Как се изгаря с 5000лв и получаваш една снимка вместо сайт...

Към създателя на темата съветът ми е директно отивай в полицията, въобще не се занимавай с тези шмекерчета, които са те изпържили. Те такива са майстори на лъжите и обещанията. След време ще спрат да ти отговарят.
 
Хората пари през балкона мятат и то повече от 5000 лв. Кво чудно има тук?
 
Аз все ще го disrupt-вам този бизнес с кошниците и все го оставям на заден план.
Ама щом на теб някоИ (или може би наистина си имал предвид само единствено число - някоЙ) ти изпраща кошници с уиски за по 200лв и шоколади по 50, значи наистина е време да се захвана, ще има хляб.

П.П.: Няма ли най-накрая да сложиш в сайта ти поне едно име на фирмата, която стои зад него? И Лубенов ли си или ЛЮбенов?

Виж файлът 18503

И в това велико въведение не мога да разбера шизофренията ти ли се обажда или неграмотността ти (а може би и двете в комплект)? Почваш с "аз", после по едно време се обръщаш към себе си в трето лице, единиствено число и към края вече е "ние"???

Без да навлизам в злорадство, но се посмях като прочетох "има богат опит"...? Таксономията не е ли подреждане, по принцип. Защо "таксономия и подреждане"?
 
Без да навлизам в злорадство, но се посмях като прочетох "има богат опит"...? Таксономията не е ли подреждане, по принцип. Защо "таксономия и подреждане"?
Не е. И той не го знае какво е.
 
Блинки брат мнго лош матриал се събрал тука. Лошо а форума. Мнго леш, много нещо. Понесе убедих, че повечето тук са наистина такива олигофрени за каквито ги мислех.
 
Не можах да преценя за кой раздел е, дано е ок тук :)

В началото на декември пуснах обява, че търсим хора за разработването на футболен сайт с жива информация от API. След няколко оферти се спряхме на Пламен Найденов (така се пише във Фб, не знам редно ли е да го линкна), който имал и колеги програмист и дизайнер.

Обсъждахме надълго и нашироко какво искаме, как трябва да стане. Изпратих няколко подобни вече утвърдени сайта за примери и вдъхновение. Изпратих мокъп дизайн, по който да се водят и който дизайнерът реално само да изчисти и направи да изглежда по-модерен. Изпратих какви функционалности трябва има.

Всичко ок, момчето каза ще стане много хубаво, ще го правим така и така (технически говореше, вдъхваше някакво доверие). Ще ни отнеме 30 работни дни, ще струва 6000лв ако се плати на части, и 5000лв ако се плати предварително всичко. Пращат ми договор (който едва ли има някаква стойност, тъй като е по интернет).

Викам си ок, ще му гласувам доверие, пускам НА СЪЩИЯ ДЕН всичките 5000лв, за да видят момчетата, че съм сериозен, няма да се пазарим, само и само да стане проекта и да го започват.

Започва да тече време, аз не се надявам, че ще свършат в срок, все пак... програмисти, не познавам някой дето да не се е забавил.

Минава седмица, две, три, четири, нова година дойде, аз през ден питам: Момчета няма ли да пратите дизайн поне на началната страница, да го видим, да обсъдим дали е ок, ако всичко е наред, да се правят останалите в същия стил и да се кодира вече. "Ама той как да ти прати, програмиста код ли да ти прати, какво?" Викам какъв код бе, нали дизайн трябва да правим, имаш си дизайнер, нали трябва да го видим първо и тогава да се продължи.

Пламен всеки път ми обещава колко хубаво щяло да стане, по-хубаво, отколкото ние сме си мислели, щели да се впишат в срока, имало още време.
Аз знам, че така не се работи, почна да ми мирише още насредата на нещата, ама какъв избор имам вече... ще изчакам да видя сега квото и *айно да дадат, може пък да им дам още време да си го оправят.

След много натискане да ми пратят да видя нещо по дизайн, получавам един изрязан скрийншот от МОЯ дизайн, който аз им прати по него да се водят, който умишлено беше с влошено качество на пиксели. Все едно аз падам от Марс...

Почвам да го търся и да питам какво става, какви са тея работи. Пламен почва с евтините оправдания - "днес програмиста го няма, имал ангажмент, като се появи ще ти кажа." На другия ден спорели били с програмиста имали среща, говорели. На третия ден единия имал рожден ден. На четвъртия ден имали много важен ангажмент.

Времето си минава, остават дни до крайния срок, викам момчета нямаме абсолютно нищо, ни дизайн поне на една страница, да не говорим пък за работещ сайт с информация от API. Отговаря ми - "Да, да, всичко ще е готово до понеделник."

Накрая ми се изпраща една страница с мачове, за която ми трябваха точно 3 минути да открия, че е готов темплейт от templatemonster (който го има и нулнат на всичкото отгоре), в който информацията само е заменена с няколко имена на отбори и примерни резултати - дори не е вързана към апи-то.

Естествено кипна ми, мина крайния срок, никой не отговаря, чакам с дни да ми се напишат два реда какво се случва. Пламен се появи пак, почна да ми иска още отсрочки, щели да работят ден и нощ и щяло да стане за чудо и приказ.

Казвам не мога да ви чакам повече, дотука поне 1-2 страници да имахме да видим, че нещо става, щях още 2 месеца да ви дам да си го донаправите, ама вие от 6 Декември до 16 януари сте гледали филмчета и сте харчили пари по дискотеките.

Това, което те ми пратиха (ЕДНА страничка от готов темплейт със статична информация) аз мога сам да си вдигна целия темплейт за 1 час работа, те ми взеха 5000лв.

Не преставам да го търся, да му казвам, пич, не те знам измамник ли си какъв си, или просто не можеш, връщай парите и всеки да си кара по живо по здраво. 5-6 дена никаква реакция. Появява се миналия ден и казва - "Ама те мен ме подведоха, аз не мога да ти върна парите, ако искаш ме съди, все ми е тая."

Сигурно мнозина ще ме обвинят, че съм глупак да дам толкова пари предварително. Може и така да е. Ама все съм си мислел, че има млади способни хора, които искат да се развиват в нашата родина. Тоя пич вмомента гушна 5000лв и си срина репутацията, вместо да направи каквото е обещал и за напред да му дам още много проекти, от които не 5к, а 50к щеше да изкара за една година.

Същия ме измами и мен с едно мобилно приложения и спря да отговаря във вайбър и на телефон
 
Блинки брат мнго лош матриал се събрал тука. Лошо а форума. Мнго леш, много нещо. Понесе убедих, че повечето тук са наистина такива олигофрени за каквито ги мислех.
Не знам какво точно форума има общо с тази сделка? :) Но щом казваш. ;)

Колкото до автора, хващай един адвокат и направо си му повдигни едно дело. Кофти, че ще е набутвация в началото, но ако договора ви е реален и легитимен, ще си вземеш своето. А е доста грозно да си изкарваш хляба с това и в същото време да имаш дело, което е по повод некадърно изпълнение. Или по-скоро никакво.

Тия смешки колко хора са успели да завлекат? :) И как така се превеждат 5к на веднъж, без среща, без някакви препоръки. На доверие? Хм.

П.П: Ще помоля личните дърпания между определени хора, които нямат нищо общо с темата на лично или на уредена среща. Да не се трием. ;)
 
П.П: Ще помоля личните дърпания между определени хора, които нямат нищо общо с темата на лично или на уредена среща. Да не се трием. ;)
Закъснял си. Единият редовно осира всякакви теми и е допринесъл точно с нищо тук. :)
 
Закъснял си. Единият редовно осира всякакви теми и е допринесъл точно с нищо тук. :)
Да, видя се май и има поизтъркани постове. На мен ми изглежда като някой на някой да е сложил рога. :) Не мога да си обясня подобно заяждане. ;) Вземете се вижте на живо, теглете си един бой, после седнете на маса и пийте. Не е нужно всеки път да ви четем лайната. Ставате еднакво смешни.

Колкото до самия автор. Кофти тръпка. И доста скъп урок. Скоро не бях срещал такъв тип измама, че и да го чета тук. Взимаш си едно адвокатче и да му прати една призовка. Ако не, в съда си търсиш правата. Виждал съм за касетофон да се търкалят дела. ;)
 
Да, видя се май и има поизтъркани постове. На мен ми изглежда като някой на някой да е сложил рога. :) Не мога да си обясня подобно заяждане. ;) Вземете се вижте на живо, теглете си един бой, после седнете на маса и пийте. Не е нужно всеки път да ви четем лайната. Ставате еднакво смешни.
Гледам че е изтрил и моя пост. Беше нещо от рода че някой скоро ще реве от Станимир. Може би дори авторът на темата, ако се вярва на Станимировите думи :)

А това сигурно беше един от най-ценните и информативни постове в темата. Във форума има няколко вокални програмиста и всички по някакво съвпадение нападат въпросния юзър. Що ли?
 
Това само автора си го знае. Само може да се гадае дали е така. ;)

Трю, просто е получил доста оферти и от наши производители, а и тоя грездей не е влизал горе-долЕ от тогава.

Приключвам тука.
 
Няколко стотин съвета имаш в коментари във Фейса да си търсиш правата чрез дело, щом имаш по твоите думи "нещо като договор". Развитие има ли по казуса?
 
Към автора на темата -търси си правата и парите. Намери си добър адвокат, от там на сетне той, ще се заеме, не губи нито секунда време!
 
То какво като е по интернет. И аз не съм много запознат но си мисля, че ако е сключен с електронен подпис защо да няма правна стойност. Аз доколкото знам дори един договор на хвърчащ лист може да има правна стойност, при положение, че се докаже че подписите са на съответните лица.
 

Горе