Конкурс за изработка на концепт/илюстрация

От: Конкурс за изработка на концепт/илюстрация

Според мен пък не е нужно да си художник, за да си дизайнер. Двете неща са много, много различни,

Успех с конкурса. Иначе, ако е позволено да даваме мнения, на мен ми допада първото предложение на buymore.
 
От: Конкурс за изработка на концепт/илюстрация

И аз не мисля, че трябва да си художник, за да си дизайнер. Но определено ако можеш да рисуваш хубаво, ще си по-добър дизайнер..
Поне според мен, за да си дизайнер е по-важен начин на мислене и до колко имаш идеи за нови и различни (даже нестандартни) проекти.
Но не по-назад остава умението за разположението на елементите и "оцветяването".

ПП: Това с даването на мнения по време на конкурса е много дразнещо .. Забелязвам, че последно време няма конкурс, в който някой да не изрази мнението си..
По-добре като ти харесва предложението на някого, му драсни едно ЛС и го поздрави (даже мотивирай), все да го изразяваш публично. Вярвам, че организаторите едва ли ще се повлияят, но все пак .. Без лоши чувства, колега :) Пиша го като съвет.

Едит: Бих се включил и аз, понеже участвах и в другия конкурс за лого, но нямам никакво време ... Ако все пак намера такова, ще кача нещо.
Избрахте хубаво лого, успех и тук :)
 
От: Конкурс за изработка на концепт/илюстрация

Аз пък не виждам как ще си добър дизайнер без да си поне една идея художник :wink:
 
От: Конкурс за изработка на концепт/илюстрация

И последно предложение от мен по идея на колегата @stroej,чиято концепция състои в това да се изрази стремежа към растеж и изобщо дейността на фирмата с полет към висините на едно малко пиле/пате няма зн.:)
Аз не можах да си представя как точно да изглежда всичко,но скицирах едно примерно пиле,то е стъпило здраво на краката си и сочи на горе,ако се хареса идеята може и да литне:mrgreen:

DSCN1297.jpg
 
От: Конкурс за изработка на концепт/илюстрация

Нещо ме хвана безсънието и взех че го довърших :) Изчистено, ефектно, лесно за моделиране и анимация, понеже каза че ще го правите и 3D после.

winzesRobot.png
 
Последно редактирано:
От: Конкурс за изработка на концепт/илюстрация

Ето и нещо от мен, разбира се могат да се редактират цветовете и изражението.
744507.jpg

744605.jpg
 

Прикачени файлове

  • 744507.jpg
    744507.jpg
    30.6 KB · Преглеждания: 4
Последно редактирано:
От: Конкурс за изработка на концепт/илюстрация

Днес денят на майстора имах малко свободно време и довърших пилето:mrgreen:,ако не друго поне стана симпатично според мен,може би трябваше да му добавя една чанта с Уеб инструменти,примерно лупа и друг таен инструментариум:)

pile_winzes.jpg
 
Последно редактирано:
От: Конкурс за изработка на концепт/илюстрация

Или му тури униформа/костюм с цветовете на логото например :)
 
От: Конкурс за изработка на концепт/илюстрация

Или му тури униформа/костюм с цветовете на логото например :)
Костюма е добра идея,но за сега му сложих една значка само
 
От: Конкурс за изработка на концепт/илюстрация

И да довърша концепцията с полет на пилето към висините в цветен и монохромен вариант и успех на скромния брой участници

color_desaturate.jpg
 
Благодаря на всички участници! Скоро ще пиша какво сме решили.
 
За съжаление не бяхме сигурни дали това е правилното място за подобни концепти и както се видя активността беше ниска. Въпреки това получихме няколко добри предложения, но за съжаление не избрахме фаворит.

Въпреки това най-много ни допада концепта на buymore с птичето. Както сме написали по-горе, ще му платим 20лв. за усилията.

Благодарим отново на участниците!
 
От: Конкурс за изработка на концепт/илюстрация

Надявам се да намерите човек който да ви направи хубава илюстрация,наистина предприемач се оказа,че не е правилното място,успех и благодаря:|

Между другото,ако на някой му харесва пилето и мисли,че ще му свърши някаква работа:) да ми пише ще му го подаря заедно с векторните формати
 
Последно редактирано:
От: Конкурс за изработка на концепт/илюстрация

Правилното място е форумът, но този ред в заданието, отблъсква много сериозни кандидати (* Ако случайно не харесаме концепт, най-доброто предложение ще получи 20лв.)
Конкурса си е риск. За да се състезават много хора , наградата трябва да си заслужава и трябва да има сигурност, че ще им се плати обявената сума а не чувството, че си губят времето дизайнерите и не се напрягат.
И разбира се, да имат правото да си добавят работата в портфолиото.
Това е просто мое мнение и не ангажирам никого с него.
 
От: Конкурс за изработка на концепт/илюстрация

Ако един дизайнер се напряга чак пък толкова когато прави дадена концепция по-добре да не се занимава изобщо с дизайн това е също лично мое мнение и също не ангажирам никого:)
А добавянето на работата в портфолиото по закон никои не може да ти го забрани
 
От: Конкурс за изработка на концепт/илюстрация

Знаете ли пък какво се прави в конкурси по другите сайтове? Има доволно количество коментари от организаторът/ите на конкурса - Харесва ни, не ни харесва, цветовете не са добре и т.н. Има някакъв стимул към самите дизайнери, виждат че концепцията им е забелязана и някой й е обърнал внимание. Правят се корекции и съответно клиента получава каквото иска.

Условията и изискванията всеки ги тълкува по различен начин и си представя различно нещо. Работата на клиента е да даде насоки. Отидете и вижте в 99designs най-вървежните конкурси колко коментари имат и каква комуникация има между дизайнерите и организатора. В крайна сметка не може да пляснеш едно описание и един двуседмичен срок, да имаш предложения и да не изкажеш мнение за нито едно - тогава се създава впечатлението, че не ти пука - защо тогава и на дизайнерите да им пука и да полагат усилия за да ти направят съответното нещо? Все пак е конкурс, не е гарантирано плащане и тези хора са си отделили 2,3,4 или 10 часа от свободното време за да ви се включат в конкурса без никаква гаранция за възнаграждение. Най-малкото заслужават да получат едно - "не ни харесва концепцията като цяло, опитай пак".

Щото някой е направил нещо и си мисли, че е добре, но ако някой му каже предварително преди края може да изкара и още 2-3 различни концепции, които пък да са с по-добро качество и да се харесат. И ако и възнаграждението е добро (в случая не е кой знае какво, но е достатъчно) ще се получи добър конкурс.
 
От: Конкурс за изработка на концепт/илюстрация

Неделя сутринта е, успешно ме събудиха по телефона за пълната простотия... та защо да не напиша в 2-3 реда докато ми е ядосано какво мисля като цяло, като ще се постарая всичко да има смисъл:

1) - Научете се тия глупави конкурси да ги пускате с повече информация. Това да постнете 4-5 картинки дори без да отбележите, кои елементи от тях ви харесват и защо е като да се изсерете, да откъснете тоалетна хартия и директно да я пуснете в коша - гъза ви пак пстава кален.

2) - Нищо читаво няма да получите за такава награда. Няма да се лъжем - на фона на другите мижави награди от по 20-50 лева, вашите 100 наистина са положителна градация и евала за това, но повярвайте при 200 и нагоре кинта, което е по-адекватна сума за подобен труд и едно хубаво условие на вашите искания сега нямаше да ги има тия патардии, а щеше да има доволен победител и доволен клиент.

3) - Този форум малко е занемарен ако питате мене, нещата са пуснати на самотек, а един бизнес, за да се развива успешно - то трябва да се гради всеки Божи ден! Например да има секция конкурси, а в тази секция да има определен модел на това как се пуска конкурс, че трябва постояно да има feedback от клиента, че това, че онова. Няма да коментирам, че е пълно с измамници и селски тарикати, които въртят бизнес за по 25 лева и си мислят, че са ебати предприемачите..., та в моя умрял град на битака се въртят повече пари... И само скандали, само скандали, брат.... Влезте в някои голям международен форум да видите има ли такива простотии..

Като цяло нещата са доста комплексни и проблемът не идва от едно място. Първо - няма интерес в конкурсите ви, защото сте скръндзи и искате фирмено лого за по 35 лева, повечето хора от дизайн и реклама понятие си нямат и не знам в коя ера живеят и предвид тези два фактора, за тях това са пари и вие получавате събмишъни - и така се получава омагьосания кръг - те си мислят, че са дизайнери, вие че сте с успешен конкурс и никой не получава това, което всъщност трябва да получи.
И най-накрая ако форума се развива както трябва, то постоянно ще има наплив на нови и нови хора, ще се вдигне нивото, ще се вдигне търсенето и предлагането... и всички ще са една идея по-щастливи..

, което не променя факта, че ме събудиха рано рано, но пък.... :)

Хубав ден!

ПП - Имам едни предложения към собствениците на форума, които ще ги отправя скоро. Доста конструктивни и градивни. :)
 
Не исках да ви репликирам, но вече няма как да остана безучастен към горните коментари. Пиша от мое лично име, а не от името на фирмата.

За Концепта

- Описанието на проекта не е толкова оскъдно и всеки дизайнер или художник с опит веднага ще разбере за какво става въпрос още повече, че са посочени конкретни примери. Присъства основната дейност на фирмата, присъства основната идея на концепта, дадени са конкретни примери с линкове. Описанието на концепта е задоволително.

- Проблемът идва от детайлите. Не сме дали достатъчно детайли по 2 причини:
1. Наистина нямаме идея точно какъв да е героя. Ако е животинче - какво животинче, ако е робот - какъв робот, ако е извънземно - какво извънземно и т.н... Дава ви се по-голяма свобода, което понякога е плюс, понякога е минус. В случая явно е минус... Очаквахме различни предложения, които лично нас да ни насочат в правилната посока.
2. Този проект, за разлика от конкурса с логото, не ни беше приоритетен и не му обърнахме достатъчно внимание и съответна посочихме и по-ниска сума за изработка. Този концепт трябваше да е част от фирмения сайт и да разнообразява дизайна и да предразполага посителителите към по-приятно браузване. Той не ни е жизнено важен за нашата идентичност за разлика от логото. Той трябваше да е просто един плюс, с който да изпъкнем малко повече.

За фирмата

Както вече знаете, компанията още не е стартирала и това се очаква в близките месеци. Знам много добре колко е важно в България фирмите да започнат да оценяват подобаващо трудът на хората. Както отбелязох и в кампанията за логото, 200лв. са ниско възнаграждение за подобен труд особено ако е на наистина професионално ниво. За съжаление като новостартираща фирма в тази държава сме с ограничен бюджет. Това може да си позволим за момента. Фирмата е финансивана с лични средства, не са ни изпаднали излишни пари от небето и нямаме голям гръб/спонсор/инвеститор зад нас. Въпреки това гледаме да сме винаги коректни и да правим нещата на професионално ниво, доколкото това е възможно.

За форума

Имам наблюдения над този форум още преди регистрацията. Някои аспекти изглеждат добре замислени и оптимистични, по-други критерии е много далеч от световните стандарти.

Много добре знам към кои студия да се обърна за направата на професионално лого и концепт. И да, тези студия не са в България и да, ще ни одерат няколко хилки за целият проект. Даже лично познавам няколко български дизайнери(от един добър дизайнерски форум) на много високо ниво, които обаче под 1000лв. няма да си мръднат пръста. Отново казвам, че сме с ограничени финансови ресурси за момента. Нямаме свобода за големи инвестиции.

От друга гледна точка можех да пусна конкурсите в 99designs, designcrowd или crowdspring. За $200-250 щях да получа и повече и по-добри предложения. Или да пусна конкурсите в en дизайнерски форуми. Въпреки това решихме да пробваме в този български форум. От опит глава не боли.

И тъй като zealot designs реши да бъде ядосан или откровен, нека и аз да кажа съвсем честно как според мен изглеждат нещата в този форум.

Макар конкурсът за логото да се оказа успешен(наистина си харесваме логото и сме много доволни от дизайнерът, който го направи), 90% от концептите бяха меко казано лоши. Ако не беше се появил xland в последния момент с единственото си предложение, конкурсът щеше да е провал както този с концепта. А точнo в този конкурс заданието беше много ясно описано. Самоцитирах се на няколко пъти за определени детайли в заданието, но явно дори и да има достатъчно иформация, повечето хора просто не четат. Други моменти в описанието като например начинът на презентация на логото, също бяха изпуснати от повечето. Имаше и комични предложения и такива, които стават примерно за поредния сайт на WordPress.

И вие настоявате да давам коментар под всеки концепт? Ами нали предвид манталитетът на българина, ако взема да му давам дори и конструктива критика, той ще тръгне на нож и ще започне да ми обяснва как нищо не разбирам и колко кофти предприемач съм...? С 2 думи, ще ми осере целият конкурс. При положение, че наистина повече от предложенията не отговаряха изобщо на условията и за нищо не ставаха, ако оставях коментари щях да си вкарам автогол. Без моята намеса имаше спам и недоволни в темата, а ако и аз трябваше да се намеся, ставаше страшно.

Като цяло нивото на дизайнерите в този форум е много ниско. Куцо и сакато прави банери, логота, сайтове и други графики на смешни цени. Всеки чертае, драска на фотошоп, копира и си мисли, че предлага услуга за пари. Изключенията са малко и се броят на пръстите на едната ми ръка. В действителност обаче повече хора са доволни от услугите. Плащат малко и си въобразяват, че са получили много. Липсва визуалната култура и професионализма. Всичко е като на батак т.е. и нивото на предприемачите също е ниско...

Повечето в този форум са лаладжии и драскачи. Прави им кеф не да правят бизнес, а да влизат в излишни спорове и полемики. Говорят дори и когато нямат какво да кажат. Други пък са дребни тарикати и се чудят кого да прекарат за някой лев. Плявата е голяма, но наистина има и качествени хора, с някои от които съм установил контакти, на други пък с интерес им чета мненията.

Много сме далеч от чуждите стандарти обаче и затова zealot designs не може да правиш сравнения. Това си е български форум за нашата българска действителност. Дори и да копираме нещо от Запада го правим с нашите си особености и специфики.
 

Горе