Как да си регистрирам марка?

deffnews

Well-Known Member
Ами това е въпроса. И колко долу-горе струва?
 
Просто си прегледай старите теми и спести на аудиторията ежегодния си цикъл -> https://www.predpriemach.com/threads/Въпрос-за-авторски-права-и-патент.83525/
Не е за патент бе измамник.
Искам просто да си регна ИМЕ, какъв патент те гони щурчо.

Може и аз да не РАЗБИРАМ. Не искам да патентовам продукт, просто да си регна име/марка. Примерно "Хасмотопелиточкаком". Вече мина 12 часа и жегите са пак яки така че е нормално сега аз да изтрещявам по малко. Ама все пак...
 
Припомни си защо не проработиха същите, или почти същите, ти идеи преди 1.5 години.
 
Последно редактирано:
По-добре си купи фурна :D
 
Просто си припомни защо не проработиха същите, или почти същите, ти идеи преди 1.5 години.
Защото не съм ги задействал. Ти като искаш себе си да лъжеш бягай по тъча от отговор по същество. Недей. Недей да се опитваш да ми пилееш енергията с форумни изгъзици.

Много ясно, че аз мога да проверя, както обикновено става по въпроса, който зададох. Ти с нещо да беше полезен и в тази тема?
 
По-добре си купи фурна :D
Купих си. Купих си и миксер за тесто и разни други джаджи. И, абе айде ще те осведомя. И с един приятел разисквах. Вентилацията наистина многократно забързва процеса на печене, специално за хляб. Обаче не знам как са ги правели тези печки едно време - този Раховец ако не приспаднеш времето и разхода на ел. енергия не ги прави по-малко вкусни. За хляб говоря специално. А покрай това разглобих и една наистина дърта печка, сигурно от 70-те, то аз да отида да я продам за желязо ще изкарам сигурно колкото за половин нова малка фурна :) А да не споменавам какво мощно, стабилно, огромно, масивно, дебело алуминиево фолио има за изолация.

Смятам да си направя подплата за шапка от него :) Сега съм в настроение, така че...
 
Последно редактирано:
Значи нямаш пари за търговска марка
Ти въобще чувал ли си за за един международен закон, който е над всички останали. Няма да ти го казвам кой е той защото като гледам си диво прасе. Само ще ти дам жокер - свързано е с това защо в личните ти документи имената ти са изписани с ГЛАВНИ БУКВИ.
 
Това е към адвокат, който ще ти даде цена, в зависимост това, в коя държава (европейски съюз), в кой клас, и най-важното, ще ти направи преди това проверка има ли и дали е свободна, и в кой клас е свободна.

Ето малко инфо, не е реклама, но с тези съм се консултирал: iusauthor.com/uslugi/targovska-marka.html
 
Това е към адвокат, който ще ти даде цена, в зависимост това, в коя държава (европейски съюз), в кой клас, и най-важното, ще ти направи преди това проверка има ли и дали е свободна, и в кой клас е свободна.

Ето малко инфо, не е реклама, но с тези съм се консултирал: iusauthor.com/uslugi/targovska-marka.html
Обикновено първо питам по форуми от една страна да си спестя труда да се ровя аз. От друга това би трябвало да е част от дейността на един форум. В повече от половината пъти накрая ми се налага сам да си намеря точната информация, но пък и в доста пъти някой отговор ме улеснява. Или пък ме насочва.

Това, което си написал, че не е реклама, то просто това би трябвало може би да има една закована тема за нещо подобно. Защото в тази връзка когато ходих на консултация при адвокат за регистрация на фирмата в течение на разговора ми стана ясно, че въпросния адвокат не е експерт в тази област.

Аз обаче не искам да регистрирам търговска марка. Искам да регистрирам име. Би трябвало да е възможно. Има един международен закон и доколкото знам всеки може да се позове на него, в който примерно е описано, че изписването само с големи букви автоматично означава че името е вече обект, а не субект. Например, не Predpriemach а PREDPRIEMACH

Това има връзка и с делегирането по документи. По документи ти, аз сме обект. Правните вазимоотношения са в сила между обекта и обекта. Обекта е вид представител на субекта, но не е субекта. Или просто казано IVAN IVANOV не е личност, докато Ivan Ivanov е.
 
Последно редактирано:

Горе