Как да си направя форум?

Tony_G

Member
Здравейте! Както виждате съм нов тук и въпроса ми е- как да си направя форум като този например. Забеляазвам, че много форуми са сходни по дизайн и може би се използва темплейт или... и аз незнам..
Благодаря предварително.
 
Здрасти и добре си ни дошъл тук. :) Радвам се че си с нас и проявяваш интерес към онлайн пространсвото, като поле за изява. :) Пожелавам ти приятен престой тук и яки моменти тук.

А сега по темата ти.:) Значи има различни форум пратформи: phpBB <каквато е тази>, Vbuletin, SMF и още. Въпроса е коя ти харесва и ще ти върши най-добре работата за която ти трябва.

Безплатни са за сметка на линка долу във футъра на форума. :wink:

Успехи.
 
Благодаря за светкавичцния отговор! :) и посрещането!
Проблема ми беше, че незнам от къде да започна да чета. Разгледах малко и ме интересува phpBB. Ако може да ми обясниш малко повече кое как става ще съм много благодарен! Благодаря
 
мойта препоръка е да използваш сърча и да намериш нужното инфо. Сигурен съм че имаше много по въпроса, особенно за това как да се направи phpBB форум. Иначе до утре ще получиш и други отговори по темата. Успехи и късмет в начинанието. :) :wink:
 
Благодаря Ви! Ще се поинтересувам още и ще пиша ако имам затруднения, но всяко мнение все пак ще ми е от полза! :)
П.С Не съм много по форумите, но този започва да ми харесва от както се регистрирах ( още през първите минути получавам мнения ) заради тематиката на форума и както казах отговорите. Аз също се интересувам от електронна търговия, но не ми е било ясно как може да се търгува. Тук ще науча доста! :)
 
Проблем.....
Viko разгледах линк, който ми даде и всичко го направих, но след като дам " Започни инсталирането " и ми казва - "Could not connect to the database" Бихте ли ми казали къде бъркам? Направил съм базата данни. Хостнат ми е на infodatacenter не мисля, че има значение но както и да е. Плс хелп..
 
А направил ли си юзър към тази база данни ?
 
Може да се каже, че това не ми е ясно ...
Сървър на базата данни / DSN: ХХХХ
какво трябва да напиша на мястото на ХХХХ?
 
Ами сървърът на който ти е базата данни, обикновено е localhost, но зависи от настройките на хоста ти :roll:
 
Да, направих го с localhost( така си и пише ) , но проблема пак е същия..


Възможно ли е да е нещо от хостинга...?
 
Ами може сървърът на базата данни да е друг провери си го от натройките на хостинга или mysql :roll: Провери дали си написал името правилно, паролата всичко :)
 
MySQL - 4.1.22-standard

* Protocol version: 10
* Сървър: Localhost via UNIX socket


Всичко съм проверил по няколко пъти и го правих по няколко пъти и пак неще...
 
Има едни отметки при USERS там трябва да ги отбележиш Assign Previlegies
 
Privileges:
ALL
or SELECT CREATE
INSERT
ALTER
UPDATE
DROP
DELETE
LOCK TABLES
INDEX
REFERENCES
CREATE TEMPORARY TABLES


Селектирал съм ALL
 
Я си дай скайп на ЛС :lol:
 
Ех оправих си проблвма най- накрая, но идва следващия..
след като го инсталирам и сваля config.php и след тва го кача обратно( май тук бъркам) няма никъде линк или бутон " посетите Администраторския Панел (линк натам има в дъното на всички страници на Форумите)" ??
 

Горе