Класиране на SEO фирмите в България

Дискусията в 'Оптимизация за Търсачки' стартирана от R.Rusinov, Ян 23, 2019.

 1. R.Rusinov

  R.Rusinov New Member

  Рег.:
  Септ 23, 2016
  Съобщения:
  12
  Харесвания:
  3
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Да информирам за един полезен инструмент, който търсещите SEO ще имат възможност да погледнат и да си разширят кръгозора за този вид услуги , нека хората са по информирани , нека имат повече информация, ето викате да се направи сайт с мнения на хората , направете ще е полезно , нека търсещия SEO да може да черпи всевъзможна информация от много места.
   
 2. Dafa Web

  Dafa Web Active Member

  Рег.:
  Юли 11, 2017
  Съобщения:
  481
  Харесвания:
  105
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Всъщност ако беше ходил при майстори, повечето вирутози в областа си при които съм имал честта да ходя в различни сфери са ...точно така..
  Я се замисли, виждал ли си подредена работилница на художник ?! Аз не съм... Виждал ли съм майстор авто механик, има всичко необходимо, знае всичко и разбира перфект, а вратите на гаража му ще паднат още малко и е супер търсе. Баща ми например е един от най-добрите автобояджии, на хората колите ги прави перфект, но ако видиш предната ми кола колко дефекти имаше и той г изнаеше и аз, които на нито една клиентска кола не можеш да му намериш, а сегашната ми даже не е пребоядисана..... И въпреки всичко е най=известния и един от най-старите автобояджии в Бургас, пък да не говорим в какви условия работи и въпреки всичко, няма една кола която да е върната с проблем, изключваме колите които се правят за автокъщи, но всички автоджамбази искат с най-евтиното и на две на три, да лъска там малко и да се продаде, това са изключенията, но клиентска кола няма върната. Виждал съм как идват черпят го и т.н. Един му подари чисто нова кола....... И все пак работилницата му е ужас, камера няма, само вентилация някаква там и т.н. и т.н. Мога да давам още много примери.. Така че..... Пак да се повторя, всичко е много относително. Ако има добри препоръки, истински от истински клиенти.... Нещата се обръщат, и аз например също бих се доверил ако наистина отзивите за него са добри. Мога да дам дори пример с мой клиент в момента..... И пак... най-търсения в областта си, че дори има клиенти мног очесто извън града в който работи.... П.П> Един малък офтопик: По мое наблюдение истински отдадените хора на работата си, в повечето случаи въпркеи качеството им на труда, са добри хора и другите се възпозлват от това и често те мизеруват повече, от онзи който би те напсувал и се държал грубо с теб... Дори с колега в нашия бранш мога да дам пример, скорошна случка.
  П.П. В момента се сетих и за един сайт на българска компания развита в IT решения ,софтуер, паликаци, софтуер за TV и освен това си имат и една от големите бг онлайн медийни групи... Техния сайт има абсолютно смешна СЕО оптимизация, липса на мобилна версия, бавен е и т.н. НО всъпреки всичко е търсена от бизнеса и печелят.... Това го казвам, като говореше за лошо боядисаната къща на бояджията,, ето ти пример. Не искам да казвам имена, не ми е приятно да уронвам нечий авторитет, не че им дреме, но.... НО е факт това...То нее уронване, по-скоро наистина кофти сайт, въпреки всичко услугите им са на топ ниво.

  Това за съжаление също е много вярно и често те продължават със стария ''вариант'' СПАМ СЕО, за това е важен истинския клиентски отзив и истинско портфолио.


  Хаахха, смятай :D :D :D Между другото такива оферти са мног очести. По-лошото е че има някои взимат на хората парите с големи обещания за топ позиции за 3 дни и после се питат ама що така ни стана сайта. Мисля че БАЛЪЦИ се опитват да измамят други БАЛЪЦИ.... Интереснот ое че се получава, а после ние трябва да им търчим подир дупниците и да им оправяме мизериите .........

  П.П. Харесах си един пост от въпросния линк на ФБ групата по темата:
  Pavel Djunev Истината е, че много SEO агенции изнасят услугите си зад граница! И естествено, с право. Истинскао приключение е да се обслужва бългрски клиент. А и все повече наши клиенти, преди да дойдат при нас, са шокирани от "SEO специалисти - изнудвачи", което става мода ... Тарикатчета се молят да се доберат до фирма, извивайки и ръцете в SEO аспект, но това е положението ... имате моето мнение :)
   
  Последно редактирано: Ян 23, 2019
  w-seo харесва това.
 3. CopyTheFunk

  CopyTheFunk Active Member

  Рег.:
  Септ 8, 2015
  Съобщения:
  182
  Харесвания:
  64
  Точки:
  28
  Място:
  София
  Да рекламира и защитава сайта, който НЕ Е НЕГОВ
   
 4. w-seo

  w-seo Active Member

  Рег.:
  Апр 21, 2008
  Съобщения:
  734
  Харесвания:
  36
  Точки:
  28
  Колега, ето продължение на изказването ми: КЛИК ТУК

   
  Dafa Web и sim5 харесват това.
 5. sim5

  sim5 Active Member

  Рег.:
  Юни 28, 2009
  Съобщения:
  298
  Харесвания:
  69
  Точки:
  28
  Това, че сайта е твой, е ясно на 1000%,(в което няма нищо лошо), иначе откъде ли пък щеше да си разбрал за този сайт 3 дни след регистрацията на домейна му, и кога еуспял човекът(уж другият собственик) да го направи, че и чак пък и ти да го рекламираш във форума.:D:D:D

  Мен с идеите.... не ме мисли къде.:) Имам доста работа, и доста отказвам поради липса на време, или поради запитвания за по 10-50-100 лв.
   
  Dafa Web харесва това.
 6. Dafa Web

  Dafa Web Active Member

  Рег.:
  Юли 11, 2017
  Съобщения:
  481
  Харесвания:
  105
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  ''Брачед'' дай малко работа и насам, ако имаш клиенти за връщане ... Хохохо :D :D :D Леко си изпросвам :D ама съвсем леко :D 1-2-ма ми стигат, повече не искам :D
  Добре написано!Дори бих допълнил, ако позволиш в коментар към темата ти във твоя сайт.


  П.П. Искам да ви споделя, че имам огромно желание всички да се обединим, да има камара с която да си защитаваме работата и правата за конкурентоспособност, която в БГ е само написана, но не и приложена от закона. Ще ми се да има нещо като организация свързана с това и дори бих подкрепил с две ръце създаването и и определянето на права, така да се насочат клиенти към точните хора.
  ЗНАМ, че има и алчни такива колеги, които пак работят добре, редно е за тях да псоменя, че в държавата има около 7 милиона дупи, от които около 1,5 милиона способни да развиват бизнес, като в тази статистика не включвам вече започналите а се завръщат от чужбина желаещи да развият нещо свое, както и такива които си работят и искат страничен доход, които могат да бъдат клиенти.. ТОЕСТ има за всички. НО с навлизането на все по-често срешания СЕО спамИзъм, сайтчета недоскопосани за 10-50 лв. и събмит в директории за 20 лв на сайт, като хич грам не се съобразява дали ще донесе качество или негативност на сайта. ХОРАТА в голяма част НЕ разбират и винаги евтиното за без пари им звучи най-добре, както и с всичко останало ( например вноса на италиански коли, коитов голяма част стават само за коша и други примери ). Ето пример, при мен повече от 8 сайта не могат да бъдат поети, аз И не целя повече. Предпочитам малко работа и да се върши добре, да има и свободно време да се живее все пак.... А по-големите прокети винаги ги препращам към колеги, много от колегите не нзаят за това, аз и не го целя, просто да бъде задоволен клиента ид а се свърши работата ( докато пиша получавам дежавю като че ли о.О странно )...
   
 7. R.Rusinov

  R.Rusinov New Member

  Рег.:
  Септ 23, 2016
  Съобщения:
  12
  Харесвания:
  3
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Радвате ме. Просто познавам собственика, а понеже пуснах темата и се Охейтихте стана разговор, иначе хич не ми дреме дали мислиш, че е мой или не!!!

  Колкото до художниците бояджиите и т.н. казах ти мисли, аз не казвам, че на някой художник трябва да му е подредено , но ако картините са му скапани , няма да му се довериш, а сайтовете в днешно време са лицето на бизнеса и когато ти не можеш да покажеш как си си организирал твоята работа надали ще ти се довери някой да му организираш неговата!!! :)

  Затова споделяте репликите , "''Брачед'' дай малко работа и насам, ако имаш клиенти за връщане"

  то мнението ви няма как да е положително към нещо , винаги е така несретниците в живота се оправдават и хейтат всичко, което някой направи за да се почувстват поне малко значими :)

  Колкото до мнението на клиентите , така е, казах ог и преди ... добре е да има и сайт с мнение на клиентите за всички фирми , ето направи такъв сайт и ще е супер и тази гледна точка :) до тогава се сещай все така за едни дето са много добри , ама нямат сайт и визия и се скъсват от работа, хаха ходят неделя на църква и се кръстат за добро класиране :)

  А тоя дето иска КАМАРА е най забавен, за какво ти е камара за да викаш "''Брачед'' дай малко работа и насам, ако имаш клиенти за връщане" или хейтиш ;)

  А другия с многото работа ... супер продължавай все така ... да работиш и да радваш хората хаха :) особено по форумите ;)
   
  Последно редактирано: Ян 24, 2019
 8. хейтър

  хейтър Active Member

  Рег.:
  Авг 23, 2014
  Съобщения:
  557
  Харесвания:
  187
  Точки:
  43
  Като минеш пубертата пак ела.
   
 9. waldes

  waldes Well-Known Member

  Рег.:
  Февру 9, 2011
  Съобщения:
  3,390
  Харесвания:
  681
  Точки:
  113
  Брачеда ако има много бачкане да метне некой клиент да оптимизираме и ние:)
   
  R.Rusinov харесва това.
 10. Dafa Web

  Dafa Web Active Member

  Рег.:
  Юли 11, 2017
  Съобщения:
  481
  Харесвания:
  105
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Казах го в кръга на шегата .... Е ако наистина прати, няма да се откаже де :D но не го казах с тази цел.. Или не се подразбира ?!?!?!?!?!

  Аз не съм ''хейтил'' ( имаи български думи за това, но да не задълбавам ), а си споделям мнението. Сайта е хубав, просто според мен оценката не трябва да е по този начин. П.П. ИМа прекрасни картини на хипер неизвестни художници, като самите те си ги продават за без ари за да оцеляват...., като заговорихме за лицето. А има грозни картини на супер известни художници, които само заради великите им имена се родават ( мога мнооооооого да изброя такива ), аз например такива не бих купил. Но там работата е като с ферарито за 150 бона и кола три пъти по-мощна ПРАВЕНА, но стррувала на собственика и 50-60 000 лв ... и мачка ферарита... ( Ако намерите в ютуб, сетих се за него в момента, има един с голф 2 синхро мисля че беше, преди 10 години го гледах някъде ;) , даже за по-малко пари го е ''сделал''.
  А защо да няма организация, има организация на газаджиите, на не знам си каквиите и т.н. хора които се подкрепят, а ние ?! Защо не ? От липсата на желание за промяна, цялата ни страна си..... седи и тъпче на ЕДНО от както се помня!
   
 11. R.Rusinov

  R.Rusinov New Member

  Рег.:
  Септ 23, 2016
  Съобщения:
  12
  Харесвания:
  3
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Вече в сайта може да гласуват и клиенти, потребители и сео оптимизатори ... т.е. всеки .... така, че кажете на клиентите си да гласуват, за да има още повече информация и като сайтове, които са се класирали добре по ключови думи и като сайтове от които хората и клиенти са доволни!

  [​IMG]
   
 12. хейтър

  хейтър Active Member

  Рег.:
  Авг 23, 2014
  Съобщения:
  557
  Харесвания:
  187
  Точки:
  43
  Тоя плъгин за анкети колко лесно се манипулира..
  Очаквай странни резултати :D
   
 13. helf_php

  helf_php Active Member

  Рег.:
  Апр 16, 2011
  Съобщения:
  509
  Харесвания:
  68
  Точки:
  28
  Смисъл всеки сайт се прави да изкара някви пари нали? От тези класации лично аз не виждам смисъл. Ако се прави с цел да практикуваш изработката на страници е добре - така става. Ама ако очакваш пари от това не мисля, че ще има някаква печалба (само ще харчиш излишно пари за домейн и хостинг) т.е. на минус ще е. То гугъл си показва най-точната класация. Ако толкова разбираш от сео - намери някаква свободна нова ниша и действай там. Така има шанс за класиране / изкарване на пари в последствие.
   
 14. R.Rusinov

  R.Rusinov New Member

  Рег.:
  Септ 23, 2016
  Съобщения:
  12
  Харесвания:
  3
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  хаха и аз мисля, че се манипулира лесно , ще видим колко ще е достоверна


  Eмм прав си отивам се гръмна и оставям темата и специалистите да правят SEO :)
   
 15. Dafa Web

  Dafa Web Active Member

  Рег.:
  Юли 11, 2017
  Съобщения:
  481
  Харесвания:
  105
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  За това ли съществуват сайтове като clutch.co ?!?!?!?!?!?!?!

  Вече всички разбрахме че сайта е твой :D Или пине на твой познат / приятел, няма значение де. Може да се намери вариант малко по-труден за спамене. Например, отзивите да се верифицират по имейл, тоест дадения клиент оставя отзив отдолу, дава си оценката, но за да се валидира се изпраща потвърждаващ имейл например или влизане със фейсбук или гугъл, това ще подобри нещата. Не че и за там..., няма начини да се ''самооценят'', но поне ще са по-малко от колкото директно цъкане на отметки :)
   
  helf_php харесва това.
 16. ReminD

  ReminD Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 22, 2008
  Съобщения:
  6,320
  Харесвания:
  1,244
  Точки:
  113
  nope. Всеки сайт е хубаво да решава някакъв проблем.
   
  Dafa Web и helf_php харесват това.
 17. Dafa Web

  Dafa Web Active Member

  Рег.:
  Юли 11, 2017
  Съобщения:
  481
  Харесвания:
  105
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
 18. хейтър

  хейтър Active Member

  Рег.:
  Авг 23, 2014
  Съобщения:
  557
  Харесвания:
  187
  Точки:
  43
  И си линкналл лайния сайт със анкор сео...
  @Blinky репите къде са?!?
   
 19. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,415
  Харесвания:
  2,046
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  За кво са ти? :)

  Скоро може би и ние ще пусне такава класация. Вече си имаме за хостинг. ;)
   
  Dafa Web харесва това.
 20. Dafa Web

  Dafa Web Active Member

  Рег.:
  Юли 11, 2017
  Съобщения:
  481
  Харесвания:
  105
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Е и ?! Теб какво те бърка, нали няма да гласуваш за него...... Не ми обиждай сайта, ако обичаш, аз не обиждам и мен не искам да обиждат или работата ми....... Второ не съм го направил с цел някой да го гледа, точно какво е линкнато там, нека си има линк, домейна не е лош... Чудя се, така... чисто хипотетично, ако сам си забиеш трън някъде..., трънчето ли ще псуваш ( вероятно да ) или себе си, че само си си го боднал ?!
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice