Как решихте да се занимавате с Интернет бизнес?

DeyanMarkovski

New Member
Ето как се зарибих:
Играех си Starcraft в Headoff (сървъра [пълен е с идиоти]) и един ми каза нещо подобно "Ох аз ш въръ д играя Bulfleet" :] Питах го кво е тва и като ми даде URL видях едно банерче на което пишеше нещо от рода на "Рекламирайте Bulfleet и печелете пари" и тогава ми дойде една гениална идея си рекох: "Абе аз защо да не зема да рекламирам Bulfleet и да печеля пари" :]
А вашата история каква е?
 
преди 3-4 години се ровичках из нет-а и гледам дават пари за емайли и банери ... цъках, цъках ама файда никва. играх 1 година lineage 2 после пак ми прещрака нещо пак ровичках из нет-а и пак емайли, банери и тем подобни. после пак играх 1 година lineage 2 после пак поспрях и оп намерих предприемач.сом и от както го намерих не съм играл lineage 2 :roll:
 
DeyanMarkovski каза:
Аз от както намерих predpriemach.com не съм играл Starcraft,
Predpriemach.com- форумът, който ще ви направи сериозни!

Ха Ха ХА. Аз пък откакто е този форум не съм бил оффлайн повече от 6 часа :lol: А иначе се зарибих да се правят пари онлайн от админа тук. Отначало бях скептичен ама като видях че нещата са сериозни реших че е гот да си webmaster, и да си изкарваш някой друг лев онлайн.

А отделно и мотивицията, как някой правят луди пари от това, а и сам си си шеф - това пак не е за подценяване. :roll:
 
Хехехехе.. аз пък намерих CashWаrs ... незнам дали някой от тука я е играл и аз тогава разбрах че можело да се изкарват пари по интернет :) Една цяла малка зала(около 15 компа) пускахме някви програми да играят вместо нас :) После беше spedia(нея по може да я помните) и т.н...... но в интерес на истината чак от преди 2-3 години почнах да правя истински пари :)
 
Еми като много малък.. някъде на 4 бях бащата донесе един компютър в нас и го пръснах от игране. От тогава имам афинитет към компютрите и винаги ми е било интересно. Главно покрай игрите.. но от там всичко взе да ми става интересно. В шести клас се записах на едно курсче по програмиране и се зарибих доста. На същото място предлагаха и курс за HTML, та си купих книгата и (като вече много advanced user) за 4 дни я опатках цялата и реших да си направя сайтче. Направих няколко бози, после научих и JavaScript .. И реших да направя нещо по-сериозно. И тъй като цъках по цял ден StarCraft & Quake и бях много добър.. Имах много ресурси (стратегии, пачове, карти, адони) и с един авер решихме да си направим сайтче. В седми клас бяхме... и го направихме. То даже още стои и още краде топ CS картите на fileplanet :p http://filewiz.hit.bg/ . Преди това бях правил някакви пробни неща в нас. Смятай, праскахме по 100 уникални на ден :) И вече в осми клас като бях искахме да ударим една анкета и ползвахме една готова. На мен ми беше много чудно как така сайта помни нещата и шефчето на залата ми обясни как става (със CGI или PHP) и... От там добих идея и за server side scripting. След т'ва зарибявах малко Linux-и и т.н... и докато се усетя бях вече толкова навътре в нещата, че станах freelancer и си вадех пари с това :)

После с времето взех да правя и малко рапърски сайтчета.. И тогава за първи път се сблъсках с активна конкуренция и събиране на трафик и т.н. И с времето до тук се стигна.
 
Мале мале от 4 годишен! Аз се занимавам с компютри едва от 2 годинки и нещо, даже преди това като идваха да ми инсталират интернета питах паролата ми с малки или с големи цифри е. Добре че седя по цял ден на компа че да се уча бързо. Хаха даже след това си изтрих всичката музика от компютъра защото видях че я има в BSplayer и не исках да я има на 2 места, за да не ми заема излишно място, и като изтрих папката с музиката гледам че като пускам BSplayer никоя песен не тръгва, така че се сбогувах с DMX и останалите там.
Вий тука май не сте като мене, сигурно цъкате от 10 годишни а :]
 
DeyanMarkovski каза:
Вий тука май не сте като мене, сигурно цъкате от 10 годишни а :]

1998-99 циклих яко по залите, а от 2003та имам PC с Нет в нас.
 
Реално погледнато до сега не съм изкарвала пари от сайтовете ми. Със сайтове се занимавам от 3 месеца :roll: със компютъра се занимавам от 1-2 години когато ми прекараха нета. И макар че още не изкарвам парички, аз се уча от баткоФците тука, та и аз един ден да изкарам някой леф за маркови обувчици :lol: :lol:
 
Anabel каза:
Реално погледнато до сега не съм изкарвала пари от сайтовете ми. Със сайтове се занимавам от 3 месеца :roll: със компютъра се занимавам от 1-2 години когато ми прекараха нета. И макар че още не изкарвам парички, аз се уча от баткоФците тука, та и аз един ден да изкарам някой леф за маркови обувчици :lol: :lol:

Еми, това което правиш Anabel е повече от добре инвестирано време, щом ще искаш някой ден да се занимаваш с онлайн бизнес (да изкарваш кинташ от това). Тук ще получиш много помощ и съпорт, няма съмнение.

А това за заводите за роботи е жестокулярна идея, ти бате какво направи с директорията? Ще я видиме ли довършена.

И за да не офтопик - на кажа че аз съм пред компютъра от 8 години, даже си спомням първият ми - IBM-ка с малко функции ама беше кул. :wink:
 
Специалността ми е Бизнес Администрация и покрай това се учи и малко електронна търговия. Един колега от по горна година се беше записал за курса по електронна търговия и част от засължителното им четиво беше The Perfect Store ( книга за историята на eBay) - уж я взех да я чета на майтап и преди да се усетя я бях прочел и така се заинтересувах. Замислих се за приложението на знанията си в Интернет и така ....само дето трудната част е че идеи много само дето не съм нито програмист нито дизайнер........
 
Всички споделихте подробности ще взема и аз да го направя :)

Първият ми компютър го получих през 98 играех на много игри Quake 2, Age 1, Star Craft, Red Alert, Duke Nukem, Blood...............

Първият интернет през 99 дайл ъп...... от тогава до към 2003 беше само чат (ако някои е влизал на dal net - може да ме е виждал на някоя среща :wink: )...

2003 е годината коагто попаднах на онзи сайт за кинтите за които споменах... Първите ми страници на хит.бг си заминаха когато им изгоряха 2 от трите харда...... През 2004 се захванах сериозно с бизнеса...

@tanipo - ами може да работиш с някоя от програмите които дават готови саитове с продукти (темплеити) а и ние сме тук да помагаме :)
 
DeyanMarkovski каза:
Хахаха маркови обувки, аз тука кроя планове да изкарвам пари за заводи за роботи, а ти с някакви обувчици ще се задоволяваш.
Ами да ти кажа истински марковите обувчици не са много ефтини :wink:
 
ами..за мен какво да напиша.:))
Започнах да се занимавам с компютри в края на 90-та година.(точно след уволнението ми).Тоагава знаете (някои от вас) 286,386 пс-тата си бяха на мода...Всеки мегахерц си беше фаида..както и всеки килобайт рам.:)Увлякох се в хардуера доста но в последствие разбрах че развитие в БГ (поне в Бургас) няма..
2005 год беше година в която си купих една книжка собственоръчно направена за 14 лв и стотинки. Та вътре имаше зариябвка от рода. "Как да изкарваме по 300$ и нагоре за месец с кликане на майлове" .
И така се започна..Избрах си аз 10 на майлс...донки маилс..и разни други..обаче колкото и да кликам (4 мишки смених от кликане),..повече от 10$ не можах да изкаравам..Следващата зарибявка бяха сърфовете..но от тях само разочарование с набутка..първо 4daily.com с 120$ и после 12dailypro.com с 250$>Бях ги направил около 800 и мислех да ги завъртя още 1 път за 12 дни да си ги изкарам но уви ...точно тогава Stormpay ги преебаха и им взеха пари.офф не ми е било писано.Поне това беше за пред нас оправданието де. И докато не се стигна до един линк от google. за webmaster forum където се пишеше само за google adsense,microsoft ad..yahoo и т.н. Имах сайт които беше изоставаен.Ъпдейтнах го..сложих му адсенсе и горе долу добре. Сега му правя предизайн като мисля за още 15-на да направя за в бъдеще но ще видим..бая работа си е.та така.маи малко се понесох с писането:)
 

Горе