Как научихте да правите сайтове ? :)

WellDev

Member
Здравейте, съфорумници!

А вие от къде научихте да изработите сайтове?

Ако искате да споделите някой плъгин,който мислите един сайт без него неможе или накакъв инструмент за Уебмастърите нека да го споделим тук в темата.

Аз мисля, че най-добрия начин човек да научи да изработва сайтове е ПРАКТИКА. :)
 
Някой дали познава плъгин за Wordpress (Woocommerce), който не регистрираните потребители да не видят съдържанието на сайта?
 
От отегчение на работното място почнах да минавам тюториалите в http://www.tizag.com/ със смътната идея да сменя бранша, белким се отърва от ШИБАНОТО БЮРО и скучните колеги!

... Тва преди 11 години.
 
Тоя въпрос можеше да е актуален преди 10 години. Сега всеки може да си направи сайт само като инсталира един CMS и след това плъгините. Бързо лесно и практично, само ако ти трябва нещо завъртяно и няма плъгин се налага да правиш компромиси. Като се замисля то и тогава имаше Joomla ама беше една идея по-сложно от сега.
 
Как, ами със стоене пред компютъра по цял ден в продължение на години. С книги, форуми, онлайн упътвания и най-важното чрез създаването и изоставянето на ужасни сайтове, които за мен бяха супер добри в началото :).
 
S Web Page maker
О това чудовище и аз го помня, наистина беше първата програма до която се докоснах свързана с правене на сайтове.
И се сещам как просто слагах един грозен едноцветен бекграунд, нареждах някакви бутони и текст и тук-таме някоя картинка, качвах ги в hit.bg и се чувствах Бог. После мина и Dreamweaver и след това вече всичко на Notepad++ хахаха :D
 
Почнах от блог в dir.bg, после от разни форуми спечелих домейн и хостинг и после започнах с една система е107, по-късно wordpress и така, малко по-малко...
 
Почнах от блог в dir.bg, после от разни форуми спечелих домейн и хостинг и после започнах с една система е107, по-късно wordpress и така, малко по-малко...
ХГахахаха, оо да бе и дир.бг блоговете, е107, phpFusion... и през тях минахме, мале колко неща съм забравил. :D :D :D
 
А пък кой не помни hit.bg и как трябваше да се сменя енкодинга, за да не се виждат странни символи ако има кирилица, ако не си сетнеш правилно енкодинга.
 
А пък кой не помни hit.bg и как трябваше да се сменя енкодинга, за да не се виждат странни символи ако има кирилица, ако не си сетнеш правилно енкодинга.
А даа, точно така, след дир. бг, почнах на хит.бг, там бяха малки сайтчета, по-прости, нямаше PHP и имаше 10 МБ пространство за сайта или нещо от този сорт...
 
Книги, курсове, видеа и ръчкане. Помагали са ми и много девове де.

Веб триста даде старт на много хора, който между другото го спират края на месеца
Да, ще е жалко да си замине. Ако може някой да му продължи съществуването, ще е много добре. ;) Силно се надявам да се го вземе някой SEO експерт за редирект. :)
....и някъде тук открих нотепад+++ и рязко дигнах левела

Най-добрият IDE. :) ХАхахаха.
 
1997 докато разни подскачаха пред парламента аз се прибрах във вкъщи поради остър финансов проблем.
Университета беше затворен, във общежитията нямаше никой и нямаше какво да се прави.

И имах повечко свободно време така, че задълбах във тази технология. Първия ми редактор беше един 16 битов - WebEdit. И след 3 години се запознах със автора му.
 

Горе