Как Се Прави Мощен Блог В БГ!

Sky

Well-Known Member
а за видеата какво ще кажете? аз прочетох няколко неща, но търся професионални съвети :) това тук според вас вярно ли е, реших да питам, преди да действам ...;/ - http://optimystica.com/7-прости-seo-стъпки-за-постигане-на-трафик
@Blinky май сте пропуснали правилото за 10 поста и тогава линк?
 

prophet

Active Member
Имам дадена идея, но и доста въпроси покрай нея. :D Който желае може да ми отговори. Виждал съм много "глупави" статии, качени във фб, които водят към даден блог/сайт и всеки се изкушава да ги натиска. Да кажем имам фб профил с много приятели, създам безплатен блог с Wordpress, и самия блог примерно да се състои от фитнес тренировки, и много подобни неща за спорта. ( може и друга тема да е ) . От там нататък някой би ли ми обяснил как става печеленето, смисъл като цъкнат на дадената статия чрез фб-а , не печеля пари от това, нали? Чрез реклами ли се печели, ми те всички може да имат adblock :D
 

rscossworth

Active Member
Ми то и с директни продажби да пробваш, пак може да не стане, щото таргет групата ти примерно няма кинти да купува (мама и тате не им дават)...
 

kpetrov

Well-Known Member
От: Как Се Прави Мощен Блог В БГ!

Ясно скандала хваща окото....

Всъщност съществува блог, който "не прави от мохата слон", не пише за политика, а има 2000+ уникални посещения на ден. Това е блогът за мениджмънт и развитие novavizia.com .

Изхождайки от видяното там, вадя мнение, че такива резултати наистина са реалност.
Не изглежда кой знае колко по-различен, като гледам повечето е превод на статии. Шока и ужаса с го има но на друга тематика. Така като се замисля какъв процент биха били привлечени от смислени новини, може би само с голям екип, аз се опитах да намеря съмишленици, но не успях.
 

Matey Hristov

Active Member
Пари , пари , пари , пари :) След това всичко останало. Може да продаваш лайна , но парите ще ти направят най-добрата реклама и ще те прославят като най-добрия лайнопродавач и всички ще купуват от теб.
 

iwriting

New Member
Не съм убеден, че пари или грамостност помагат. Особено грамотност, за нашия пазар си е направо пречка. Справка, вижте телевизиите.
 

kpetrov

Well-Known Member
С пари. Преди години можеше, но сега трябва пари. Който иска да ме послуша, но си намерете писачи на ниво и им плащайте на ниво. И зависи за какво става въпрос. Ако става въпрос за новини - бързина. Трябват ви бързи копирайтъри, които хващат прясната новина и я пускат минути след оригинала. Многократно съм изпреварвал много водещи издания. Бързина и да имаш усет да хванеш интересната-новина. Примерно Труд пуска първи някаква новина, аз я пускам 2,3,4-ти. Тук-там някоя правописна грешка не е проблем, но да се твърди, че грамотността нямала значение не е вярно.
И не е хвалба. вдигал съм топ новина в топ 3 на google в сайт който тръгна почти от нулата. Имам материал с 35-40к посещения. И 6к споделяния. И 300 харесвания.
 
Последно редактирано:

seoslav

SEO експерт в WebsiteDesign

seoslav

SEO експерт в WebsiteDesign

Sky

Well-Known Member
Когато SEO специалиста сам не повярва на успеха си и почне да се хвали по форумите :D
 

Беджев Стил

Well-Known Member
Прегледай сайта ми за мамите в подписа ми.

Освен бой посещения трябва да градиш и платежоспособна таргетирана аудитория. Полза от безпарични пъпчиви тинейджъри не знам дали ще имаш.

Успех!
 
Последно редактирано:

nicator

Active Member
А тук съм пуснал една публикация с най-интересните и четени български блогове: https://www.avtora.com/nai-interesnite-i-populiarni-balgarski-blogove (не блогове на сайтове, а само блогове)
Интересни предполагам зависи от вкуса, интересите и потребностите, но най-четени.... От целия списък прилично четени са само блоговете на Иво Минджев, психопата Спароток, сула.бг, мегавселена, обекти, тялото и уайфхак. От мен да мине "Война и кир" също. Другите са някакви световно неизвестни инфлуенсъри и др. модерни хорица, дето се борят за по 50 четения на преведените/спиннатите/преразказаните си материали от разните там американски инфлуенсърски-турбо куул-стартъп-уайфстайл-дзенбудистки-тотално не еднакви блогове.
 

Горе