управляващите размахваха всякакви писма и документи от разни европейски институции като признание, че нещата се движат наред

ПИСМОТО

Въпреки предупрежденията от политически партии и експерти (още от средата на 2009), че имаме сериозен проблем с южната граница, до последно, правителство твърдеше, че приемането ни е в кърпа вързано (октомри 2010, Цв.Цветанов).

На 22 декември 2010 пристигна писмото от Германия и Франция. Струва си да цитираме три пасажа заедно, защото навсякъде цитиран беше първия, а той не е ясен без втория и третия.

Уместно е да подчертаем липсата на задоволителна юридическа и административна среда в областта на сигурността и правосъдието, проявите на корупция на различни нива и устойчивостта на предизвикващата безпокойство организирана престъпност.

Тези недостатъци, в случай на пълно приложение на шенгенските критерии от страна на България и Румънияпоради влиянието им върху контрола по границите в един стратегически регион и върху пълния достъп до данните, съдържащи се в Шенгенската информационна система, биха имали тежки последици за вътрешната сигурност на ЕС и на всяка държава-член.

Впрочем, ние трябваше да вземем предвид в нашите разсъждения добре познатите трудности, които в този момент отслабват функционирането на Шенген/по-специално охраната на външните граници на ЕС и функционирането на правилата за даване на убежище.


Отказа и причините за него бяха потвърдени от френският министър по европейските въпроси Лоран Вокие: „техните граници стават наша граница”; Ханс Герхард Дьоринг: охраната на турската граница поставя под съмнение пригодността на България за пълноценно участие в зоната за ред, сигурност и правосъдие. По думите му 560 души, на които е забранено да пресичат границите на ЕС, са влезли в страната само за месец.

ПОВИШЕНАТА АКТИВНОСТ
Държавата не вземаше адекватни мерки за решаване на проблема. Едва след писмото броя на арестуваните по границата нелегални емигранти нарастна в пъти. От пресцентъра на МВР заваляха сводки за задържани на групи нелегални емигранти. Може би някой наивник ще си помисли, че изведнъж броя на нахлуващите се е увеличил, а гранична полиция си работи, както обикновенно. Друг може пък да реши, че от ръководството на МВР са ги натиснали, за да покажат, че граничният ни контрол е ефикасен. Със сигурност западняците не са идиоти, правят си сметка, опрерират с информация и в момента са изключително чувствителни на тема сигурност. Целувките по летища и зали тип Чаушеску, Хонекер и Хусак очевидно не вършат работа.
Трябват реални действия, искрени намерения и отдаденост на проблема. Отдавна трябваше да се изгради защитна ограда или стена по границата, която щеше да излезе много по-евтино от всичко случващо се в момента, а и, още повече, от това което предстои да се случва. Предстои ни масиран емигрантски натиск от Третия свят.

БИОГРАФИЧНИЯ МОМЕНТ
Важен за анализа на проблема е и биографичния профил на тези, които преминават нелегално границата. Очевидно университетски преподаватели, компютърни специалисти, инженери, интелектуалци или висококвалифицирани лекари не тръгват пеша през нощта водени от трафикант към неизвестното. Профилът на прииждащите е опасен поради една основна причина – това са отчаяни хора, готови на всичко, без средства и образование. Спорен въпрос е дали собственият им живот е ценност. Авантюристите готови да се крият в тайници, да скачат от влакове, да минават през гори биха били готови на всичко. Идеален резервоар за престъпни групировки и радикални религиозни движения. Бляскавите перспективи са свързани с дребна търговия в затворени емигрантски райони или социални помощи от държавата.

ОПАСНОСТТА ОТВЪТРЕ
Чакат ни сълзливи истории. В тях ще има малки деца, преследване в родната страна, политически репресии, бедност, украсени любовни романи, мечти за светло бъдеще и т.н. С тях ще се купи подкрепата на по-либералната част от обществото. Абсурдно е, но същата която най-много би загубили от нискоквалифицирани маси емигранти са именно защитниците на техните права. Вълните от изток носят нова политическа култура, нови вярвания, нов ред. В координатната система средния европеец те са напълно различни.
Разбира се тук може да се търси и друга нишка. Те биха били благодатна среда за част от неправителствения сектор, която буквално се храни и разпределя милиони от различни проекти за малцинствени общности. Още една опасна и проблемна група означава много средства от донорите, означава медийно внимание, престиж, висок обществен статус и разбира се лично обогатяване. Общественият интерес в случая е сведен до нула – нищо, че същите тези хора най-яростно говорят в негова защита.

ИЗДРЪЖКАТА
Стотиците задържани емигранти в Бусманци и Овча купел се издържат от парите на данъкоплатците. Пари за транспорт до София, за охранитетели, за лекари, преводачи, храна, отопление, грижи за децата... Поносимо ли е това бреме за българския бюджет? Имаме ли излишни пари, които да инвестираме в скъпо платени санаториуми. Интересно, че правителството има пари за издръжката им, а бензинът за охрана на границата е с лимит (една от новите мерки на кабинета за справяне с проблема е увеличаване на лимита!!!). При такива мерки по вероятно е проблемът да се задълбочи и да ни заливат още емигрантски вълни. Възниква въпросът какво ще се случи ако броят им достигне критична маса, която не може да бъде контролирана и финансирана?

НАРАСТВАЩИЯТ БРОЙ

По данни от медиите само през 2010 г. хиляди емигранти са задържани на границата. Никой не знае колко са минали нелегално, без да бъдат заловени. Възможно ли е да има корумпирани служители, които са превърнали трафика в бизнес? Докъде са стигнали паралелни процеси през рехавата граница като - внос на тероризъм, контрабанда на оръжие и наркотици. Следите вече личат около Женския пазар в София, който наподобява повече място от Близкия изток, отколкото нормален европейски град. Трябва да е ясно, че нито сме готови за работа с нелегални емигранти, нито имаме пари да ги обгрижваме. България никога не е била колониална държава, не е управлявала чужди общности. Днес още няма стабилни и нормално функциониращи институции – полиция и съд например.

ПОСЛЕДНАТА ЗАПЛАХА

Още на 1 януари 2011 гръцкият министър, отговарящ за имиграцията Христос Папуцис обяви, че страната му ще изгражда стена по границата с Гърция. Думите му са повече от красноречиви: „Гръцкото общество изчерпа възможностите си за прием на нелегални имигранти. Гърция изнемогва ...” След театрални реплики от страна на Европейската комисия и среща между Папандреу и Ердоган, стена в Гърция ще се изгради по сухопътната граница между двете страни (12.5 км.), а останалата граница е речна, което я прави по-лесна за охрана.
Ако не се включим в проекта, и заедно с Гърция не изградим защитна стена, страната ни и ЕС са заплашени от хуманитарна катастрофа.На принципа на най-малкото съпротивление целият поток от нелегални емигранти ще се пренасочи към българската граница. От януари до началото на ноември само в участък от 12,5 км, където река Еврос – Марица - са регистрирани 32 500 опита. И въпреки, че от няколко месеца границата се охранява солидарно от общи патрули (граничари от цяла Европа) проблемът се задълбочава.

РЕШЕНИЕТО
На първо място България бързо трябва да участва в съвместно изграждане на защитни съоръжения заедно с Гърция от Егейско до Черно море.
На второ трябва да се спазва принципа – първо решаваме вътрешните си проблеми, следват европейските и чак тогава можем да мислим за Третия свят. Това е честната и справедлива позиция спрямо нашите и европейския граждани. Дотогава вратата трябва да е здраво залостена.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

В това, дето си го написал, се прокрадва лъжата, че всички емигранти са нелегални и държавата е длъжна да обгрижва нелегалните емигранти. Това са все невярни неща. Има си ред за търсещите закрила. Спазващите този ред са легални, а промъкващите се тайно са нелегални.
На теория е лесно да се градят огради, но трябва да се вземе предвид релефът и природата. Отделно, че това нещо струва немалко пари. Дори да се изградят огради, те могат да се прескачат, ако няма добра организация на граничарите.
Дори да имаме перфектна стена/ограда, с настоящите закони за бежанците (които аз одобрявам), кандидатите за закрила не могат просто така да бъдат отпращани. Те пак ще преминават и то напълно легално в посока някой бежански лагер в изчакване на разглеждане на молбите им.
Финансовата страна: Това, че няма пари за дадено нещо, което е записано в закона, че трябва да се прави, е гаф в бюджета и вина носят тези, които са го гласували така.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Това не съм го писал аз -писал го е http://bg.wikipedia.org/wiki/Калоян_Методиев
,а той знае какво говори.
Всички имигранти влезли по познатия начин СА нелегални имигранти и след като са без документи и са подучени да искат убежище държавата Е длъжна да ги обгрижва-което и прави волю-неволю.
Кандидатите за закрила ,които не отговарят на условията МОГАТ И ТРЯБВА да бъдат експулсирани -от снощи вече имаме пример ,(само че изгониха 40 , а влязоха 140).Жалкото е ,че изключително много време трябва на нашите служби да се наканят да си свършат работата.Веднъж експулсирани след като данните им са в системата дори да влязат пак ще бъдат незабавно изгонени.Сега загряха ,че техните държави няма да си ги искат и има предложение с временен документ да бъдат връщани обратно-въпроса е след като всички партньорски служби тръбяха за това ,че предстои вълна от имигранти ,трябваше ли да станат 11000 за да започнат да мислят по въпроса.Защо не използваме европейски лостове да принудим посолствата на тези държави да сътрудничат за установямането на самоличността и експулсирането на незаконно пребиваващите .Защо ЕС не дислоцира част от тези хора при по-добри условия във вътрешността .Защо преставители на ООН и БЧК си правят конференция по въпроса с бежанците за 3 дни в 5 звезден СПА хотел във Велинград ,а не в Харманли....
Те така....българската държава е в тотален цайтнот .Както винаги ще започнат да действат и анализират след като се обърне каруцата.Все още при добра организация може да се овладеят нещата ,но за съжаление никоя институция не показва желание за реални действия,а проблема едва сега започва...
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Всички имигранти влезли по познатия начин СА нелегални имигранти и след като са без документи и са подучени да искат убежище държавата Е длъжна да ги обгрижва-което и прави волю-неволю.
Вече го бях писал и явно ще трябва да се повторя, защото виждам, че не умееш да четеш.

Официално такъв термин "нелегален имигрант" в законите ни не знам да има. Този "термин" в случая е некоректен, тъй като намеква, че те нарушават закона, което не е вярно, тъй като има специално описано изключение за техния случай и как се процедира тогава. Жалко е, че подобни фрази използва министър в официално обръщение в НС. Официалният термин за такива хора описан в Закон за убежището и бежанците, Допълнителни разпоредби, §1, т.2 е "Чужденец, търсещ закрила". Точният текст на дефиницията е: "Чужденец, търсещ закрила" е този, който е заявил желание за получаване на особена закрила по този закон до приключване разглеждането на молбата.
Само тези, дето след влизанто си в България се крият, са нелегални, тъй като нарушават закона.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Според нашето правителство те са по важни от нас самите Българи. Затова ще им осигурят работни места, по добър начин за живеене и т.н.
Не се ли замислят колко Българи са без работа в това число съм и аз!
Доколкото разбрах на Бежанец се полагало около 1100 лева месечно. Хора ! Хайде да се запишем и ние за бежанци за да можем да прехранваме Семействата си и да си плащаме неизбежните ежемесечни сметки.

Тия направо се подиграват с нас !!!
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Според нашето правителство те са по важни от нас самите Българи. Затова ще им осигурят работни места, по добър начин за живеене и т.н.
Не се ли замислят колко Българи са без работа в това число съм и аз!
Доколкото разбрах на Бежанец се полагало около 1100 лева месечно. Хора ! Хайде да се запишем и ние за бежанци за да можем да прехранваме Семействата си и да си плащаме неизбежните ежемесечни сметки.

Тия направо се подиграват с нас !!!
Като ги гледам в каква мизерия живеят в лагерите се съмнявам да получават дори наполовина на тези пари. Ако все пак толкова пари се дават, то е на някой друг (източване по български). Работни места няма как да им осигурят, тъй като в България такива почти няма. Бая бизнесмени спуснаха кепенци на бизнесите си през последните месеци и явно това ще продължава.
А това, че на настоящите управляващи много не им дреме за народа е ясно. Затова "Оставка!".
 
От: От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Вече го бях писал и явно ще трябва да се повторя, защото виждам, че не умееш да четеш.

Хайде да не се правиш на ментор и адвокат и да цитираш текстове от закони на социалното министерство касаещи хора с вече установен статут .
Има си закони на МВР за държавната граница и начините за преминаване през нея.Ако ще ти стане по-леко термина описващ тези хора е незаконно пребиваващи на територията на страната ,което е така или иначе НЕЗАКОННО.Не могат да бъдат бежанци защото по международното право НЯМАМЕ пряка граница със Сирия ,камо ли с Мали например.
Нека да преминат границата на законно установените за това места с лични документи установяващи самоличността им(сутринта имаше интервю с представитал на Агенцията ,който разказа ,че напоследък сирийците влизат с лични документи и това помага много за придвижване на случаите им),да поискат закрила с ясни мотиви,а не че на 30 години искат млада зелена да ти оженят в собствената ти държава.Нямам симпатия към хора ,които умишлено искат да скрият произхода и народността си -това е потенциално опасно и трябва да се третира като такова положение.Трябва бързо и професионално да се отсява брашното от плявата и да се търси активно европейско съдействие .След като Франция редовно връща обратно български граждани да си вземе тогава нейните колониални израстъци - алжирци ,мароканци и африканци за цвят щом повече и харесват.Отношението на държавните институции към проблема е ПРЕСТЪПНО -не може полицаите по границата да си правят заслони от клони и да се топлят на открит огън.Граничните застави са още там и с малък ремонт стават пригодни за настъпващите зимни условия -проблема явно скоро няма да приключи.
Всъщност преди охраната на държавната граница беше и в ресора на армията .Не съм чул това да им е отменено и защо дори това да е така да не се командироват военни там в помощ на полицаите.Въобще когато искаш да свършиш нещо поводи много -когато не искаш оправдания също и не всичко опира до пари.Не съм против реално страдащите хора от Сирия-против съм бездействието и некомпететнтността с която се допускат всякакви хора включително и предствавители на ислямистите от т.нар.Свободна сирийска армия за които може да има доказателства за извършвани престъпления , но тук никой не търси съдействие за изясняване на случаите им.Същото важи и за всички представители на държави с които нямаме пряка граница -там няма война и нямат никакво основание да са тук.Щом вчера изпратиха 46 човека обратно значи може -въпроса е къде са отишли 300 милиона за 10 години по сметките на Агенцията за бежанците и насреща няма нито административен капацитет ,нито материална база.
 
От: От: От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Хайде да не се правиш на ментор и адвокат и да цитираш текстове от закони на социалното министерство касаещи хора с вече установен статут .
Има си закони на МВР за държавната граница и начините за преминаване през нея.Ако ще ти стане по-леко термина описващ тези хора е незаконно пребиваващи на територията на страната ,което е така или иначе НЕЗАКОННО.Не могат да бъдат бежанци защото по международното право НЯМАМЕ пряка граница със Сирия ,камо ли с Мали например.
Нека да преминат границата на законно установените за това места с лични документи установяващи самоличността им(сутринта имаше интервю с представитал на Агенцията ,който разказа ,че напоследък сирийците влизат с лични документи и това помага много за придвижване на случаите им),да поискат закрила с ясни мотиви,а не че на 30 години искат млада зелена да ти оженят в собствената ти държава.Нямам симпатия към хора ,които умишлено искат да скрият произхода и народността си -това е потенциално опасно и трябва да се третира като такова положение.Трябва бързо и професионално да се отсява брашното от плявата и да се търси активно европейско съдействие .След като Франция редовно връща обратно български граждани да си вземе тогава нейните колониални израстъци - алжирци ,мароканци и африканци за цвят щом повече и харесват.Отношението на държавните институции към проблема е ПРЕСТЪПНО -не може полицаите по границата да си правят заслони от клони и да се топлят на открит огън.Граничните застави са още там и с малък ремонт стават пригодни за настъпващите зимни условия -проблема явно скоро няма да приключи.
Всъщност преди охраната на държавната граница беше и в ресора на армията .Не съм чул това да им е отменено и защо дори това да е така да не се командироват военни там в помощ на полицаите.Въобще когато искаш да свършиш нещо поводи много -когато не искаш оправдания също и не всичко опира до пари.Не съм против реално страдащите хора от Сирия-против съм бездействието и некомпететнтността с която се допускат всякакви хора включително и предствавители на ислямистите от т.нар.Свободна сирийска армия за които може да има доказателства за извършвани престъпления , но тук никой не търси съдействие за изясняване на случаите им.Същото важи и за всички представители на държави с които нямаме пряка граница -там няма война и нямат никакво основание да са тук.Щом вчера изпратиха 46 човека обратно значи може -въпроса е къде са отишли 300 милиона за 10 години по сметките на Агенцията за бежанците и насреща няма нито административен капацитет ,нито материална база.
Подкрепям мнението ти!Може би темата трябва да се промени на "Какво ще ги правим нелегалните емигранти":!:
 
От: От: От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Има си закони на МВР за държавната граница и начините за преминаване през нея.Ако ще ти стане по-леко термина описващ тези хора е незаконно пребиваващи на територията на страната ,което е така или иначе НЕЗАКОННО.
Като ги има тези закони би било хубаво да се обосновен с някой конкретен член от някой закон. Законите са за всички, а не само за ментори и адвокати. Не може просто така да обявяваш нещо за незаконно, защото не ти харесва. Както казах, има си закони и ред. Ако се следват законите, нещата са законни. На хора без разрешение за влизане в държавата напълно законно им се позволява да се представят на границата с каквито документи имат в момента на пристигането им (т.е. не след като ги намерят да се крият в Каспичан или някъде другаде) и да поискат закрила. Тогава получават вече посочения от мен по-рано в темата статут и отиват в места предвидени за изчакване за разглеждане на молбите им.
Това, което цитирах не разбрах какво общо има със социалното министерство. Ако четеш по-внимателно, ще разбереш, че този статут се дава на всеки, който веднага като е пристигнал на границата се е представил и е поискал закрила. Този статут е легален, тъй като е смешно държавата да дава нелегален статут.
За капацитета на граничните органи и аз се съмнявам да е достатъчен, но това не е достатъчно основание за самоволно неизпълнение на закона. В кризистни случаи като този би трябвало да има специална организация на работата (това е работа на управляващите) и вместо камара хора с щитове да пазят недемократично избраното ни управление, бая от тях могат да бъдат пренасочени към по-полезни места и дейности.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

На хора без разрешение за влизане в държавата напълно законно им се позволява да се представят на границата с каквито документи имат в момента на пристигането им

Хайде сега кажи колко човека са влезли по този начин и колко през гори ,реки и баири със съдействието на каналджии ?
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

На хора без разрешение за влизане в държавата напълно законно им се позволява да се представят на границата с каквито документи имат в момента на пристигането им

Хайде сега кажи колко човека са влезли по този начин и колко през гори ,реки и баири със съдействието на каналджии ?
Колкото и да ти е странно болшинството си влизат по този легален начин без предварително разрешение по простата причина, че е по-лесно да се обадиш и да те приберат някъде (очаква се да има нормални условия за живот, каквито в болшинството от случаите няма), отколкото да си играеш на криеница с въоръжени хора (полицията).
А за другите е ясно какво трябва да се прави. Те са просто нарушителии. Да използват каналджии в България е частично оправдано само ако има някаква опасност за живота им в България и през нашата държава се опитват да стигнат до безопасна държава. Това основание не го прави законно в България (т.е. пак са нарушители), но може да се приеме като основание на някои следващи граници.
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Незнам какви хапчета пиеш ама дай насам много са яки.
Единствения легален начин за влизане в държавата е през ГКПП ,а никой от тези хора не минава оттам.
Да ти подскажа и защо -защото тогава турските гранични власти няма да могат да се правят ,че не ги виждат (както в случая за който разказа български полицай за група от 18 афганистанци ескортирани от турски граничен патрул да Резовската река и ,когато са започнали да се давят по средата на реката турците се обърнали и си тръгнали)
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Колкото и да ти е странно болшинството си влизат по този легален начин без предварително разрешение по простата причина, че е по-лесно да се обадиш и да те приберат някъде (очаква се да има нормални условия за живот, каквито в болшинството от случаите няма), отколкото да си играеш на криеница с въоръжени хора (полицията).
И понеже и аз ти казвам, че това не е истина, докажи го :)
 
От: Какво ще ги правим "бежанците"?

От началото на годината 11 155 са нелегално преминалите границата.
От тях 10 848 са преминали зелена граница - не през КПП-та.
10 766 от тези лица са преминали границата ни с Турция.
Официални данни от пресконференцията на Йовчев днес-останалите 82 са пресекли незаконно морската граница.
Мисля ,че не остава много за доказване.Интересно ми колко са екстрадираните за този период и на колко е даден статут,защото за същия период по официални данни на гръцкото вътрешно министерство е даден статут на бежанец на 2 :shock: ....да - ДВАМА човека !
 
Последно редактирано:

Горе