Как най-успешно да популяризирам сайта си?

stevejobs

New Member
Здравейте. Имам сайт, в който изготвям електронни визитки на различни видове бизнес. В момента в него има доста бизнес обекти от града, в който живея. Иска ми се, обаче да го направя популярен в цяла България. Ще се радвам, ако някой ми даде съвет, как да успея да стигна до бизнеса във всеки един град и как най-ефективно да популяризирам сайта сред потребителите. Това е линк към сайта, за да го разгледате - http://elvizitki.bg/

Благодаря предварително!
 
Задаваш доста труден въпрос.
Бих се насочил към няколко варианта:
1. SEO
2. Social marketing - FB / IG
3. Публикации в други блогове
4. Influencers
5. Реклами

Като не всеки канал е подходящ за твоята ниша. Трябва да ги изпробваш и да откриеш кой ти носи най-много потребители. А за да разбереш това, трябва да си настроиш Google Analytics ( или друг аналитикс ).
 
Хех , с толкова малко можеш да изкараш толкова много .
Аз съм се занимавал почти същата дейност. И да ти кажа , преди огромния си провал, имах или айде имахме добър успех.
Първо , вземи сложи поне по една безплатна визитка във всяка една празна категория....., Ако трябва после ще триеш...
До бизнеса се стига с директен контакт. Лично ,което е трудно , значи телефонче.
До потребителите , вече имат значение сайта да е лесен,което ми се струва че е (аз съм малко ИТ инвалид) , seo, реклама , ама да има и далавера( все пак става въпрос за България )...
Даже да не ти кажа ,че нашият сайт за нищо не ставаше, ама вадеше доста .
За подробна информация % :D
 
Това е много работа .... къртовски труд е. Трябва ти много време и нерви но ако се развие ще си много доволен. Трябва да понапълниш малко сайта за да има какво да предложиш на клиента. В началото според мен слагаи всично в началото но не го претупваи. Слагаш снимки, описания и всичко както си трябва. Напълни го първо и после ще говорим. Успех!
 
Да, ако е нужно пусни някакви фри включвания на хора от форума с техните бизнеси, колкото да е запълнен до някакво положение. Потребителите винаги реагират на принципа на овцете - никой не купува или не е там, където няма никой. Но има ли, това вече ги предразполага да искат и те да са там. Примерно, ако някой оптимизатор правил пълен линк профил на някой от своите конкуренти, които вече са включени при теб, познай дали няма да има желание да бъде част от това. Въпросът ми е риторичен. ;)
 
Тоя сайт да не си го градил с камъни, що ми се струва толкова тежък. Едва едва го заредих през телефона.
 
Оптимизира скоростта на сайта. После го допълни с информация по градовете и категориите. След което започни яко SEO и Facebook популяризиране. Но към момента скоростта ти е важна, за да индексира добре поне и това което си качил.
 
Според мен скоростта ти в момента е проблем №1, както и бих наредил успоредно то това и празнотата и още липсващи неща в сайта. След това вече може рязко да погледнеш напред и да продължиш с популяризирането му. Пак ти предлагам - напълни го, да изглежда не толкова демо както е сега. Доста хора ще се ориентират по това дали си струва да са включен там. ;)
 
Благодаря на всички за съветите. Осъзнавам, че сайта е все още празен, като изключим Плевен, но там си търсех клиентите лично аз през лятото. Започвам да работя по скоростта и оптимизацията.
 
Като се влезе в сайта не се разбира за какво е или поне аз трябваше да прочета поста още веднъж за да разбера за какво е. Според мен тея всички градове трябва да се махнат от предната страница и да се направи една търсачка. Няколко от последно фобавените да са по нагоре за да се вижда това което си направил. В сегашния си вид ми прилича на сайт за търсене на хотели или почивки :p аз от дизайн на сайтове не разбирам така че не ме взимай на сериозно;)
 
За външната сео оптимизация трябва да се поработи доста защото с 1 линк няма да станат нещата.
Междувременно малко трябва да се преправи за да вдигнеш скоростта за зареждане. Зареждаш някакви трансперанти от 2683 по 1789 което е без смисъл. Тоест трябва да оптимизираш изображенията. Трябва да пуснеш некаква компресия понеже 2.3мб. си е доста за начална страница. Дефинираи кеша защото не се кешира нищо в момента. Направи Minify на CSSто, знам че се чете трудно така ама помага за скоростта. Същото го правиш и за HTML-а.
И пак ти казвам наблегли на контента. За да идват сами хората при теб трябва да ги грабнеш с нещо. В момента като го отвори клиента ти и види че няма нищо как да иска да е добавен при теб.
Да продължавам ли с одита или да ти кажа сумата до тук :)
 
Според ме в този си вид сайтът няма как да печели. По-добре се конценрирай върху един или няколко града. Но го направи като хората. В момента имаш всичките градове, нос малко полезна информация. Т.е. никой от всичките градове не би си губил времето с твоя сайт.
 

Горе