Какъв мастиленоструен принтер да купя?

До тук ме впечатлиха параметрите на Канона и Брадъра... Епсън Л130 ще ровя да видя какво предлага като ценоразпис на консумативи и мнения на потребители. Благодаря на всички, все пак е друго да има ориентир човек.
 
човека пита
Едно време - млад и зелен, неразбиращ много неща, пътувах със собствения си автомобил от София (Студентски град) до Ихтиман "само" 18 часа. По магистралата.
Затова са форумите - за споделяне на мнения и опит.
Инак, техническите неща ги има на всяка опаковка на която и да е стока - чети и избирай.
А ти с какво допринесе в темата?
Вярно е, че от последната ми мастилка, с чиято помощ въртях бизнес, са минали години и някои неща може да са се променили. Но не смятам да проверявам, при по-изгодните и ефтини нови технологии.
От София до Пловдив най-ефтино е с каруца. Някой да пътува така?
 
Браво мосю Градинаров, радвам се за теб и ще се моля довечера и спомена в молитвите си!
 
По-добре лазерен, аз преди направих грешката да си взема мастиленоструен и после дадох още 100 лв за глави, които освен че свършваха при 50 страници текст, се оказа, че ако не се ползват 1 седмица те се запушват!! После трябва да се пусне програма, която да ги отпуши, като ще изхаби половината мастило, а главите струваха 50 лева.

Всички модели са различни, но лазерните с тонер, поне някой от тях могат да се зареждат, а мастилките не.
 
Всички модели са различни, но лазерните с тонер, поне някой от тях могат да се зареждат, а мастилките не.

Мастилките ако ще печаташ много има модели със големи резервоари и непрекъсваемо зареждане.
https://en.wikipedia.org/wiki/Continuous_ink_system

Но и те са пари.
 
Интересно какви принтери сте ползвали, че толкова проблеми.
Взех преди време Канон, който ползвах 2 или 3 години, защото беше малко натоварването. Шишенце мастило 200мл - 10лв, спринцовка и игла за 1лв. Караше почти пакет с едно пълнене. Сега съм го пуснал за продажба на 40лв, защото взех лазарен. А това пък вследствие на повишената натовареност и вече трябваше да мисля и за скорост на печат.
За мастиленостройния с оригинална глава за 50-тина лева си кара и до сега.
 
lqllqlq - Те повечето хора си дрънкат ей така по навик. То ако лазерните принтери бяха манна небесна и решаваха всички проблеми на печатащите, то нямаше да има вече мастиленоструйни.

Някой предложи да се ходи до копирен център, без даже да се замисли за естеството на работа на една учителка и без да вземе предвид факта, че не всеки живее близо до копирни центрове.
Друг пък реши, че консуматива бил скъп, без никога да е засичал колко харчи някой от моделите с по-големи мастилници и по-евтини мастила.
Трети пък, че щяли да изсъхнат мастилата и да го хвърлим. Сякаш учителките не печатат цяло лято доклади и други простотии, ами лежат по гръб на плажа през лятната ваканция. Или пък ще имаш техника, която няма да поддържаш, сякаш си някакъв мърляч. WTF?

Но НЕ ВИДЯХ някой да е дал предложение за лазерно, цветно, мултифункционално устройство на цена около 200 лв и да печата за около 1 стотинка или по-малко на страница.
Само някакви констатации на база КАКВО?

Наскоро накарах човека който ползва принтера да засече реално колко листа ще напечата с една черна глава на мастиленоструйния. До тук вече са 1 000 листа реално ползване. Таблици, доклади, контролни (доста над 5% запълване) и още не е сменена касетката. 200 левов модел си избива парите още първата година. Какво му плащаш? За какво й е на една учителка с 500-600 заплата лазерно чудо на техниката за почти една нейна заплата? Мислете малко!

Имам лазерен, ама на него си печатам в офиса фактурите и офертите.
 
Може да съм оставил грешно впечатление.

Купих Brother 1210W. 130лв. Безжичен, със собствен интерфейс. По негов брояч с демо касета направи 970 листа. Купих не оригинална, а заместваща за 25-28лв.

Стария, за който писах поемаше 7-8мл мастило на пълнене. С толкова правеше въпросните бройка страници. И след 3 години ползване плаче за нова глава. Все си мисля, че 36 месеца и консумативи за 50-60лв си е повече от оферта.
 
HP Deskjet 3050 All-in-One - принтер, копир, скенер 65-85 лв в различните магазини.
 
За мастилноструйните се намират консумативи за жълти стотинки в eBay. Вземай един принтер от Canon Pixma серията и един китайски комплект глави (направо с чиповете) ще ти излиза 20 лева. Номера е да печаташ поне веднъж в месеца, понеже иначе започват да засъхват.
Това е най-добрият вариант за 30 копия на месец.Имах дълго време такива , 2лв черна мастилница ,4лв цветна.
 
Чудно ми е защо по всички банки и институции не използват мастилено-струйни принтери, щом ги изкарвате че са толкова изгодни. За мен не струват, имал съм и от както си взех лазерен се преродих, с един тонер за 15 лева печатам хиляди копия. За мен разликата е огромна.
 
Чудно ми е защо по всички банки и институции не използват мастилено-струйни принтери, щом ги изкарвате че са толкова изгодни. За мен не струват, имал съм и от както си взех лазерен се преродих, с един тонер за 15 лева печатам хиляди копия. За мен разликата е огромна.
И аз в момента съм с лазерни , с 30лв изкарвам 7000 копия. Само че тука задачата е друга , жената ще печати 30 страници на месец и заплатата и е учителска .
 
Ами точно затова, при лазерния само първоначалната покупка е по-скъпа, след това излиза по-евтино. Да не говорим, че мастилото засъхва, ако не се печата известно време и трябва да се подменя.
 
онзи ден в зората имаше HP за 20 лева цветен, преди години имах нещо такова и се пълнят касетките с мастило, ама за 20 кинта може и да го хвърли след година две, дали е последна бройка не помня но беше на тази цена
 
защо по всички банки и институции
Който търси ниска цена - и за консумативи, и за поддръжка, ползва иглени принтери.
Епсънът ми - втора ръка, вече 20 г работи безотказно. Една лента за 5 лв на година му е много.
Мастиленият ми Епсън, висока ценова категория, му избих парите за три месеца - тениски с топли ваденки, но не издържа повече от 3 години.
 
Чудно ми е защо по всички банки и институции не използват мастилено-струйни принтери, щом ги изкарвате че са толкова изгодни. За мен не струват, имал съм и от както си взех лазерен се преродих, с един тонер за 15 лева печатам хиляди копия. За мен разликата е огромна.
За цветен лазерен принтер ли говориш? Щото условието е да има цвят...
 
Преди почти три години си купих тлазерен цветен принтер
https://www.ebay.co.uk/i/3521981786...3D710-134428-41853-0%26rvr_id%3D1359276490357

Пълен комплект тонери са около £30
Препиоръчвам модела. Има wi fi печат.
Имала съм 3 мастилени МФУ, но като постоят малко без да се печата мадтилото изсъхва.
 
Не знам кой ви е подвел, че лазерният принтер има по-ниско качество, и че за тези пари може да се купи добър мастиленоструен. Мастиленоструйният размазва и ще трябват специални листи, ако иска да прави цветни листове на обичайната хартия, просто да забрави.
Пък да не говорим за касетите, Дори и за 10-20 листа на месец, май някъде след около 1-2 месеца най-много цветните боички, ще свършат.
 

Горе