Как да получим първата си поръчка във freelancer.com

mobilio

Well-Known Member
Сайта умря за мен преди 10 години когато след спечелен проект и изпълнен. Възложителя каза "няма да платя", оплаках се. Съпорта каза "ама ние нямаме отношение към вашите взаимоотношения оттук насетне"
 
upwork е екстра! но кво праим когато има 10к опитни лансери м?
послушайте ме лансъри, пейтоклик, лек маркетинг са умиращи дажби@Ванга!
;);)
 

bobby2w

Member
UpWork все още си е добро място за намиране на работа, просто изисква по-висока упоритост и креативност. За да си силен фриленсър там, трябва да си изградиш персоналния бранд в своята ниша.
 

bobby2w

Member
Ставаме още по-опитни и си подбираме клиентите.
Фрийленсвам от 2 години, но имам и постоянна работа ;)

Eвала, човек респект. Смятам, че от такива хора се нуждаем в БГ. Аз съм още на 6к earning ама другите ми работи изяждат много от времето ми. В коя ниша си? Да не правиш UI/UX desing ?
 
А как да печелим проекти, без да се налага задължително да подбиваме цените и да сме на дъното като ценово предложение? По тези сайтове е пълно с некадърни индийци и пакистанци и няма как да поискаш по-висока цена от тях, ако скоро си се регитрирал и си без опит, тоест няма как да докажеш уменията си.
 
А, и още един въпрос - в алтернативите на freelancer, които много хора тук споменават, има ли го гореописаният от мен проблем или става дума за съвсем друго ниво?
 

Venvasion

Member
Upwork скоро, ще започнат да искат пари, за да кандидатствате. Имайте го впредвид.
 

genko

Member
Нека и аз да кажа нещо за Freelancer.com, за да имате представа как точно бихте могли да изкарате пари от там.
Напоследък съм доста активен и в Freelancer и в UpWork.
Та реших да постна един фейк проект в ИТ сферата (уеб програмиране), за да видя как ще го оценят потенциалните работници.
В момента в който го пуснах, моментално получих няколко предложения.
Та след около половин секунда анализиране - всичките тези работници използват ботове за да изпращат предложения към тези обяви с предварително написан текст, или такъв изграждащ се спрямо таговете, които сте посочил.

Накратко - конкурирате се с около 50-100 китайски и индийски фирми, във всеки един момент, използващи ботове за да печелят проекти.
Успех...
 

хейтър

Well-Known Member
Работа има тонове, даже и за такива несериозници като мене...
За къв чеп се бутате по тия платформи да работите за стотинки не знам.

А е толкова лесно - намерете къде са клиентите ви - ф групи, форуми етц. Когато някой търси помощ/има проблем или просто има тема по която можете да покажете уменията и опита си коментирате умно, сбито и с авторитет.
Ако е нужно отделяте час/два за проучване / тест. Ако се наложи вдигнете цял сайт за да тествате нещо но никога не пишете без да сте на 100% сигурни или на база първия резултат в гугъл като кроса. Това ще ви е в полза много повече отколкото ако го направите за жълти стотинки във фрйленсър.

Ако имате умения не и опит също е лесно - групите за взаимопомощ, Webmaster Help тук или навсякъде където се търси помощ са вашето място.
Преценяте човека търсещ помощ дали е кретен или не по това как се е подготвил преди задаването на въпроса и му решавате проблема и предлагате помощта си занапред ако закъса дори и само със съвет. Така ще имате допир до много и различни проекти и бързо ще натрупате опит.
 

Горе