Кой мобилен оператор ползвате? Анкета с мнения.

Кой мобилен оператор ползвате?

  • Mtel

    Votes: 44 33.6%
  • Vivacom

    Votes: 39 29.8%
  • Telenor (ex. Globul)

    Votes: 61 46.6%
  • BOB

    Votes: 14 10.7%

  • Общо гласове
    131
От: Кой мобилен оператор ползвате? Анкета с мнения.

Май за сега най-добрия вариант е с бобовете. Вече имат и мобилен Интернет, няма договори. Не знам за качеството..
 
От: Кой мобилен оператор ползвате? Анкета с мнения.

Аз съм на Ленор, ама гледам го няма в анкетата...:lol:
 
От: Кой мобилен оператор ползвате? Анкета с мнения.

Аз още половин година съм на Vivacom, след което им бия шута. Ядосаха ме още на втората седмица от договора и от тогава нямам търпение да ги разкарам. И без телефон ще ходя, но договор с диктатори повече аз не подписвам :)

За интернет имам един квартален, не е от големите оператори. Винаги съм бил на такъв тип интернет и винаги съм бил доволен, даже обикновено си предплащам направо за 6 месеца.
 
От: Кой мобилен оператор ползвате? Анкета с мнения.

Те и Ленор сега се мъчат да ме накарат да подпиша нов договор ама викам сори батки, прочетох у нето, че при безсрочен договор мога да ви бия шута по всяко време, та мисля, че съм в по-добра позиция без да подписвам поробващи договори.
 
Re: От: Кой мобилен оператор ползвате? Анкета с мнения.

Те и Ленор сега се мъчат да ме накарат да подпиша нов договор ама викам сори батки, прочетох у нето, че при безсрочен договор мога да ви бия шута по всяко време, та мисля, че съм в по-добра позиция без да подписвам поробващи договори.

Не знам защо всички така се презастраховат с 2-годишни договори. Това го разбирам само от една страна - да си изчислят бъдещи печалби, за да предвидят и бъдещи инвестиции, но пък от друга страна си е нещо като подсигуряване, което не знам за какво се прави при положение, че щом те си вярват, че имат добри сървиси за какво им е нужно да закотвят някой с такъв период от време? Като цяло е хубаво, аз съм така със Виваком, но защото предложиха нещо много хубаво и няма какво да си кривя душата - оптичния им интернет е най-добрия, който съм имал до момента от доставчик.
 
От: Кой мобилен оператор ползвате? Анкета с мнения.

На Глобул/Теленор съм, от както се помня с телефон. Никога не съм имал проблеми с тях. Правете си сметка, какви договори правите и за колко време, и няма да имате грешка при, който и да било оператор. Не си струва да се набутваш с 2-годишен скъп договор (който в повечето случаи не ти трябва) заради последния модел телефон, който след 6 месеца ще е на половин цена. Казвам го защото голяма част от хората го правят и после се чудят как да си плащат сметката.
 
От: Кой мобилен оператор ползвате? Анкета с мнения.

Как да си правим сметка като има един куп програми, условия и изненади. Аз до преди да реша да мина на договор на мое име все съм бил с карта дето някой ми е уредил, или на предплатена такава, така че не съм се занимавал с това да подписвам договори. И когато най-накрая все пак реших да го направя, изникнаха сума ти неочаквани подводни камъни. Не се имам за тъп или супер наивен, проучвал съм програмите, условията и евентуалните изненади преди да си извадя карта на мое име, въпреки че не смятам че ми е работа да го правя. Имам си и мои неща за правене, мои проблеми за решаване, моя сфера на интереси. Интересите ми не включват мобилни оператори по никакъв начин, така че очакванията ми са били, че всичко ще е наред. Също както винаги е било наред с интернета например - отивам, казвам си адреса, прокарват кабел и имам нет докато си го плащам.

Да ама не. Отивам аз един ден във Vivacom с намерението да си пусна нов номер + мобилен интернет на новия телефон. Едва след като подписах договорите разбрах, че получавам 2 различни SIM карти - една за разговорите и друга за интернета... понеже съм комбинирал две програми, които обаче явно не се комбинират на ниво SIM карти. Не можело по друг начин в момента, само след 6-тия месец можело. Преглътнах тази простотия.

Следващата простотия се случи на втората седмица, когато получих сметка с 40 лв отгоре. Защото съм ползвал интернет на SIM картата за разговори, на която и не очаквам да има интернет, понеже съм извадил друга специално за интернета. Мисля че пробвах ей така на майтап дали има интернет на тази карта с един клип... оказа се че има. Клипа се зарежда за секунди. 40 лв отгоре за изненадата.

Следващата простотия - не можеш да се откажеш просто така. Ако искаш да се откажеш дори на минутата след като подпишеш договора, трябва да платиш всички сметки до края на ш****** договор. Това вече окончателно преля чашата за мен.

Продължавам да мисля, че не ми е работа да разучавам и разбирам смахнатата политика на някакви долнопробни български мобилни оператори. Ако искам SIM карта за разговори, то очакването ми е да получа точно това. Но освен това получавам и някакви махленски опити за заробване и надписване на сметки.

Blinky, договорите явно са за да си оправдаят надписванията, като ги изкарват неволни грешки на клиентите си. Въобще, мобилните оператори по всякакъв начин се опитват да ти пробутат нещо което не искаш или не ти трябва, а после да ти кажат - ти си го взел, ти си го използвал, сега плащай. За мен това най-малкото е неуважение и подигравка към клиентите. Така че ще има да взимат от мен, има алтернативи!
 
От: Кой мобилен оператор ползвате? Анкета с мнения.

Затова сега проучвам начините да си плащам сметката дистанционно, че като мина покрай някой офис и тръгват да ме преследват да подписвам... И съм сигурен, че ще започнат и да звънят съвсем скоро, ама няма да стане тоя път.
 
7794582j.jpg


Аз нямам нищо към тях, лично както се вика. Но вчера исках оферта за интернет от Виваком, абе много скъпо 15 лева за около 20 дни по техните думи и това с промоцията им. Ще видя Боб. А предплатената им карта е нещо от рода на 15 лева за некви смешни мегабайти, които по техни предвиждания ще ми стигнат за не повече от 10 дни и това без кой знае какво ползване. И викам "Тенкю, ама не тенкю", за такава глупост няма как да дам. ;) Но днес ще видя у мола - боб. какво има като оферти. :) Една предплатена с 10-20 лева да има. А да, на Виваком си ми казаха, че ако до 10 дни не си ги изразходя - заминават. Демек на всеки 10 дни по 15 лева, и това била офертата им за предплатени, демек - всеки месец по 45 лева. :) А с офертата им - 7.50 лв. първите 3 месеца и после си става 15 лева, за 3000 мб. :)

Днес това с Боб ще го видя. :)
 
От: Кой мобилен оператор ползвате? Анкета с мнения.

Блинки ти да не си 4 клас? Кви са тия предплатени карти?
 
Re: От: Кой мобилен оператор ползвате? Анкета с мнения.

Блинки ти да не си 4 клас? Кви са тия предплатени карти?

Еми не ми се плаща за нещо, което ще ползвам само в извънредни ситуации. Аз реално нет си имам нон стоп, а това с нет на телефона е нещо като бекъп вариант. И ми е кеф да си плащам само за това, което използвам, а не 15 лева, и ме зануляват на 10тия ден, който такова, такова, нали...:)

Добре, каква е логиката да е на тези цени. Все си мислех, че оптиката излиза по-скъпо, а реално не е така. ;)
 
В БГ още има да тичат за добри оферти, БОБ за 15 лв 500 мин и 500 МБ е добре.

Ето при нас за 25 лв какво има (12 месеца договор):

tesco.jpg

Това са мин към всички.

Като падне роуминга БГ опс ще правят като вятъра.

ПП Мрежите в БГ да надути на макс. Тела ми държи по 6-7 дни. В УК по 3-4.
 
Пак ли си искат този велик договор. Няма друга оферта...и май най-изгодно е при виваком с техните 3000мб май беше, докато в мтел ми предлагат за 5.90 на месец неограничен. Да, всички знаем за "неограничения" нет....като на хостинга - неограничен.... :) Дайте некви оферти. Без Теленор. Като си оправят 3г тогава ще разгледам какво имат. :)
 
От: Кой мобилен оператор ползвате? Анкета с мнения.

На Телепор съм ама новите им планове не ми хващат око нещо, че като изтече договора къде ще ходим не се знае. Аз за 1 г. преподписвам винаги, те да си гледат работата с тези двугодишни договори. :)
 
От: Кой мобилен оператор ползвате? Анкета с мнения.

Мтел. 25 лв, безлимитно в целия Мтел, 500 минути извън него, 1,1 GB бърз трафик. Друго не ми е нужно...
 
От: Re: Кой мобилен оператор ползвате? Анкета с мнения.

Ганстер, тия как ги издържаш с това 3G?

Аз бях с тях и мъка там голяма. :9

Не им ползва нета въобще. Малко съм като Флинстоун със смартфон ама в БГ е така. :)
 
От: Кой мобилен оператор ползвате? Анкета с мнения.

Явно имате време за губене да броите кой от операторите вземал с 1-2 лева повече на месец от другия и пр.
Пък във форум със заглавие като на този се предполага, че хората, които го ползват си ценят времето.

Тъй като в България операторите и услугите им не са на кой знае какво ниво, но също така не са и на толкова ниско, че да се оплакваме като пенсионерки на задушница, ето факторите, които считам че трябва да се вземат в предвид при избора на оператор и услуга:
1. Колко от контактите, с които най-често поддържам връзка по телефона към кой оператор са.
2. Какво е покритието и качеството на 3G мрежата на операторите (тук работата е ясна - Мтел и Виваком са ОК, Теленор - не чак толкова).
3. Какво ми е средното месечно потребление на: гласови услуги, интернет, други услуги.
4. Спрямо точка 3 - коя е най-изгодната оферта, която ми покрива ср.мес.потребление с поне 20%.
5. При какви условия за ползване се предлага интернет трафика към избраната от мен услуга.

Отговарям си на тези 4-5 въпроса и отивам в офиса на съответния оператор да подпиша.

Тези брътвежи кой какъв лъжец бил, как искал точно мен да измами, нарочен ли съм за нещо от някого и защо съдбата е толкова жестока с мен и моите финанси...не мисля, че са типични за млади хора, които работят и имат акъл в главата.

Предплатените сим карти са отживелица и моб. оператори се опитват всячески да ви го подскажат чрез почти ежемесечна промяна на условията.
А от тази година ако е дал Бог да приемат най-сетне новите правила за прекратяване на договорите към мобилните ни оператори, нещата ще се променят (спокойно, посоката е към добро). И ще можем да си прекратяваме договорите с наказателна такса от 3 месечни фактури (без значение дали до края на договора остават 5 или пък 23 месеца). Даже чух, че това щяло да стане факт първо при Виваком от лятото на 2015г.
 

Горе