1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Колко струва един уеб сайт?

Дискусията в 'Дискусия за Пазара' стартирана от nik0la, Окт 18, 2007.

 1. Sky

  Sky Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 29, 2012
  Съобщения:
  8,485
  Харесвания:
  562
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Казанлък
  На колко си години?
   
 2. kirsen

  kirsen Active Member

  Рег.:
  Юли 13, 2014
  Съобщения:
  218
  Харесвания:
  26
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Аз как виждам нещата:

  Няма или поне аз не знам магазин или сайт който сам да генерира добри печалби, без да се е работено, или работи по него или по неговата оптимизация. Както всяко нещо което носи приходи, така и интернет магазина иска своите си грижи и да работи някой по него, ама усилено да работи.

  Щом във физическият магазин се изисква всяка сутрин да се премете пред него, да се измият стъклата, полеят цветята и да се казва "Добро утро“ на всеки клиент, така и при дигиталния му събрат трябва да се прави същото.

  Не мисли, че като купиш един магазин, който на теб лично е харесал визуално и функционално и те устройва финансово като инвестиция, ще жънеш приходи, само защото магазина е добре направен.
  Факторите един магазин да бъде наречен „добър магазин“ са толкова много, че няма как да се изброят в два три реда.
  Освен добрата направа, структуриране, визия и функционалност, се иска и бъдещият собственик да разбира и то не малко от търговия, маркетинг, реклама, отношение към клиенти, отговорност и др.
  Няма ли уменията и бизнес нюха на търговец, недей очаква магазинът да бъде успешен.
  Що се отнася до това дали ще се минеш с дадена покупка на сайт или магазин зависи не чак толкова много от това какво ще купиш, а как ще го стопанисваш.
  Щом на теб ти е харесала визията и функционалностата на даден магазин, тествал си, видял си, че работи коректно кое те кара да мислиш, че ще се минеш.
  Ако в една сделка от 200-300-400 лв, 100 лв в повече или по малко са фактор, повярвай ми, това не е добро и успешно мислене на бизнесмен и предприемач.
  В бизнеса, дори и малкия се мисли, смята и предприема стъпка. 100 - 200 лв в повече или по малко не би трябвало да са пречка за начало на какъвто и да е бизнес. Естетствено, ако човeк ги има, но пък ако няма 100 лв. какъв бизнес ще върти?

  Не приемай думите ми буквално, те са плода на мое лично разсъждение и не ангажирам с тях.

  Желая ти успех в наичнанията.
   
  inspektora и hristonev харесват това.
 3. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  22,457
  Харесвания:
  1,405
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Как реално. Ето как, според мен де. Все пак си говорим за бизнес, нали?

  Идва някой продавач при вас и ви казва искам за този сайт (домейн + хостинг + система + клиенти + партньори или каквото има към него) ХХХХ лева. До тук добре. Но вие почвате:

  1. Мога ли да видя колко пари докарва не месец.
  2. Какъв трафик има и от къде?
  3. За колко време е платено всичко, което е регулярен разход (на месец, година)?
  4. Какво е инвестирано в него?
  5. Технически параметри на сайта (системи, дизайн, технологии)?

  И това е водещото, натам вече което е специфично за бизнес модела зад сайта си питате. Например, ако е афф. сайт, редно е да се пита дали върви с акаунтите, каква е комисионата на еди кой си продукт, как се рекламира, какви разходи има за поддръжка. Има ли персонал, защото често се случва контента да се аутсорсва. Като стане ясно всичко, вижда се, че пред вас седи купувач с наистина стабилен и носещ пари бизнес - преценявате дали цената си заслужава, в рамките на какъв период ще избиете парите, има ли потенциал с вашите знания и ресурси да увеличите парични поток от сайта, да минимизирате разходите (това се случва вече с това дали например имате вече хостинг - някакъв VPS или по-голям план, на който да сместите сайта) и вече говорим за сделка.

  Много често се случва и двете страни да виждат по различен начин дадения сайт и е напълно нормално. Но на база всичко казано и надявам се трезвата оценка на всяка една от страните да се стигне до сумата, уреждаща и купувача и продавача. Така се прави. Купували сме сайтове и горе долу това е методиката.
   
  inspektora, DIYArticles и hristonev харесват това.
 4. inspektora

  inspektora Member

  Рег.:
  Септ 9, 2016
  Съобщения:
  182
  Харесвания:
  13
  Точки:
  18
  За около 20 дни четено в този форум се убеждавам, че тук наистина има страшно добробамерени хора с даването на искрените си отговори и мисли. Много ти благодаря за всичко по-горе. Това са много ценни за мен съвети и информация.
  Истината е че имам една идея, която искам скоро да реализирам. Всичко тук в този форум е страшно полезо за мен. Само мога да уча.
  Много Ви благодаря!
   
  kirsen и Blinky харесват това.
 5. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  22,457
  Харесвания:
  1,405
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Радваме се, че можем да помогнем. Ако нещо искаш да питаш, давай смело, да върви темата. Ако нещо повечко ни подхвърлиш като инфо, ще можем да бъдем и по-конкретни. :)
   
  valve харесва това.
 6. zalozite

  zalozite Member

  Рег.:
  Юни 26, 2009
  Съобщения:
  203
  Харесвания:
  17
  Точки:
  18
  Професия:
  soccer
  Място:
  bulgaria
  Някакви нови цени да вземем да сложим.

  Колко струва базов сайт на уърдпрес, инсталиране на системата, работа по лого, и глава на сайта, слагане на 4,5 бутона, за нас, продукти, контакти и тн.
  Няколко статиийки. Колко ще струва това според вас с безплатен темплейт?

  Хостинг и домейн не ги включваме. ок / Там има промени в цените, вече е около 80-100 лв най-евтиния домейн и хостинг /
   
 7. pepo_999

  pepo_999 Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 29, 2012
  Съобщения:
  3,488
  Харесвания:
  162
  Точки:
  63
  питаш от страната на купувач или продавач, някой и на 100 лева ще е доволен, за друг ще са малко
   
 8. nikosa1986

  nikosa1986 Active Member

  Рег.:
  Ян 22, 2016
  Съобщения:
  259
  Харесвания:
  34
  Точки:
  28
  Съветвам всеки (особено хора, които нямат много големи познания в онлайн рекламата), който иска да си направи сайт, да не се хвърля на ниски оферти, дори от фрийленсъри, невключващи нищо - без техническа поддръжка, без базова оптимизация, без копирайтинг (и то качествен), без модерен и функционален дизайн и други екстри.

  В момента най-накрая е пред създаване онлайн агенцията, за която от доста време вече събирам качествени и сериозни хора (предимно от тук), но при публикуване на оферта за сайт или онлайн магазин ще се предлагат много неща, с които клиентът да е максимално доволен и да му се помогне в бизнеса. Целта няма да е просто да се вземат едни пари, а да се подпомогне бизнеса на всеки потенциален клиент и неговото доволство да прерасне във viral ефект. Ако клиентът не е доволен - парите му се връщат. Мисля, че така трябва да работи всеки, независимо дали е фрийленсър, агенция с физически или с виртуален офис.

  В този ред на мисли в агенцията, в която работя в момента всекидневно получаваме оплаквания от хора, на които са им направили сайт за 200-500 лв. или сайт от "приятели" и който е занемарен и вече дори е изпаднал от резултатите в SERP-a.

  Та, много често евтиното излиза скъпо, не го забравяйте :)
   
 9. Странникът

  Странникът Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 14, 2011
  Съобщения:
  4,525
  Харесвания:
  595
  Точки:
  113
  Няма нови/стари цени. Качеството си иска цена, ако не си готов да я платиш - търсиш лесния вариант и след това си блъскаш главата. Сигурно си решил да се хващаш с този бизнес - да ставаш "кварталния инсталатор на уордпрес". :D

  nikosa1986 - правиш си реклама, а не обясняваш елементарни неща, ако и твоята агенция работи по същия начин - по-добре не се хващай. Това, че след направата на сайта той е загубен абсолютно не зависи от човека, който е направил сайта. И най-качествения сайт иска поддръжка, ако не се поддържа - той ще се провали. Собственика на сайта е длъжен да го поддържа, ако не го умее - тогава трябва да наеме някой да го прави. Ама не и да се скъпи на парите а после да реве: ти ми направи лош сайт.
   
 10. nikosa1986

  nikosa1986 Active Member

  Рег.:
  Ян 22, 2016
  Съобщения:
  259
  Харесвания:
  34
  Точки:
  28
  Прав си, в тази връзка го казвам и аз, нонстоп има случаи дето някакви, платили по 300 лв за сайт примерно искат 4324235 допълнителни работи и все едно си им длъжен да му угаждаш на прищевките. Затова и смятам, че хубаво изготвени оферти с цялостни планове са най-добрият вариант за собствениците на фирми - повярвай ми, огромен процент от тях нямат никакво понятие как да си ги поддържат, нон стоп виждам ужасяващи сайтове.

  Вариантът Пешо да ми направи сайта, Гошо - SEO, а Пенчо да го поддържа също не ми изглежда особено релевантен...
   
 11. stoineff

  stoineff Well-Known Member

  Рег.:
  Февру 18, 2011
  Съобщения:
  2,208
  Харесвания:
  398
  Точки:
  83
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  www.inter-view.info
  Най - добрите кленти са тези , които вече са поръчвали сайт за 300 лв. Тогава не е нужно да им обясняваш защо сайта не струва 300 лв. (като функционалност) относно маркетнига и SEO то ми е любим примера: " Ако продавш супер евтин и супер студнесладолед в пустинята, колко клиента ще имаш?" -- последното съм го измислил аз и то във връзка с хора, които не са разработили докрай маркетинговата си стартегия, не позанават клинтите си, но очакват, че дизайна на сайта ще реши проблемите им... или оптимизацията на сайта .. все тая
   
 12. mnedelchev

  mnedelchev Member

  Рег.:
  Апр 5, 2017
  Съобщения:
  45
  Харесвания:
  13
  Точки:
  8
  Пол:
  Мъж
  Хора ценете си труда, като видя хора да си предлагат услугите за 1-2лв. на 500 думи или изработка на сайт за 100лв. просто ми става странно. Силно вярвам, че умствения багаж на хората в тази сфера е по - висок от средностатичния.
   
  Мариян, nikosa1986 и Странникът харесват това.
 13. chris-123

  chris-123 Active Member

  Рег.:
  Март 9, 2017
  Съобщения:
  247
  Харесвания:
  40
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  нека хората на които това им е бизнеса дадат тук едни базови цени
   
 14. hristonev

  hristonev Active Member

  Рег.:
  Авг 5, 2016
  Съобщения:
  376
  Харесвания:
  142
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Базови цени дават примерно темплейтнатите готови сайтове (Wix, Wordpress, OpenCart и т.н.). Решения за определени специфични нужди е несериозно да се дават базови или каквито и да било цени без да се прочете задание. Едно е да напаснеш няколко плъгина и съвсем друго да изградиш система по изискване на клиента. А да предполагам всеки един програмист може да каже за каква сума работи на час ;)
   
 15. bosseric

  bosseric New Member

  Рег.:
  Окт 15, 2017
  Съобщения:
  1
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Жена
  :mad::mad: Може и 100 да е броил, но никой не знае реално колко е дал на собствениците а и до колкото знам те са задължени да работят няколко години по проекта, така, че в големите сделки не става прибираш 100 бона и си бегаш, ами си ги изработваш :eek::eek:
  ------------------------------
  Chung toi chuyen ve nha dat long an vi tri dep có so hong rieng, nhieu san pham dat nen can giuoc voi chiet khau cao de mua dau tu. hien tai chung toi đang mo ban dat nen ben luc vi tri dep, gia thap, de mua dau tu sinh loi.
   
  Последно редактирано: Ноем 11, 2017

Сподели страницата