Как се прави фелиал на фирма?

От: Как се прави фелиал на фирма?

Аз разбрах въпроса, но не знам за кое по-точно пишеш ти? Кое те интересува по-конкретно, защото не намирам разлика между това да отвориш друг офис в друг град. Естествено като се премести всичко като Know How и система, както и се направи вътрешна мрежа между офисите и другите центорве или под-центрове на фирмата. Зависи от големината и де. Не мисля, че пречи. Даже напротив, това е нормалното развитие за всеки един бизнес. За такъв който се разпространява и териториално.;)
 
От: Как се прави фелиал на фирма?

Според теб какво значи "филиал" и какво точно искаш да направиш?

Ако филиалът се намира в същата държава, където е регистрирана фирмата предполагам, че няма (почти) никакви допълнителни документи (ако правилно съм разбрал въпроса ти).

Искаш да ползваш фирмата на някой твой приятел или родител за да прекарваш през нея приходите си от реклама?
 
От: Как се прави фелиал на фирма?

за да прекарваш през нея приходите си от реклама?
Човек, нарочно ли във всяко едно мнение се опитваш да вмъкнеш и да намекнеш за регистрация по ДДС????
 
От: Как се прави фелиал на фирма?

аз за ДДС ,че искам, искам ама няма да е сега

Я ми обясни защо искаш да се регистрираш? Защото хепислакър е пуснал над 100 поста как трябва да се регистрираме по ДДС?
 
От: Как се прави фелиал на фирма?

Пише се фИлиал.
И точно такова понятие в българското законодателство няма.
Като термин има въведен "клон на фирма" и подлежи на регистрация в търговски регистър.
Друия вариант е офис. Това е по-лесно. Няма никкави специални регистрации. Дейността му трябва да е съобразена с общите изисквания на законодателството - касов апарат, разни разрешителни от пожарна, ХЕИ и т.н. ако са необходими за дейността, но не изисква някаква специална регистрация в държавен орган.
 
От: Как се прави фелиал на фирма?

Човек, нарочно ли във всяко едно мнение се опитваш да вмъкнеш и да намекнеш за регистрация по ДДС????

Какво общо има регистрацията по ДДС с приходите от реклама? Ако приходите от реклама са от САЩ примерно няма нужда от регистрация по ДДС при малък размер на приходите.

А най-добре нищо да не се регистрира - колкото повече регистрации, толкова повече проблеми. А това дали законите изискват регистрации (на фирма, на фирмата по ДДС, на търговско представителство на фирмата и т.н.) няма да коментирам. Майната им на законите. Ако всички спазваха законите при натрупване на началния капитал сега щяхме да живеем много по-мизерно (говоря за всички, не само за тези, които са трупали начален капитал незаконно). Защото икономиката функционира по-добре когато се нарушават законите, които спъват развитието и.

Дори и да не декларираш приходите си държавата пак ти взима 16.66% от приходите - защото когато пазаруваш в магазините плащаш по 20лв на държавата на всеки изхарчени 120 лв (не, ДДС-то не е 20% както казват всички, а е 16.66% от парите, които харчиш). Затова ако може харчи по-малко - така прецакваш държавата :) Освен това когато харчиш по-малко търговците ще плащат и по-малко данък печалба, техните собственици ще получават по-малко дивиденти и ще плащат по-малък данък върху дивидента и т.н., с което прецакваш държавата допълнително ;)
 
Последно редактирано:
От: Как се прави фелиал на фирма?

Филиал са пиши и иди ут филия :)
един ляб мой да има много филии :)
ахахах фелиал :)
 
От: Как се прави фелиал на фирма?

защо искаш да отваряш филиал, и къде - в бг или в чужбина. В бг отваряш клон. Направи си 20 офиса, ако искаш, но защо ти е да ги регистрираш. За регистрацията най-малко ще ти трябва адвокат.
 
От: Как се прави фелиал на фирма?

Не ти трябва "филиал" в друга държава. Може да имаш фирма в България и спокойно да продаваш на клиенти във всички държави без да правиш нищо допълнително (само взимаш парите на клиента и му пращаш стоката по куриер). Например Amzon.com продава стоката си на клиенти по целия свят като ползва само американската си фирма. Обаче някои клиенти предпочитат да купуват от Amazon.co.uk (напр. някои клиенти от ЕС - чрез Amazon.co.uk продава европейската фирма на Amazon).
 

Горе