Как се става свръхбогат?

От: Re: От: Как се става свръхбогат?

...А най-много си отвързват езика на маса. ..


Това е.Може и да не е на маса.Просто предприемача трябва да се обгради с хора които вървят по път подобен на неговия.Преди това трябва да тръгне обаче.В началото ще върви без цел и посока,няма да има и кой да му споделя опит,но би трябвало след време пъзела да започне да се подрежда.Предприемачите които са постигнали много още с първия си бизнес (такива като Джобс) се броят на пръстите на едната ръка.При тях има голяма доза късмет.По реалния начин е предприемача в началото да експериментира много,да се занимава с много неща.Така ще трупа опит.Не може някой направо да направи нещо голямо и да направи много пари.В началото трябва да се лута,да мизерства,да разбива стени с глава,да прави от нищо нещо :)
Блинки пробвах да ти дам плюс,но не става.
 
От: Как се става свръхбогат?

Kaк Rocket Internet прави милиарди, копирайки чужди успешни бизнеси.

Rocket Internet има отскоро бизнес в България – световната марка за храна по домовете Food Panda започна дейност в София, а скоро и в цялата страна.

Тримата братя от Rocket Internet започват бизнеса си с проста стратегия - да копират всички успешни идеи. Днес компанията им сред най-големите в света и стои пред борсов дебют за 5 млрд. евро.

519x350.jpg



Как става това? Всички знаят, че в Силициевата долина в САЩ се раждат най-добрите и успешни бизнес идеи, що се отнася до онлайн пространството. Именно там се появяват Google, Amazon и Facebook и развиват бизнеси за милиарди. Rocket Internet от своя страна не се съревновава с тях в търсенето на още по-иновативни бизнес идеи. Просто копира вече успешните и прави пари от тях.

Още по време на следването си и преди да създадат Rocket Internet тримата братя правят първия си опит за копие на успешен онлайн бизнес – Alando вместо Ebay. И успяват, защото Ebay плащат 40 млн. Евро на предприемчивите братя, за да премахнат конкуренцията.

После правят следващия си опит – компанията за мелодии за телефони с име Jamba, от който правят отново милиони, продавайки я малко по-късно. После създават StudiVZ и я продават на един от най-големите германски издатели Holtzbrinck. My Video от своя страна отива при собственика на Pro Sieben.

Rocket Internet обаче не се задоволява само с клонинги в Германия. Затова създава дъщерни компании в Африка, Азия и Латинска Америка, с което, по собствените си думи, се превръщат в най-голямата интернет група извън САЩ.

Цялата статия
 
Последно редактирано:
От: Как се става свръхбогат?

Това ми изглежда като все едно някой певец да няма собствен стил а да имитира някой друг. Като ще се прави нещо голямо по добре да има и нещо уникално в него :)
 
От: Как се става свръхбогат?

Това ми изглежда като все едно някой певец да няма собствен стил а да имитира някой друг. Като ще се прави нещо голямо по добре да има и нещо уникално в него :)

Така е , ако става въпрос за изкуство.
Но тези момци просто го правят за пари.
Изпълнителен директор в световна компания едва ли ходи на работа защото създава нещо уникално, а по-скоро защото получава голяма заплата.
 
От: Как се става свръхбогат?

Известен пример за изпълнителен директор в световна компания който е ходил на работа за да създава нещо уникално е Стив Джобс.Той се е интересувал много от изкуство.Според мен добрия предприемач трябва да е артист а неговото творчество трябва да бъде уникално.Ако прави нещата както трябва ще печели и много пари.Но е факт ,че повечето хора мислят по друг начин,те го правят само заради парите.
 

Горе