Кой е доставчика на www.kidz.bg?

Sky

Well-Known Member
Някой с идея кой е дропщипъра на kidz.bg?
Черпя ако ме насочите правилно.
 
Ти пък защо реши, че е дропшипър, да не мислиш че всички са келеши на по 19 години с домашни офиси. Според мен сами си внасят стоките, изобщо не е трудно и не изисква много пари да внесеш стока от 4-5 марки.
 
Вместо да черпиш си поръчай нещо, виж от къде идва и го върни- 8лв. цялата работа :)
 
Браво, българската търговска мисъл на дребно равна няма.
 
Мега ултра гига предприемачът Sky не може да разбере откъде дадена фирма си внася продуктите. Да се смееш ли, да плачеш ли...
 
Те са си вносители, пише го.
 
  • Like
Реакции: Sky
Kidz.bg са от Бургас и имат два физически магазина в два от моловете там в града. Внасят си сами стоката и не ползват дропшипинг партньори. Всъщност се изискват големи суми, за да заредиш добре, защото не може да взимаш отделни размери, а съответно цели серии примерно 5-6 размера от 1 модел продукт, ако искаш по 2-3 броя и нагоре, трябва една и съща дреха да закупиш толкова пъти серията :)

Пример, ако харесаш Дънки за момче модел Х, трябва да го купиш в минимум 6 или 12 размера, т.е. една и съща дреха умножено х 6 или х 12 пъти за цялата серия. Ако ще взимаш наличност х 2 или х 3 броя от модел, ще купиш толкова пъти серията. Естествено е хубаво да имаш пълната серия, а не половинката, примерно от 2 до 16 години, а не от 2 до 8 години.. Сам можеш да сметнеш за какви суми става въпрос, обикновенно стоката в магазина я раздели на х 2,5 и ще получиш продажната цена на едро. Ако дънките стурват 42 лв, ще ги вземеш за около 16 - 18 лв на едро. Ако взимаш цяла серия от примерно 12 броя размери 16-18 лв х 12, за да получиш сумата за 1 модел и 1 серия. Около 190 - 230 лв примерно за 1 модел. Ако поръчаш 10-20 модела дрехи ти трябват 2000 - 4000 лв примерно :)

И т.н. Успех!
 
Имах предвид, че със 10-15 000 можеш да си направиш нормално зареждане за старт.
 
За 10-15к да можеш да направиш първоначално зареждане за промерно 100 модела дрехи с 1 брой. После трябват средно по 2к на месец, за да продължиш да вливаш "свежа кръв" в магазина - да добавяш нови бройки на продадените и топ моделите и нова стока. И така през първите 1-2 години. Отделно са бюджетите за реклама, за да може нормално да продаваш - примерно по минимум 200-250€ на месец. Обикновенно приходите от продажби е добре да ги вкарваш в стока, поне 70% от тях.
 
Да всяка ниша си има тънкости, аз не съм в тази ниша. Няма лесно. Въпроса е, че суми от 10-15 000 не са някакви космически, невъзможни и.т.н., това исках да кажа, имах съсед който наблягаше на по-малко модели и си внасяше всичко сам от Англия.
 
Разрови в нета по марките, които продават и ще ги намериш
 

Горе