Какъв UPS трябва да си взема и какво е важно да се гледа като възможности и опции?

kostianev

Member
Здравейте,

предстои ми покупка на UPS, защото в офиса много често спира тока за кратки прекъсвания и вече не се издържа.
Досега не съм закупувал батерия към компютъра, ще се радвам ако някой с опит сподели какво трябва да гледам като опции и възможности.

Реално компютъра ми е Десктоп машина с монитор, и двете са включени в 220 V ток и евентуално, дали е възможно да включа и тонколонките и рутера в този UPS? :rolleyes:
 
Аз имам UPS и към него съм включил разклонител и към него е вързан компютъра, монитора и рутера. Колкото повече неща имаш вързани толкова по-бързо ще падне акумулатора. UPS-a е направен да сейвнеш каквото си отворил и също така предпазва от токови удари.
 
UPS при нас държи от 5 до 10 мин. макс, и то при положение, че не работят всички машини. Вече при по сериозна авария - има и един дизелов генератор, който автоматично се включва, но това вече е друг тип пилотаж. Ако имате някакви краткотрайни прекъсвания, да, UPS-а би бил подходящ, но ако ще разчитате на него да карате същия работен процес без ток за по-дълго време, не бих го препоръчал като алтернатива. В нашия случай е също колкото да сейвнеш работата си докато дойде тока. ;)
 
Това е до време. Взимай си направо генератор. След това ще видим какво може да захранваш и да връзваш към него. ;) Тия UPS-и са по-скоро за закрепване на положението временно. ;) Не знам или поне нямам много издържливи в ежедневието си. Може и да има някакви.
 
При мен изкарва към 30 минути при включен компютър и монитор. Точен модел не знам, но за около 100-на лева би трябвало да ти вършат същата работа. Не виждам смисъл от по-скъп за нормален десктоп компютър - има и някакви по-евтини, но тях не ги знам как ще са.
 
Тея за около сто лева няма да издържат 30 минути ;). Не мога да препоръчам, аз като работих в една община, там ползвахме всекви, някои бяха и сбирщайни незнайни марки, ама имаше такива, които държаха и по 40 минути, но колкото неща му закачиш толкова по-малко ще държи съответно.
 

Горе