Как стартирах в онлайн бизнеса

bgtifo

Well-Known Member
Здравейте колеги и колежки,

По всяка вероятност на някои от вас ще им бъде интересно, как се навлиза в онлайн бизнеса. В следващите редове ще опиша моя път до този момент. Аз съм доволен от постигнатото, макар че имам възможност да направя много повече. В началото искам да ви запозная с професията Копирайтър, която става все по-популярна в България.

Преди 14 години с един мой приятел написахме "розова история" в интернет и бяхме забелязани от една софийска фирма, която по това време поддържаше телефонни линии за лица +18 години. Наеха ни и двамата като писатели на съдържание за възрастни, което се възпроизвеждаше по импулсните телефони. Работихме в професионално студио, където нашите разкази се четяха от "артисти" и работехме за някакъв скромен хонорар.

Малко по-късно открих този форум, който ми даде възможност да се проявя като фрийлансер. В началото ми беше трудно, тъй като тематиките бяха много специфични и изискваха доста време за разучаване. Допусках много грешки - пунктуационни и правописни, но с времето успях да вляза в кондиция и да се коригирам. Първата ми дългосрочна работа бе свързана с писане на статии за фирма за хамалски услуги. По това време сателитните блогове с много статии и линкове към основния сайт даваха много добър ефект и челни позиции в Google.

Натрупах опит с работата на Wordpress, която включваше оформяне и публикуване на статии. За всичко това получавах справедливо месечно възнаграждение. Разбира се, парите все още бяха малко за моите цели, но пък научих интересни неща, които ми помагат и до ден - днешен. Това беше първият ми досег до сериозната работа и копирайтинг услугите. Само година по-късно дойде втората и по-добра оферта от SEO фирма в София.

Стартирах новата ми работа на граждански договор. Хубавото е, че упражнявах професията си дистанционно, а заплатата бе по-голяма от тази, която получавах от фирмата за хамали. Разбира се, научих ценни неща за оптимизацията, а това е едно от нещата, които ме мотивира да продължа напред. За известно време имах прекъсване във въпросната SEO фирма, тъй като тя имаше проблеми, но намерих друг работодател.

Парите достигнаха до моите представи за възнаграждение, което заслужавам и останах доволен от себе си и работодателите. Така минаха много години, в които комбинирах постоянната работа като копирайтър, с фрийланс дейността. Голямо удоволствие за мен представлява фактът, че повечето ми клиенти през годините са били именно от този форум. И днес продължавам да работя на длъжността копирайтър, но вече с по-сериозна подготовка и добавени услуги.

Не е тайна, че през годините е имало и дупки, които трудно съм запълвал. Въпреки всичко не останах с празен портфейл, тъй като създадох мои проекти в сферата на афилиейт маркетинга, с чиято помощ получавах допълнителни доходи. От всичко това разбрах, че не бива да се стои с вързани ръце, а да се набляга на работата, а резултатите неминуемо ще се появят рано или късно.
 
Днес 08.08.2018 стартирах мой собствен бизнес... Вече съм собственик и управител на фирма "Колорфул Копирайтинг" ЕООД, която се занимава с писане на текстове на български език за сайтове на физически или юридически лица. Създавам съдържание за сайтове, блогове, онлайн магазини, флаери, брошури и така нататък. Не знам какво ще бъде моето бъдеще, но имам силите, уменията, възможностите и клиентите, а това е комбинацията, която ми стига на този етап. Пожелавам на всеки, който иска да се занимава сериозно с онлайн бизнес, да изпита положителните емоции, които изпитах аз на този етап.
 
Браво пич, продължавай напред. А пък ние, ще гледаме да помагаме, защото силно вярвам че във форума смеедна общост и е нещото което ни обединява по някакъв начин.
Когато имам нужда от дадена услуга, ако смятам че мога да я намеря тук, я търся тук. Защо даси давам парите на друг, когатомога да ги дамна някого от тази общност.
Радвам се за теб, както и за другите успешни колеги от форума, дерзайте.
 
И аз ти пожелавам успех. Вот так :)
 
Разгледах сайта и успех в начинанието! За съжаление много трудно се намират добри копирайтъри и наистина това може да е успешен бизнес. Аз доста се затрудних да отсея човек за моя проект Казино Гуру, който да може да пише добри публикации и в същия момент да спазва срокове. Ако имам нужда от копирайтър отново, бих писал ;)
 
Колега, пожелавам ти успех! Сигурен съм, че ще продължиш в същия дух, дори това начинание да се провали което е и най-важното в предприемачеството. Хубаво е да има такива вдъхновяващи примери.
 
Колега, пожелавам ти успех! Сигурен съм, че ще продължиш в същия дух, дори това начинание да се провали което е и най-важното в предприемачеството. Хубаво е да има такива вдъхновяващи примери.

Благодаря ти много, желая и на теб успехи!
 
Здравей, много се радвам че написа този пост, аз ти пожелавам успех защото хора като теб са малко, много се отказват просто защото пътят е много труден а на хората не им се плаща за трудът, те ще се пазарят с теб но когато отиват при адвокат, магазин, да плащат данъци не се пазарят а просто си плащат, знам че е много трудно да пробиеш като фрийлансер и да се издържаш и да живееш от това особено в България.
За мен е чест да поздравя човек като теб и да пожелая успех!
Поздрави!
 

Горе