Как да създам екип от амбициозни програмисти?

От: Как да създам екип от амбициозни програмисти?

Не се води реклама, а експеримент. Но това ти няма как да го разбереш, но ще ти дам един hint - браузърите имат спелчекери и винаги се забелязват грешките.

Все пак кажи за ФАКТИТЕ, които така явно се правиш, че не виждаш. Или фактите са факти само когато са ти удобни?
 
От: Как да създам екип от амбициозни програмисти?

Абе довечера ще понапиша някои факти, ся ми е забавно как запалянковци дават акъл за софтуерен дизайн. Правите ми деня, дето се вика.
 
От: Как да създам екип от амбициозни програмисти?

Спирам да преча на футболни запалянковци да съветват инвестор в интернет бизнес, и да реват, че няма общо с програмиране. Отварям нова тема.
http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=56221&p=641172
 
От: Как да създам екип от амбициозни програмисти?

Много благодаря за мненията.
А някой може ли да ми каже как да направя така, че да не завися толкова много от програмиста или програмистите с които ще работя за в бъдеще? Има ли начин например да намеря само един сериозен програмист, който само да сглобява и визуализира сайта, а модулите да бъдат писани от наемници с които мога да спра да работя по всяко време без това да забавя или пречи на работата? Все пак сайта е много голям и сложен като изпълнение. Като сложност е много близо до функционалностите на Facebook и работата е страшно много.......
Аз не се съмнявам, че ще намеря хора, които да харесат идеята, но се притеснявам, че ще се уплашат от количеството работа.

Използвай готови open source решения. Има доста добри за социални мрежи. Определено няма да имат всичко каквото ти се иска, но си напълно независим от програмисти и разчиташ на цяло community да поддържа системите. Повечето се ъпдейтват лесно и имат добра документация. Цената за лиценз е ниска - около 100 - 200 $ и имаш право да ъпдейтваш версиите за 1 година. Можеш да разчиташ и на техническа поддръжка.
 
От: Как да създам екип от амбициозни програмисти?

Често срещан проблем в този бранш. За мен има 2 работещи форми за превенция на проблема.
1. Подписва се добре оформен договор с регламентирани клаузи за плащане след финализирани и тествани на готови продукти.
2. Ако проекта ти е много интересен и перспективен, то тогава мъже да предложиш съдружие на програмистите и тогава те ще се обвържат с него по-много по сериозен начин.
 

Горе