Кейст стъди сайт за гълъби

tpetrov

New Member
Здравейте,
четох нагоре, после надолу, със звездички, без звездички...........ама май тук ми се иска да моля за помощ. Нов съм, а и много не сам в час....тук нивото е доста високо. Уж писането е задължително на кирилица или методиевица, ама има много думи на латиница. Аз имам преводач, и ако не превежда точно то не е проблем, защото му имам доверие. От всичко разбрах само , че ИМА БЪЛГАРИ КОИТО СЕ СРАМУВАТ И СА С ЛЯВ РЪКАВ. Ще започна с един цитат на sss

КЕФА НЯМА ЦЕНА аз бих добавил АМА НЕ Е БЕЗ ПАРИ или по простичко казано КАК ДА СИ НАЧЕШЕМ КРАСТАТА. Ето и историята на заболяването

Имам едно сайт-че, www.PIGEONS-BG.COM, четох правилата, ама когато са много, сигурно забравям някои , трябва да е от ЕГН то, започва с 57. Моля админа за извинение. Сайт-чето е 6 -7 годишно, бих казал че е едно от първите пижончета. Сега са много и доколкото разбрах имам и недоброжелатели. В момента му правим разкрасяване сменихме версията ...и адреса на галерията с нова и по загубихме посетители. имаме идея да променим челната страница ......с по големи снимки, бутончета
за вход към галерията и форума за всяка порода, всички надписи на английски..........работим по новата версия. Иска ми се да изчистим от нея всички излишни неща като последни публикации...........да е лесно и отворено за всички НЕБЪЛГАРСКО говорящи. Сайта се поддържа от админ, одобрява снимки....абе всеки ден.

А сега за какво Ви пиша. Хубаво е ако може да изкарва и малко пари, да покрива разходите и една заплата....ще е много добре. Трябват ми идеи предложения за реклами, банери и тнт. Вие сте в бизнеса. Помагайте.



Mоля Ви, не искам да ме чешете, особено там където не ме сърби. Поздрави.
 
Последно редактирано от модератор:
Re: Всяко Дълго Пътуване Започва С Една Единствена Стъпка

Здравей и на теб и добре си ни дошъл. Радвам се, че си с нас и силно се надявам да се чувстваш сред свои тук. Сайтът ти е хубав и определено интересен за всеки, който обича тези животни. Да, и аз бих те посъветвал за един редизайн, тъй като информация, сайтът наистина е един добър ресурс.

Така, за пари, нека започнем направо. Тук можеше да използваш всеобщо приетото - Google Adsense, но много зависи какво може да предложиш като трафик. Всичко зависи от него - както количествено, така и качествено.

Друго за което се сещам - обяви цени на директна реклама - банер позиции, PR статии и подобни. Виж какво можеш да направиш в тази насока, като ти най-добре би могъл да прецениш кои са ти потенциалните рекламодатели - зоомагазини, списания за животни, зоогически градини и други бизнеси, които ще намерят потенциалните си клиенти там. Директната реклама си е една добра алтернатива да докараш кеш от сайта.

Може да пробваш и с други платформи - etarget, изитрейдър и подобни.

Афилиейт програмите са един много силен начин за монетеризиране на сайт. Ако беше за чуждия пазар, щях да почна с този метод, но в БГ все още не е толкова развито, но определено набира силно присъствие. Виж партньорските програми на Диилс.бг, Грабо, Гет.бг, но избирай това, което биха купили твоята аудитория. Примерно - клетки за птици, храни за птици и подобни. Не разчитай на това, че някой дошъл да се интересува за птици може да си купи да кажем ютия. :) Тук няма нелогични неща. Всичко е логика.

П.П: Малко лирическо отклонение - едно време поздравявах всеки нов, който идваше тук, но сега не успявам да смогвам, за което се извинявам. Просто искам всеки да се чувства добре дошъл и по един или друг начин да си знае, че винаги има място за него тук. :)
 
От: Всяко Дълго Пътуване Започва С Една Единствена Стъпка

tpetrov - навремето по десет пъти на ден посещавах посочения от теб сайт... бивш гълъбар съм. Иначе по темата - изпрати оферти на собствениците на онлайн магазини в които се предлагат храни,аксесоари и лекарства за птиците. Мисля, че биха проявили интерес, понеже от теб ще получават доста таргетиран трафик.
 
От: Всяко Дълго Пътуване Започва С Една Единствена Стъпка

Благодаря Ви за КОПИРКАТА.
Успеха или предимството, винаги започва с една единствена стъпка напред. Тази стъпка трябва да я направи всеки , като всяко едногодишно бебе и не зависи от националността нито от цвета на кожата.
 
направих го на отделна тема запитването...

Гледам че форума е развит може някаква реклама вътре в темите като при нас да се сложи или като втори пост от темата... Нагласи отначало да има реклами на всякъде без да се прекалява. така поне ще видиш какво може да изкарва по лесния начин със сегашния трафик.... след това ще се действа за допълнителна монетизацията.....

Относно смяната на версиите предполагам са се променили адреси на някой страници подай нов сайт мап... трябва да го преиндексира и ще върнеш позициите най вероятно... Може и да се редиректнат с 301 старите адреси към новата галерия....
 
От: Кейст стъди сайт за гълъби

ЕГН то, започва с 57. ... и по загубихме посетители.


http://www.cy-pr.com/tools/analyzer/
Ключевые слова (keywords)...
Тэг keywords не найден

Тэги H1-6
H3:
- Връзки
- Връзки с нас
- Права

<title>Последно добавени - Snimka0023 - Pigeons-bg.com Галерия </title>

<h1>Pigeons-bg.com Галерия </h1>

<img src="albums/userpics/16310/thumb_Snimka0023.jpg" class="strip_image" border="0" alt="Snimka0023.jpg" title="Име на файл=Snimka0023.jpg
Размер на файл=104KB
Размери=768x1024
Дата на добавяне=Декември 02 2012" />
 
Последно редактирано:
От: Кейст стъди сайт за гълъби

Като за начало се научи да се изразяваш нормално, за да можем да те разбираме по-добре. Да ти имам изказа...:oops:
 
От: Кейст стъди сайт за гълъби

Брей.. хитро. :)
Има много хора които отглеждат гълъби. Та ще разкажа една история от миналата година, надявам се да ми проследиш мисълта. Беше тупордясъл един гълъб в двора ми. На крачето имаше някаква бележка с име и телефон. Отначало го помислих за пощенски гълъб дошъл от миналото... :D ама се обадих на телефона (беше холандски) обесних му на човека за гълъба и ми каза каза ако не е минал Бургас да му късъм главата понеже било някакво състезание... Както и да е, смотана история...
Та идеята е да организираш тези състезания и пазари чрез сайта или ако има организатори да направиш нещо съвместно. Както и онлайн пазар с обяви няма също да е лошо, както казах има доста гълъбари в България които купуват/продават птички :) Абе от много места можеш да печелиш, не е само рекламата :)
 
От: Кейст стъди сайт за гълъби

Здравейте и благодаря на всички, които ми помагат.
Възникна и още един проблем превишаваме процесорното време на хостинга.
 
Re: От: Кейст стъди сайт за гълъби

Здравейте и благодаря на всички, които ми помагат.
Възникна и още един проблем превишаваме процесорното време на хостинга.
Това не е проблем, просто ъпдейтваш хостинг плана. Или си пускаш един клауд и колкото ти харчи, толкова си плащаш. Прецени кое ти е по-рентабилно. ;)
 
От: Кейст стъди сайт за гълъби

Здравейте и благодаря на всички, които ми помагат.
Възникна и още един проблем превишаваме процесорното време на хостинга.
Е как така го превишавате?
Имам форум на същата платформа, галерия на същата платформа - сега я пълня със снимки, CMS с доста напъни да влязат в нея, HTML сайт със снимки извън галерията, но на хостинга. И досега нямам забележки за нищо. Нямам представа колко ми е лимита.
Кой ви е хостинга?
 
От: Кейст стъди сайт за гълъби

Горе долу като ви гледам Алексата (която не е сигурен показател, но все пак) правите горе долу +/-100 уникални на ден, а превишавате процесорното време?
 
От: Кейст стъди сайт за гълъби

Извинявам се, моите постове нямат отношение към темата Кейст стъди сайт за гълъби.

Моите бяха за тема Всяко Дълго Пътуване Започва С Една Единствена Стъпка. И нямам нищо към tpetrov Junior Member. Не знам какво правят постовете ми тук!
 
грешно разместване извадих постовете за гълъби и съм извадил и твойте ще ги оправя след малко..

за процесорното време няма ли някакво кеширане за smf да се активира...
 
От: Кейст стъди сайт за гълъби

Здравейте,
може би много хора не ме разбраха, сигурно е в разликата на поколенията. На Вашите въпроси мога да отговарям със закъсниние.
Ще обясня///

В моя живот, 55 години, повечето от тях са минали със ГЪЛЪБИ, храна, вода, селекция........сигурно няма да Ви е интересно. Създаването на сайта не е ,,,,,,,,хитро, а необходимост от контакти, мнения, опит и не чак толкова статии и каниони. Един друг проблем е че последните 5 години съм без гълъби и със случайни връзки с Интернет, дали можете да си го представите............ ПРЕВОДАЧ това е човека който се занимава с компютъра, Не знам как да Ви го обясня. Той казва че аз не знам как да си изключа компа, а пък аз казвам, че той не знае от къде се влиза в гълъбарника. Друг е проблема, че връзките ни са само по скайпа....и че в момента е на нова работа ....и че прави нещо без ПАРИ.
Има и друго, аз не разбирам, началната страница, форума и галерията са с различен брой уникални посетители....има различни броячи, До колкото разбрах в пикови часове влизат около 400 уникални в галерията, която има над 50 000 снимки, натоварването е голямо. Е сигурно трябва и да си плащаме за трафика и мисля че намерихме вариант.
Сайта няма ограничения, ще избягат посетителите. Ограничаването на снимките ще доведе до загубата на породи които са ЗАСТРАШЕНИ ОТ ИЗЧЕЗВАНЕ и тука не ме е срам че съм БЪЛГАРИН.
. Много ми се иска нещата да стават бързо, ама..........На конкретните въпроси....малко по късно и ако имате въпроси за гълъбите,,,,,,,,,,,в сайта.

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ и ако направя пачки от него....ще помагам.


ТИХОМИР ПЕТРОВ
 
От: Re: Кейст стъди сайт за гълъби

В момента се работи по прехвърляне на сайта върху друг сървър и има проблем с encodinga на галерията.
 
От: Re: Кейст стъди сайт за гълъби

Искам нещо да споделя,
сложихме няколко банера ....към Google.......... както писах по горе, сме в ремонт,........
Не съм доволен......... освен статистиката. Имаме възможност да наблюдаваме сайта и от чужбина............рекламите са ......TONTERIA в превод ГЛУПОСТ.

В държава където има близо 5 000 000 безработни, и да ти предлагат 5 000 незаети места за пощаджии .......не знам кой ще кликне, при най добрата социална политика.....УТОПИЯ
 
От: Re: Кейст стъди сайт за гълъби

Да споделя какво стана.. Променихме визията, посетителите от чужбина се увеличиха. Започнахме и да получаваме приходи от реклами, нямаме SEO но ще изчакаме с приходите. Име платформа за онлайн магазин, но няма стока за него. Пуснахме нова платформа за обяви........там има свободни места за реклама. Тези места ги предлагаме без пари за срок от 6 месеца....до края на септември. http://гълъбите.com/ за тези които имат интерес [email protected].
В нашия сайт няма ограничения, но добрия тон е за предпочитане /по малко работа за админа/
 

Горе