Как да разпространя нов торрент тракер.

От: Как да разпространя нов торрент тракер.

При мен беше потръгнало тракерче преди години и то с адсенс, но се отказах точно, защото не исках да си навличам проблеми и то за жълти стотинки.
Това е с малко трафик и непопулярен тракър. Големите имена в бранша се радват на успех от към реклама, така и от към трафик. За малките - не си струва риска, даже си е глупост, защото определено е много работа и притеснение за нищо. Ако някой ще прави нещо подобно, трябва да направи план, който да е съобразен с крайната цел, именно да прави пари и да е един от лидерите на пазара. Може да видиш едни от най-големите тракери и да видиш кой по какъв начин прави пари - монетеризира трафика си.

Стигнеш ли някакви близки нива - тогава вече си на друго ниво, на което оперираш. Но се иска малко повече реклама от обичайното. Ще трябва да плъзнеш из доста сайтовете в световен мащаб. Няма да е зле и някой друг PR материал и т.н. Ако ще е за тукашния пазар - то тогава рекламата ще е по-оскъдна и реално по-бързо може да стигнеш нивото на големите или поне да се доближиш. Но както споменах, трябва ти не само богато потрфолио от филми, добро име, реклама, отличителна черта и добра система, която да е лесна за използване от самите потребители.

Реклама във фейса и другите подобни големи сайтове и мрежи няма как да стане. Но има начин, както е фен страницата на:

facebook.com/ArenaBG.Freedom

facebook.com/zamunda.net.torrents

Така е възможно и да минеш по тази линия. При Google+ не знам как са нещата, но мисля, че няма да има проблем. Но директна реклама, малко трудно.
 
От: Как да разпространя нов торрент тракер.

Благодаря ви много за всички насоки и препоръки :)
 
От: Как да разпространя нов торрент тракер.

1. Направи чуждестранен тракер.
2. Наеми машина в Холандия.
3. Направи го тематичен.
4. Печели от дарения.
5. Това е пътя.
Предполагам ти трябват поне едни 2-3 к оборотни пари като за начало и завинаги.
 
От: Как да разпространя нов торрент тракер.

пиши на гдбоп - ще т инаправят безплатна реклама по вестниците :)
 

Горе