Колко струва такъв сайт?

YavorM

New Member
Здравейте,
Предлагат ми да закупя сайт за обяви. Има следните параметри (така са описани):
Брой обяви: 73 000
Регистрирани потребители: 8200
Нови обяви дневно: около 200-300
Месечни посещения: около 100 000
Месечни импресии: около 1 000 000
Месечни индивидуални: около 32 000
Bounce Rate: около 30-35%
Сайта е bgdomakinq.com

Кажете ми колко може да струва и дали си заслужава инвестицията?!
 
От: Колко струва такъв сайт?

Сайта е за обяви и е с 90% женска аудитория. Така като гледам във форума има към 50 000 поста. Предполагам, че е достатъчно. Основно форума се ползва за размяна на лични съобщения между потребителите.

п.п. увериха ме, че цифрите са тези (склонен съм да повярвам).
 
От: Колко струва такъв сайт?

Ами този сайт като го гледам си е форум и ако цифрите са реални и тези потребители посещават и пишат във форума.. цената му няма да е малка.

Извинявай, но как точно го измисли това, че понеже е форум цената му ще е висока???
 
От: Колко струва такъв сайт?

Не си написал едно от най важните неща - какви приходи и разходи има месечно сайта - без тези неща трудно може някой да ти даде приблизителна оценка
 
От: Колко струва такъв сайт?

Ще видя какво ще стане. Благодаря ви за мненията
 
От: Колко струва такъв сайт?

Ами зависи, лично аз смятам, че сайт в който потребителите генерират съдържанието, взимат дейно участие в дискусии, коментират и т.н. е много повече от един ...просто посещаван сайт. :)
Мое мнение де.
 
От: Колко струва такъв сайт?

Сайтът се конкурира с Продавалник,но като дизайн е много зле и затова отблъсква потребители. Не мога да кажа цена,но имайте в предвид,че от реклама и адсенс няма да видите много пари. Средния потребител е доста зле финансово и прочие. Може и да потръгне,но засега откъм реклама са много зле.
Надявам се някой да го купи,та да придобие някакъв вид.
 
От: Колко струва такъв сайт?

Не си написал едно от най важните неща - какви приходи и разходи има месечно сайта - без тези неща трудно може някой да ти даде приблизителна оценка

Това с приходите и разходите е много относително...Да си представим че имаш сайт на който не си му сложил Адесенс или афф или подобни, направил си сайт и усилено го оптимизираш, можеш да си го позволиш финансово. Сайта ти прави на ден по 8-10К, добре се класира... и решаваш да го продадеш. От другата страна те питат какви са приходите и разходите, и ти какво ще отговориш? Разходи около 50 лв. на месец а приходи никакви. В такъв случай онзи ти казва.. ами тогава ти давам за този сайт 0.00 лв. щом няма приходи. Но пък сайта ти добре се класира и посещенията са добри, така че онзи може за минути да сложи Адесенс и при такъв трафик нали знаеш че веднага почваш да печелиш и то добре.
Така мисля че приходи/разходи е едната част от перото за един сайт...трябва да се гледа домейн, системата на сайта, нишата, и най-важното, бъдещият потенциал на сайта .
 
От: Колко струва такъв сайт?

Тук във форума потенциала е особено ценен :)
На скоро продавах сайт за обяви с подобен казус монетаризирам го само с СМС и има потенциал за адсенс около 800 уникални на ден - това последното никой не го отбележи, не покажеш ли статистика за приходи все едно ги няма.
Имам и още един сайт с около 4к уникални на ден който също не го монетаризирам и мислех да го пусна за продажба но се отказах точно поради тези причини.
 
От: Колко струва такъв сайт?

Напълно съгласен с mantaman.. всеки пита: дай приходи-разходи. Просто защото повечето който искат да купуват не им се влагат пари в развитието на сайта. Всеки иска да купи сайт без пари и ако може без да вложи и стотинка да изкарва луди пари. Е нестава по този начин. Ето аз продавам един сайт при който домейна да стигне ПР 3 съм вложил в линкове около 50 лева. и още от Адуордс около 200 като за начало да напълня базата с обяви.
Аз съм готов да взема и някой сайт без стотинка приход но да бъде с добър потенциал за развитие...в тази ниша винаги работата и вложенията един ден се отплащат.
 

Горе