Как се става свръхбогат?

stranen

Member
Първо здрасти :)
Как се става милионер или милиардер чрез бизнес?Предлагам ако искате в тази тема да се обсъжда всичко свързано по темата-как се става свръхбогат,как мислят свръхбогатите и така нататък.Много хора искат да са супер богати,темата може да стане много голяма и полезна за много хора :)
Имам много малко опит,но стигнах до извода,че с един бизнес е почти невъзможно.Май трябва да се създадат много бизнеси.
ПП
Под бизнес да се разбира не само онлайн бизнес.На мен ми е интересно производството.Техничар съм.Една от мечтите ми е да произвеждам изделия със сложноста на кола.И да имам мой световно известен бранд или брандове.Ех мечти...:)
 
Последно редактирано:
От: Как се става свръхбогат?

Според мен се става с реклама. Щом може такава помия като напитката Кока Кола да е най-познаваемата марка в света и толкова народ да я пият , при положение че е доказано вредна, значи ключа е рекламата...
 
От: Как се става свръхбогат?

Браво на момчето. Влезе, регистрира се и първото мнение го направи на тема. :) Тук никой няма да ти каже как се става свръх богат, нито пък ще намериш свръхбогат да ти каже как е станал.
Съветвам те да прочетеш из форума първо как се правят пари и как се създава и поддържа един бизнес. После ще си свръхбогат (в образованието). :)

BurnX - те и наркотиците са вредни ама се продават като кока кола-та :)
Не е реклама! Те доста рекламираха и Табекс-а ама нещо не замени цигарите в световен мащаб.

Мисля че когато нещо се хареса на мнозинството то си става известно. Така стана и с Фейсбук и Скайп и Макдоналдс и други, Просто хората харесаха идеята визията и удобството.
 
От: Как се става свръхбогат?

Ей ти лицето на успеха...
1.В правилното време на правилното място.
2.Много работлив и пресметлив.
3.Извън България.
[video=youtube;fMYw-Q0wRhM]http://www.youtube.com/watch?v=fMYw-Q0wRhM[/video]
 
От: Re: Как се става свръхбогат?

http://www.history.com/shows/men-who-built-america

много добро шоу потърсете го в торентите аз в паирът беи го намерих

В момента го дават по Хистори, даже и го повтарят, и както предния път и сега го гледам с удоволствие. Много може да се научи от тях.
 
Здравей и добре дошъл. Надявам се да прекараш добро време тук с нас.

Темата определено ще се получи добре. ;) Вярвам, че много хора ще споделят идеи и практики, както и добри примери.

За да станеш добър в нещо, трябва да се стараеш и да вярваш в това, което правиш. Аз не вярвам, че трябва да се тръгне от материалната част, а по-скоро от това да дадеш нещо на света, което ще е полезно, търсено и ще успее да промени малко или много живота или ежедневието на потребителя. Истински богатите хора така правят големите си състояния. Те са създали нещо, което е променило малко или много света. Не говоря за тези, които имат няколко големи сгради и ги дават под наем, или такива, които са търговци. Да и там има много богати, но това се гради сякаш повече време. Докато една идея, добре реализирана и иновативна - това вече те изстрелва по-далеч, за по-кратко време.

Свръхбогатите мисля, че имат такава логика - измисли (в някой случаи подобри), създай, предложи, получи това, което ти се полага. Модели за да станеш много богат има всякакви. Но ако говорим чрез бизнес. Може да имаш портфолио от бизнеси, може да имаш един огромен (а после да разширяваш портфолиото си), но няма как да започнеш с много в началото, особено ако си новак на пазарите, на които стъпваш. Примерно софтуерни пазар и ресторантьорския бизнес са почти на еднакъв принцип, но в естеството си всеки има тънкости и трикчета.

Мечтата е осъществима. Всяка е. Тук, в твоя случай се искат сериозни инвестиции. Това е голямото препятствие, но с идея и план, мисля, че може да намериш подкрепа тук. Бившия шеф на PayPal продаде системата си и сега произвежда електромобили Tesla. Яко, а? :)
 
  • Like
Реакции: snux
От: Как се става свръхбогат?

Блинки,много ми схареса поста ти.
Началото си го предствям така-първо трябва да се създаде един бранд.Още в самото начало трябва да е мисли как той ще стане световен.Трябва да му е заложено да стане световно известен.Но първо трябва да е насочен към малка група от хора.Примерно към група хора от България.Трябва да може да се започне почти без пари.Човека който го прави трябва да стане добър в това което прави,примерно ако произвежда някакво изделие,трябва да се запознае с него много добре,трябва да може да го прави сам.След това може да си наеме други хора.След като работата потръгне(ако потръгне,ако не потръгне,прави промени и пробва пак или зарязва и започва нещо друго) се захваща с направата на друг бранд.След това трети...Когато стигне до положение в което има много ресурси и опит,започва да прави нещото което му доставя най-голямо удоволствие.Защото почти е невъзможно да стартираш направо с нещото което ти харесва най-много.

stuklen изгледах го,хубаво клипче.
 
Често съм виждал и момента с пазарния вакум. Или по-конкретно казано, липсата на такъв. Какво ще рече това. Имаш идея за производство на нещо, било то кола, или накрайници за ел. уреди, каквото и да е. Идеята ти трябва да уцели момента, в който пазара търпи нужди от него, което реално те поставя в позиция на търсене. Хубавото тук е, че знаеш колко е нужно, за да задоволиш нуждите му, защото вече някой е минал през този път, но в течение с времето и обстоятелствата, го е загубил този пазарен дял, бил той и 100%. Друга наподобяваща ситуация е преместването или открадването на на част от недоволни потребители или такива, които искат да пробват алтернатива - също не са малка част от цялата маса.

Да, лесните и логични стъпки са на местно, локално ниво, и после регионално - държава, континент, свят. Обхващането на всичко на веднъж е меко казано много по-трудно и инвестициите там огромни. Ето тук идва Интернет и доволните клиенти. Оставаме на страна това, че трябва да си конкурентоспособен, както на местно ниво, така и на световно. Добър пример са производителите на масло от роза. Дори често там се прескача локалия пазар. И все по-често се случва това.

Като пример, за който се сещам, че трябва да си добър е изпълнителния директор, който изстреля GE в небесата, минал през всеки етап и отдел на компанията, за да се озове на позицията, в която може да върти всичко, и в същото време да знае всеки един процес, във всеки един отдел. Отдал се на компанията и идеята и стигнал там където иска дори и по-далеч.
 
От: Как се става свръхбогат?

Първо здрасти :)
Как се става милионер или милиардер чрез бизнес?Предлагам ако искате в тази тема да се обсъжда всичко свързано по темата-как се става свръхбогат,как мислят свръхбогатите и така нататък.Много хора искат да са супер богати,темата може да стане много голяма и полезна за много хора :)
Имам много малко опит,но стигнах до извода,че с един бизнес е почти невъзможно.Май трябва да се създадат много бизнеси.
ПП
Под бизнес да се разбира не само онлайн бизнес.На мен ми е интересно производството.Техничар съм.Една от мечтите ми е да произвеждам изделия със сложноста на кола.И да имам мой световно известен бранд или брандове.Ех мечти...:)

Може да бъде и лесно, може да бъде и трудно. Зависи от средата, в която се намираш и от възможностите, с които разполагаш.

На първо място е нюха. Трябва да имаш предприемачески нюх, за да успееш. Имаш ли такъв, можеш да продадеш и фекалии (с извинение), и да направиш купища пари от тях (образно казано).

На второ място е талантът. Ако искаш да успееш, трябва да имаш някакъв талант - тук не става въпрос за пеене, актьорство, свирене и все такива творчески таланти. Говоря по принцип.

Само, че има едно голямо "НО". Талантът е само един мижав процент от цялата картинка, което ни отвежда до следващото място.

На трето място е нужно много да се работи. Трябва да си спукаш Д-то от работа, за да успееш.

На четвърто място идва вярата във идеята. Ако нямаш вяра, че проектът ще успее, няма да имаш желание да работиш. Оттам всичко пропада.

Пето място е умението за самоконтрол - трябва да знаеш, кога да работиш много и кога да си почиваш. Трябва да се балансира.

Защо ли?

Защото, когато човек се преумори, става непродуктивен, губи желание за работа. Така, че ако ще да те пере работохолизма и да имаш чувството, че 5 часа сън са ти достатъчни - това е залъгване. Трябва да се кара по стандарт, защото отпочиналия човек е много по-продуктивен.

Шесто - стигнах и до частта "МЪНИ-МЪНИ". С малко пари, не може да се направи кой знае какво. Не може да се стане милионер. Причината е, че дори и да имаш супер яка, уникална, направо неустоима идея и дори и да я реализираш на практика, пак ти трябва капитал за реклама.

А рекламата е много скъпа.

Ако решиш сам да вършиш всичко, ще се изгубиш из "многото работа". Тоест, правейки много разнообразни неща, накрая забравяш същинското - проекта, който си създал. Тоест, в стремежа си да го направиш успешен, рискуваш да го занемариш.

Въпросът тук е: как 0-та да стана милионер, милиардер, мултилевел паралия и т.н.?

Отговора: С уникалната идея и много пари - това е първият вариант. Вторият е без уникална идея и с още повече пари.

Минаваме на 7-ма точка.

Дотук имаме идея, план за действие, график за изпълнение на задачи, намерен капитал за реклама и реализация на проекта. Какво следва?

Следва да вземаш проекта си насериозно и да имаш вяра във него. Няма ли ги тези двете неща, проекта е пътник.

8-ма точка - "гратисен период"

Трябва да знаеш кога да спреш. Примерно създаваш проект, определяш срок, в който да се реализира. Обаче в този период се изпълняват всички традиционни точки - реклами, разни там, производства и т.н. Ако и след тях не се "просперира", значи идеята е пълен шит.

При големи инвестиции се случва рядко, защото се правят разни там проучвания и риска е по-малък. Все пак хората няма да хвърлят пари на вятъра я, пък и не обичат.

Стигаме до 9-та точка

Всичко започва да тече по мед и масло - продажби, печалби, туй-онуй.

Стигаме до проблема - как да се запази този бизнес, който сме създали със толкова пот на челото и дори да увеличим капитала.

За тази цел е необходимо да се тегли майната на някого.

Мхм. Точно така. В бизнеса трябва да си коректен, но това не означава да се разчустваш, защото това, което правиш, може да не е изгодно за някоя друга фирма.

Например, големите корпорации, които да речем мачкат малките фирмици. Имам предвид, просто щото предлагат по-добри условия и цени за нещото си там, а не че нещо ги прецакват.

Та нещо подобно.

Стигаме до т. 10

РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА .... пак нИ е сигурнУ....

Та общо взето - кратко ръководство за това как се прави успешен бизнес. А как се става милионер - с много пари. Трябва да инвестираш много, много пари - особено в реклама.

Специалистите в областта на рекламата могат да ти продадат всякакви боклуци (жалко, но факт). Това означава, че и без уникална идея, но с достатъчно капитал, може да се направят големи продажби.

Иначе с малък, нищожен капитал... 1 на милион възможност да забогатееш и да стигнеш до милиарди примерно.

Пропуснах няколко неща да кажа.

Първо "От всяко дърво свирка не става." - тоест, може да си талантлив, кадърен, да имаш много умения да си баси якия специалист, обаче ако ти куцат преговорите с клиенти и не можеш да правиш сделки - дотук с идеята - било то уникална или не.

Второ: "Управление на парите" - нещо, което доста хора НЕ умеят да правят добре! Бедния човек става беден дори и когато забогатее. Причината е, че когато е беден, той не може да управлява и разпределя правилно и малкото пари, които има. А защо като забогатее, например да може да ги разпределя? Човек, ако е прахосник, си остава такъв за постоянно - без значение от сумата в джоба му.
 
  • Like
Реакции: nuni
От: Как се става свръхбогат?

Незнам какво разбирате под свърх богат, аз само за този малко известен човек в България се сещам.
 
От: Как се става свръхбогат?

Ихаа,полезно инфо :)
Първо си мислих ,че човек трябва да се занимава с много неща едновременно.Примерно има няколко хобита,превръща едното в начин за изкарване на пари,след това другото,третото...Но така се разпилява,изгубва се.Ако пък концентрира вниманието си основно върху едно занимание вероятноста да остане разочарован е огромна.Всичко се променя много бързо.Днес прави нещо което му харесва ,утре хората спират да го купуват и всичко приключва,години труд отиват на вятър а на човека са му нужни години за да се възстанови.Най-добрия вариант май е да прави и двете.Едновременно да се занимава с много неща,но и да си има едно по-специално.Нещо интересно което да осмисля живота му.Защото е тъпо парите да са смисъла на живота.Те трябва да бъдат просто средство.И тук идва въпроса как да се занимава с много неща едновременно-предполагам ,че трябва да си намери подходящи хора които да му помагат.Трябва да направи нещо като пирамида съставена от малки пирамидки :)
Под свръхбогат да се разбира човек като Бил Гейтс,Стив Джобс и Ричард Брансън.
 
В примерите, който си дал като свръхбогати присъстват хора, които са хванали една идея и са я развили. Да не използвам други думи, защото знаме как Бил е продал ДОС на IBM. Или как Стив е "взел" идея от XEROX. :) Но това са подробности. Важно е какво са направили, как и какво са използвали за целта. ;) Тук пазарът го е нямал, имало е някаква нужда и съответно всеки с решение е бил цар. Нещо, което повече сега мислят, че не е възможно, защото било измислено всичко. Това не е вярно. Има още какво да се измисли. Никой от нас не е подозирал още по време на MySpace, че новия облик на социалните мрежи ще бъде Facebook, Twitter, Google+ и т.н. Или че някога ще спре поддръжката на това велико откритие на нашето детство - Winamp. Както и, че някога ICQ ще бъде заместен от Skype, а после ще си съперничи с Facebook messanger, Viber. :)

И хубавото е, че сме във време, в което всичко се случва бързо и идеите се развиват толкова бързо, че всичко ново е все по-лесно изглежда (в смисъл - "как не се сетих аз"). И така ще си продължава. Има мегдан, ако някой има съмнения, че няма. :)

За по-старите от вас нещо, което ще ви стопли сърцето:

h6xi.jpg


Според мен и двете стратегии могат да се следват. Зависи коя можеш да изпълняваш най-добре. Много хора могат да се съсредоточат върху едно нещо и да правят само него. После, след развитието му го пускат на автопилот и захващат следващото. Други разчитат на дарбата си носят няколко дини под ръка, както се вика. И в двата случая ти е нужен екип / партньори. Сам трудно се получава, особено за това, което спомена като идея. То си е направо скачане в дълбоките води. Екипът трябва да е подготвен, можещ и да гледате в една посока. Много ми харесаха две неща, които са идеални за това, което говоря за екипите. Това са:

Лидерът не управлява, той води.

Добрият предприемач наема хора, които разбират повече от него и ги слуша.


Парите не променят живота на човек, те просто го подобряват. Хората променят живота на човек. Жал ми е за тези, които променят живота си с пари.
 
От: Как се става свръхбогат?

Как се става свръхбогат?? МНОГО Е ЛЕСНО И ВЕЧЕ ВСЕКИ ВТОРИ В БЪЛГАРИЯ СТАВА ТАКЪВ ЧРЕЗ........... SCI - SAVE COMPANY INTERNATIONAL!!!!!!!!!!!!!!!!!

Набиваш 3 хилки за карта и после зарибяваш още 15 човека по 3К на твой гръб и избиваш 140 лева... И СИ БИЗНЕСМЕН!! С профил и личен "офис" в сайта на SCI!!!

.......... Майтапа на страна, през ден ми се включват разни знайни и незнайни идиоти търсещи бързата печалба и с най-голямо удоволствие бих ударил всеки следващ с нещо твърдо, тъпо и тежко по главата та дай Боже да му дойде акъла.. :)

........ Изключвайки и иронията - добре дошъл във форума. Богат се става много трудно, с много труд, лишения и основното - инвестиция в активи, не в пасиви, а активи - неща, които ще ти носят доходи като налееш пари в тях. И другото, което е - на мнение съм, че и в България може човек да стане богат стига много да иска, просто докато в чужбина са на трудност - medium в забогатяването, то тук сме на ниво very hard и това прави нещата интересни по мое мнение :)

Успех! :)
 
От: Как се става свръхбогат?

Трябва да си малко луд, супер самоуверен, почти високомерен, супер активен и да се вреш навсякъде, непрестанно да рискуваш, да се проваляш тотално и да не ти пука много за това, да не слушаш другите какво говорят и да мислиш супер различно и нестандартно.

Поне с това оставам аз като впечатление като слушам и чета за преуспелите хора. Има и такива дето го правят по друг начин, но повечето са такива.
 
Аз високомерие трудно успявам да причисля към чертите, които трябва да има някой свръх богат човек. Да, значителна част от тях го имат, но то е повърхностно, защото е стигнал далеч и това му дава самочувствие, което малко или много го кара да показва тази си черта. Всичко друго е точно така. И много хора също също така бъркат решителността и взимането на генерални решения лесно с гаднярството. Често чувам, че за да си супер богат и успял трябва да си гаден и нахален. Което реално не е така. Това се тълкува - да си решителен и да защитаваш позициите си и да си проактивен - винаги да се буташ навсякъде. Истинския успял човек изслушва всеки, взима под внимание всяко едно мнение, но решението винаги си е негово, базирайки се на факти, проучвания, информация и всичко, което му е попаднало под ръка.
 
От: Как се става свръхбогат?

Как се става свръхбогат?? МНОГО Е ЛЕСНО И ВЕЧЕ ВСЕКИ ВТОРИ В БЪЛГАРИЯ СТАВА ТАКЪВ ЧРЕЗ........... SCI - SAVE COMPANY INTERNATIONAL!!!!!!!!!!!!!!!!!

Набиваш 3 хилки за карта и после зарибяваш още 15 човека по 3К на твой гръб и избиваш 140 лева... И СИ БИЗНЕСМЕН!! С профил и личен "офис" в сайта на SCI!!!

.......... Майтапа на страна, през ден ми се включват разни знайни и незнайни идиоти търсещи бързата печалба и с най-голямо удоволствие бих ударил всеки следващ с нещо твърдо, тъпо и тежко по главата та дай Боже да му дойде акъла.. :)

........ Изключвайки и иронията - добре дошъл във форума. Богат се става много трудно, с много труд, лишения и основното - инвестиция в активи, не в пасиви, а активи - неща, които ще ти носят доходи като налееш пари в тях. И другото, което е - на мнение съм, че и в България може човек да стане богат стига много да иска, просто докато в чужбина са на трудност - medium в забогатяването, то тук сме на ниво very hard и това прави нещата интересни по мое мнение :)

Успех! :)

"You must spread some Reputation around before giving it to zealot designs again."

То в България и без това всички учат за мениждъри, шефове, маркетинг специалисти и т.н., сигурно сме страната с най-много кандидат шефове и управители. И всички карат коли за по 1000 лв. и говорят по телефони за 1200 :D

По-горе от интервюто на Игнат Канев (което реших да го намеря и кача в тубата веднага след като го гледах, просто нямаше как да не се опитам да го споделя с максимално много хора) се разбира в крайна сметка с какво се става богат - с работа в огромни количества.

Да, има измамници и мафиоти разни и т.н., но и те са положили доста усилия за да си направят милионите, независимо с какви средства. Волята е ключов фактор. Най-добрата реклама е добрата репутация. Ако нещо е качествено и работи хората ще го купуват без значение дали са го гледали по телевизията. По-важното според мен е да се създават връзки с различни клиенти/колеги и т.н. защото те ще ви пращат още клиенти и докато се усетите ще има доволно количество купувачи/потребители на услугата или продукта който произвеждате. Веднъж като се стабилизира ситуацията (доходи>разходи), пътят е само нагоре.

Поздрави!
 
От: Как се става свръхбогат?

Без държавата да е зад теб в БГ никакъв шанс да си свръх богат, мисля, че и за почти всички страни си зависим от правителство, презитент или накратко - политиците.
 

Горе