Кои от Вас се смятат за internet addicts?

Смятам ли се за internet addict?


  • Общо гласове
    43
От: Кои от Вас се смятат за internet addicts?

Абсолютно неспасяем случай съм. Ако не е на компа е през телефона. И ми харесва. Още по - лошо.
 
От: Кои от Вас се смятат за internet addicts?

Единствено ако съм на почивка сред природата мога да карам без нет. Пробвах го два пъти (веднъж на година) за по седмица. Първият път не устоях и търсих някакво 3G с чужд компютър, но тогава зорът беше що-годе по работа. Вторият път успях без проблем да изтърпя без нет. Ако не съм откъснат от цивилизацията, се съмнявам да изкарам дълго без нет. Не че съм абсолютно за отговор "Да", но все пак го избрах.
 
От: Re: Кои от Вас се смятат за internet addicts?

Абе най-лото идва, когато претупваш секса, за да си чекнеш нещо на компа. :) Тогава е вече за лекуване. ;)
По-лошо е когато го правиш едновременно и обикновено си сам пред компа :lol:
 
От: Кои от Вас се смятат за internet addicts?

Ставам за работа в 4 сутринта и първото нещо преди да си направя кафе е да пусна копчето на компютъра. След като се прибера в ранния следобед, ситуацията се повтаря. Като отида на море или планина, проверявам веднага за wi-fi. Но най-хубаво ми става и забравям за това си състояние след няколко проверки. Явно се примирявам и се чувствам наистина пълноценен да се забавлявам с нещо истинско. Тогава започва да ми се губи времето с ловене на риба, катерене по сокаците.. Общо взето природата ме влече и усещам какво всъщност пропускам и какво е истинска почивка за тялото и ума. :)
 
Това е първото нещо, което правя и аз. Обожавам сутрин да стана, да си включа компа и да си пусна кафе. Използвам свободното си време да се добера до компютъра, за да вляза в нета и да поразгледам насам-натам. Първото нещо и при мен е като отида на почивка да видя за безжични мрежи, за да се закача. Просто не избирам хотел, станция, хижа или друг вид почивен център без да е подсигурен интернет в него. Даже и да не е за работа, той е необходим, за да видиш дали има нещо интересно в околността на мястото, както и да се информираш за новостите в цял свят. Като ги гледам новините, едва ли си струва да се разчита изцяло на тях и да се черпи информация само от там. За това каквото и да ми се обяснява - за мен интернет е информатор №1.

Едно време, като имаше и свободни часове, обичах да правя други неща - риболов, тичане за здраве, често на фитнес, бокс, Сега с кътнатото време, съм се ограничил до тичането, а риболов, само когато съм с приятели, по-запалени от мен. Даже те подсигуряват всичко необходимо за това мероприятие.

И каквото и да правя - без да се добера до нета в рамките нас 48 часа, започвам да се чувствам нещо странно. :) При вас какво е чувството? Аз даже не намирам и думи да го опиша. ;)
 
От: Кои от Вас се смятат за internet addicts?

И аз се категоризирам като всички над мен :)
Не съм в нета само когато спя, навън съм или съм на почивка.
На работа съм постоянно с минизиран firefox. Вкъщи като се прибера пак само пред компа вися. Отделям се когато гледам мач по ТВ-то или когато вечерям.
Филми, музика, сериали, работа, забавления. По-голямата част си ги набавям от нета.

Абе genchev, що я вдигна тази стара тема толкова рано? Нали ти казах преди Коледа да не я вдигаш?
 
От: Кои от Вас се смятат за internet addicts?

Интернет не е просто темата на пристрастеност у човек, а е начин на живот, абсолютна нужда за по-добър живот. Просто е изобретението, към което старото поколение трудно се нагажда и сложи този грозен термин. За мен е равно на да караш кола, то просто е необходимост.
 
От: Кои от Вас се смятат за internet addicts?

Да, при нас уебмастърите не е наркомания, защото все пак това ни е работата :D . Дори и когато не работя, седна ли на компютъра забравям да стана, иначе мога и да не сядам, но седнали става лошо...
 
От: Кои от Вас се смятат за internet addicts?

Да:) Работата ми е свързан с нет от години, личните инициативи също, за друг източник на информационен ресурс също не се сещам никога, дори когато трябва да се видя с някой, предпочитам да драсна ЛС или скайп, отколкото да ползвам телефон. Не мога без нет при никакви случаи, на морето с таблета 3G, поне пощата да си проверя, 2 дена издържах само без. Обикновено на година ми се събират само 2-3 дена без нет+ когато съм болна и наистина нищо не ми се прави като сега. Ако чуя, че няма нет или нещо може да спре нета, откачам:) Чувството е едно такова странно, не може да съм пред комп и да нямам нет:)
 
От: Re: Кои от Вас се смятат за internet addicts?

Абе най-лото идва, когато претупваш секса, за да си чекнеш нещо на компа. :) Тогава е вече за лекуване. ;)

Това лесно се оправя, винаги може да се повтори 8).

Първото нещо, което правя като стана е докато пия чаша вода да пусна компютъра, ако въобще е спрян :), чак след това отивам за душ и кафе. Дори като посещавам баба ми съм с раницата. Ако пътувам някъде задължително идва с мен, имам си разклонители за почти всички държави или електрически особености.
 
От: Кои от Вас се смятат за internet addicts?

Въпреки, че голяма част от времето ми минава на компа не се смятам за internet addict. Не играя игри, единственото нещо което правя на компа е свързано с работа, слушане на музика, четене на инфо, гледане на филми и т.н. :) За internet addict смятам хора, които седят по 18 часа пред компа и никога не затварят любимата си "масова онлайн игра".
 

Горе