Кое е по добре? Да пращаш посетителите директно или не

Blinky

Owner
Аз си мисля че колкото по-дълго ги задържиш на сайта ти да четат толкова по-сигърно ще си тръгнат от него с покупка. :D Инстинските специаЛИСТИ ги прекарват през 2-3 пейджа копие за продукта. Това се прави за да се осигури 100% цонтрол върху потребителя - звучи кофти ама това е тъмната страна на маркетинга.

Та аз съм за това да дайдат на сайта ти да видят какво има за тях тама, да се информират и когато за готови (навити) да купят да отидат на афф. страницата. Но това се прави само ако този сайт дава или е по-добър ресурс от афф. страницата.

И ако ги пращаш към селъра, те ще се осетят и ще са малко по дръпнати отначало, което означава че текста там и всичко свързано с процеса към затварянето на продажбата трябва да е перфектно.

Дайте мнения, темата е много яка, мерси за което vitohol.
--------------------------------------------------------------
Affiliate Marketing Blog
 

vitohol

Premium
Звучи добре, аз точно това си меслех. И аз така мисля да си ораганизирам най-новия сайт който ще рекламирам с adwords.

Все пак нека който прави кампании да се произнесе по бъпроса. Истински разходи, истински приходи и т.н. Хубаво е посетителя когато чете но по едно време почва да го мързи да клика. Да не стане така че да плащам за посетители да си четат инфо :)
 

coolice

Owner
По принцип се правят експерименти как конверира повече примерно
на хоме педиж, на някакъв артикъл, на ордер пеидж, на price compare пеидж. Няма готово решение тестваш докато не видиш каде е наи добрият резултат :) Corey Rudl дава в курса си за оптимално $10+ за всеки долар вложен в реклама, но такова ниво се достига трудно :(

относно кампаниите ако си избереш наистина таргетирани keywords ще конвертрираш ~ на цифрите които ти дава афилиеит програмта даже в някои късметлиски дни и на по ниски съотношения (адвордс) 1:7 личен рекорд :roll:
 

vitohol

Premium
Аз ще кажа, че във някой месеци въри като лудо, в други не :)
Лично аз сам имал конверсии, 15%, 20% дори и един месец имах близо 30%. Но пък от органик трафик и то за текива думи, за който не позволяват да се бидваш.
Иначе има някой месеци пълна скръб за дадена програма и сега ми е един от тях (иначе добрите програми и сега си се конвертират). Пращам като луд посетители но 0.60-0.90% конверсия. Затова се чудя дали сега е правилния момент за кампания. Но от друга страна бидовете са евтини. Лудница е маркетинга - затова ми харесва :):):)
 

vitohol

Premium
Ами много просто, в Г. си на топ 10 в органик реултатите, идават малко посетители но са силно таргетирани и се конвертират. Но аз броя конверия от това колко сам пратил и колко са купили. А не колко са дошли на моя сайт и колко са купили. Не знам при PPC как се брои
 

Горе