Как Да Направите Успешна Линк Кампания...

Blinky

Owner
Има много причини отностно привлекателнността на линк кампанията. В Google, линковете са енид от основните фактори в определянето на PR(page rank) на сайта в резултата на търсачките (SERPs).

От както това е толкова критичен фактор алгоритъмът на Google (както и при другите търсачки), линк кампанията трябва да е част от вашият онлайн маркетинг, като усилие.

Първо, нека разграничим различните типове линкове, които сайта може да има:

1. Взаимствен линк (Reciprocal link) - това е когато сайтове разменят линкове енид към друг.

2. Еднопосочен линк (One-way или In-Bound) - тогава когато сайта линква/води до друг, но без обратна връзка.

Пъвият(Reciprocal linking) тип взима много повече време да бъде направен правилно.Докато тече този процес, webmaster-a претърсва Internet тярсеики сходни сайтове, с които може да размени линкове.

Веднъж щом те добият лист с подходящи сайтове, личем и-мел (email) се праща до съответният webmaster и запитване за размяна на линкове. Типечен тип писмо би изглеждало така:

Скъпи Webmaster:

Докато претърсвах качрствените сайтове за запитване за запитване за линк размяна, намерих вашия. Бих желал да Ви педложа размяна на линкове от моя сайт до вашия. По долу е информацията на нашият сайт:

Име/Title: Как се прави бизнес онлайн
Домейн/URL: http://predpriemach.com
Описание/Description: Webmaster Форум, Теми, Мнения. Онлайн Бизнес - Affiliate Programs - Private Label Reseller. Как да започнем да изкарваме пари от интернет.

Ако сте заинтересуван, моля отговорете с информацията на вашият сайт и къде е поствен нашиат сайт/линк.

Ако несте заинтересуван, вашият отговор ще покаже желаните от вас действия.

Благодаря Ви за отделенто време.

Вашето име
Вашият и-мейл(email)
www ( сайта Ви)

Ето го и на Английски:

Dear Webmaster:

While researching quality sites to request link exchanges from, I found your site. I would like to offer an exchange of links from my site to yours. Below is our site's information:

Title: Как се прави бизнес онлайн
URL: http://predpriemach.com
Description: Webmaster Форум, Теми, Мнения. Онлайн Бизнес - Affiliate Programs - Private Label Reseller. Как да започнем да изкарваме пари от интернет.

If you are interested, please reply with your site's information and where our link was placed.

If you're not interested, your lack of response will indicate your desired action.

Thank you for your time,

Your name
your email
www


Ако и като получите някой отговор, трябва да сложите техният линк възможно по скоро, и да им изпратите и-мейл казвайки че техният линк е прибавен, и поставете адреса (url), където те могат да го видят.

Ще трябва ротинно да проверявате вашият партъор, дали все още води до вас, с цел да продължите партъорството. Повечето webmaster-и са честни и ще ви държат, но има и някои "изгнили ябълки".

Еднопосочните (In-Bound или One-way) линкове са най-добрият вид линкове, ако можете да си набавите.Не е толкова трудно да го направите, но си имат определена стойност, ще има и много усилия от ваша страна.

Най-лесният начин да се сдобиете с такива линкове е да се записвате (submission) към директории и социални мрежи. Има много добро безплатни деректории към които можете да се прикачите, и струва само времето и усилията които ще са ви необходими за да го направите на повече места.

Относно социалните мрежи освен източник на трафик и линкче (тези които са без нофолоу) ако статията бъде избутана на първа страница подпеиджа на вашата статия хваща хубав ПР

Има и също така и платени директории, тук зависи изцяло от вашият бюджет, ако го правите с такива, добре е да са сходни по тематика с вашият сайт.

Друг начин е да се сдобиете с еднопосочни линкове от писането на статии. Ако имате способността да пишете статии или колони, има много сайтове които биха желали да ви покажат ако им предоставите тази статия(защото е уникална). За да няма дублаж в уникалността на съдържанието поставете статията първо на вашият сайт или си напишете друга неангажираща такава.

Зависийки от колко сайта ще позволите да ви използват текста, ще създадете еднопосочни линкове до вашият сайт. И сега идва цонтрола върху уникалният Ви текст.

Ако имате онлайн бизнес, трябва винаги да вклюявате адреса на сайта и е-мейл подписа. Много хора ползват Hotmail, Yahoo или Gmail, които са всияки уеб-базирани системи, и те четат адреса в писмото и го прибавят към задните си архиви.

P.S: Когато прибавяте информацията на сайта, бъдете сигурни да вашият текст да е с цлик към вашият сайт опция(за думата която искате да бъдете намиран). Това което казвате на търсачките по този начин, е че разтоянието на адреса на сайта е там където е и текст линка.Та, ако ако вашият текст линк казва "Бизнес", търсачката ще очаква страницата да е относно Бизнес.

---------------------------------------------------------------------------------
Побликуване на Статии или Еднопосочни Линкове
 
Последно редактирано от модератор:
dfgdfg

1. Взаимствен линк (Reciprocal link) - това е когато сайтове разменят линкове енид към друг.

не са толерирани от гугъл вече!
 
От: Как Да Направите Успешна Линк Кампания...

аз мисля, че това е един добър вариант. а какво правим с недобросъвестните, "изгнили ябълки", както казваш?
 
От: Как Да Направите Успешна Линк Кампания...

Еми следи ме ги и ги триеме, за да не се толерира и става проктика това. Все пак и двамта се опитвате да правите good link building - всичко останало свързано с това е излишно, като махане на линка след време, слагане на nofollow атрибут, кофти поставяне на линка (сдуган код).

Проверявате и ако има нещо нередно - прави се проверка и се решава проблема. Да знам че става дума за 100 до 1000+ линк партюри в някои случай, но старите са първи в чека. А и ако страницата на която сте ги постави е с висок PR - то с нея се почва и така по степен на важност. Аз лично ме интересува линка от рилейтед сайт/ресурс, но другите ще умрът за PR - за да ускорят класирането на сайта си.

За това винаги са ми били чудни тези с линковете във футъра - сложил 50 линка там и си мисли че на Г ще му се хареса кампанията, която е направил в направление здубиване на сходни по тематика линкове. Да, ама не.

Еми гледайте с кой разменяте и си пазете добре индексирабите страници на които слагате партюрите си с такива които са коректни и все още съществуващи.:) Успехи.;)
 
От: Как Да Направите Успешна Линк Кампания...

Веднъж щом те добият лист с подходящи сайтове, личем и-мел (email) се праща до съответният webmaster и запитване за размяна на линкове.
Не трябва ли да се внимава с изпращането на е-майли до webmaster -и , да не се приеме от някои за спам .
 
Последно редактирано от модератор:
защо да се приеме
първо не продаваш нищо искаш да сменяте линкове (артикъли)

второ предполагам няма да изпратиш писмо на 10 -100-1000к случаини хора и няма да ги повтаряш отново с един същи текст на следващия по следващи итнт дни....

Трето това доста от сайтовете които смеянт са си оставили спцеиален меил някаде по линк пеиджа
 
От: Re: Как Да Направите Успешна Линк Кампания...

защо да се приеме


Трето това доста от сайтовете които смеянт са си оставили спцеиален меил някаде по линк пеиджа

да може би трябва да търсиме тези сайтове дето имат спцеиален меил
 
разгледаи линк пеиджовете на сайтовете които сменят за такъв меил или контакт форма. Ако те притеснява в първият имеил за контак може да не посочваш твоя сайт а само характеристика като ниша и пр и ранкинг... За нов сайт е много трудна тази техника търси линк партньори по форуми :)

пример за страр сайт с пр, ранкинг и формиране ауторити: ранкваш се в 30-40 - за някои киурд харесваш си някои друг от 30та 40та 50та та даже до топ 100 (които сменя или си мислиш че би сменил на база това че твоя сайт се ранква като неговия или малко по добре) и го питаш сменяли линкове артикъли и тнт ако се навие вашите два сайта започват да си формират ауторити което да ви бута и двамата нагоре в нишата за този киурд след това трети сайт итнт (приложимо за сайтове за билкови продукти по тези ниши има сменящи) важното е да и имаш ранкинг иначе няма да се навият даже е по добре да гледаш ранкинга отколкото ПРа

стига толкова от мен засега
 
Последно редактирано от модератор:
От: Как Да Направите Успешна Линк Кампания...

благодаря
така обяснено звучи доста по добре
 
От: Как Да Направите Успешна Линк Кампания...

Все пак при размяна на линкове предлагайте наистина качествени неща и преценяйте дали не се опитвате да прецакате потенциалните ви линк партньори... Ето ви и едно видео по темата Earn Your Links
 
е да имаги и в спама има и мошеници затова се пипа внимателно и се наблюдават тези важни линк партньори (имаше някога едни които редиректваха линк директорията си към главния сайт или едни които накрая си я изтриха тези ги махаш без да се замислиш..... А ранд фишкин като млад риал естеит уебмастър го бяха хвнали че смеял линкове и забранил линк директорията в роботса ....

затова се правят само директни ексчединджи на линкове / артикъли със сайтове със ранкинг бате :)

пп Ако имате спомагателен про блог към сайта си може да сменяте блог до блог и да разменяте блог постове ... вместо линк директория

вариации много....
 
От: Как Да Направите Успешна Линк Кампания...

MacTeP линква тука едно видео аз пъс искам да линквам идна статия от блог който много ми допадна как простичко и ясно са обяснени нещата

Превеждам само заглавието на статията , а който не го мързи може да я преведе цялата и да я постне . Статията обобщава казаното в темата до тук но има и някои нови неща
7 Link Building Mistakes You Should Avoid
7 линк билдинг грешки които трябва да избягвате / буквално преведено /
 
От: Как Да Направите Успешна Линк Кампания...

Здравйте, имам един въпрос , не знам дали тук му е мястото...
Вече от 4-5 директории получавам "Unauthorized
Sorry, you are not allowed to access this page.Reason
The administrator of this link directory, has banned words from your submition" .... на някои места е без words.... на какво се дължи това?

Благодаря!
 
От: Как Да Направите Успешна Линк Кампания...

Еми някъде по тайтъла или описанието имаш думи, които са баннати от самият собственик/едитор на директорията. То съобщението само по себе си говори. Не знам нали тази е дала пример какво не харесва в тези елементи на листинга ти, но определено има и трудно, да не кажа невъзможно да се листенш там.

Праз голям, следващата. :) Търси и от време на време синоними, ако много държишна директорията - примерно за Pharmacy -> Shop....и т.н. :)
 
От: Как Да Направите Успешна Линк Кампания...

Благодаря, Blinky

ще пробвам със синоним на домейна :lol:
Имам още едно въпросче, ако разполагам с блог, в който някъв манго постоянно обяснява как се напива и обикаля по партита , къде е най - добре да се сложи линк за партипилс? и няма ли да вазират четящите ако той започне да промотира?

Пак мерси!
 
От: Как Да Направите Успешна Линк Кампания...

Няма нищо. ;) Ооооо, ама на теб домейна ли ти прави проблема - кофти баце. Тук няма спасение. Освен да си направиш по-софт домейн и той да линква към другия. Колкто по-нецензуриран (разбирай такъв, който е в "светлата страна" на интернет - без адулт, фарми, виагри....) сайта (всичките му елементи: заглавие, описнаие, домейн) толкова по-лесно е да бъде приет в директорийте.

Еми идеята за блог в който има такива статий ще е полезен за читателите, и като казвам полезен нямам предвид истиското значение на думата, а ще е уникален и пак ще е вид дневник - едно момиче на Блог Срещата тази година го беше казала - блога бил дневник. Сега ако можеше да го види това - голем рев щеше да му дръпне.:) :) :)

Линка е най-добре да бъде наместен в контента, както и някой друг банер отсрани и нещо друго ако имаш в предвид. Успехи и не мисля че ще е досадно някой с дневник, разказващ за партипилс да отекчава посетителите. Освен ако постовете му не са изтрещели.;)
 
От: Re: Как Да Направите Успешна Линк Кампания...

Крастосаната размяна на линкове неможе да се улови от гоогле, така че тя е позволена. Иначе аз използвам друга форма за обръщение. Тя ми е докара партньорство със сайт който има ПР7 а моя беше още с 0 8)
 

Горе