Конкурс за лого - 40 лв.

ksp

Member
Рейтинг - 100%
4   0   0
Здравейте колеги ,
издирва се лого на следната тематика :
Цвят : Тъмно син (няма да давам хтмл код)
Тематика : Колекторска ф-ма (Агенция за събиране на вземания)
Име : Името на ф-мата на ЛС
Сайт : ЛС
Продължителност на конкурса : 3 дни от днес
Плащане : PP , Epay.bg / EasyPay , банкова сметка , кеш .

Благодаря за отделеното време !
Поздрави ,
КП
 
Последно редактирано:
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Според мен е подигравка с тези 40 лева. Едно логоза фирмата, още повече която ще решава парични въпроси струва поне 100 евро - до 200. Дано никой не се навие на тази подигравка.
 
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Може всеки имащ желание да направи по едно лого и да предложи цена и вече клиента да си прецени, кое лого заслужава парите най-много и е в добро отношение цена/качество
 
Последно редактирано:
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Тематика : Колекторска ф-ма (Агенция за събиране на вземания)

И искате да минете само с 40 лева? Е направете ги поне 100-на, та да има интерес :) За 40 лева нищо качествено няма да получите, гаранция.
 
От: Конкурс за лого - 40 лв.

За такива двуцифрени цени даже не си струва труда да кажа за това на моя дизайнер.
 
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Принципно за по-малко от 100 лв не си заслужава да говорим даже, но както се видя има интерес дори и за по-малки суми. Въпроса не опира до това каква е фирмата а какво е качеството на услугата. При цена за лого дизайн 40-50 лв се причисляваме към категорията ПАКИСТАНЦИ извинете ме за грубия тон, но определено един надпис не е лого зад логото стои концепция и много повече мисъл отколкото се влага за съответните средства.
Правила съм и безплатни лога и такива, които са били за символична сума , но аз съм решила да е подарък. Самия факт, че на запад услугата струва не по-малко от 150 долара за ЕДНА концепция може да ви говори много.
На много хора им се струва много да похарчат и 120 лв за концепция, но това ще е лицето на вашата фирма години наред и ако се замислите колко струва вашия бизнес ще сте съгласни да платите цената за едно добро лого.
Няма да пиша и в другата тема тази ми попадна на момента, но като цяло всеки има правото да предложи а отсреща който се съгласи. Не налагам своето мнение просто го изказвам.
И все пак ако държите на името и на фирмата си е по-добре да увеличите сумата и да разгледате галерии от рода на www.logomoose.com, www.logopond.com, www.behance.net etc. Направете паралел с предлаганото от вас заплащане и качеството на логата в тези галерии замислете се , ако искате подобно лого дали дизайнера ще се навие на тази цена.

Успех в начинанието от мен :)
 
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Аз съм съгласен за това че за тея пари няма смисъл :) Аз не си правя труда да участвам, но ми беше интересно защо на другия конкурс нямаше едно такова мнение :д
 
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Аз мисля да участвам все пак не мисля че не е проблем да се нахвърля нещо заради предизвикателството, да подържаш креативност, да добавиш още нещо към портофолиото си нещо с различна насока.

Успех и от мен
 
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Аз съм съгласен за това че за тея пари няма смисъл :) Аз не си правя труда да участвам, но ми беше интересно защо на другия конкурс нямаше едно такова мнение :д

Ми щото видях и другата тема, отворих я и само като видях условията и цената и веднага я затворих и съжалих, че съм я отварял. Но пък нещо много ми дойде тази втора тема, и за това и тук писах, а не в онази. А другите що не са писали в темата на Монеф - не знам, тях питай.
 
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Попринцип ако се захванат примерно 20 души, 19 от тях ще са работили за без пари и може би е кофти..
А пък щом има навити - това е хубаво, особено ако нямат портфолио да го запълнят :)
 
Последно редактирано:
От: Конкурс за лого - 40 лв.

А пък щом има навити - това е хубаво, особено ако нямат портфолио да го запълнят :)

Грешно мислене. Портфолио не се прави с количество, а с качество!
 
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Абсолютно в другата тема видях предложения дето струват доста повече от 40 или 50 лева. Виж ако някой направи конкурс за стотина двеста лева ще има само такива предложения и ще получи наистина много добро нещо като краен продукт. Цените за конкурси винаги трябва да са по високи от тези за поръчване при някой, защото.. абе по нагоре обясниха защо :Д
 
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Самия факт, че на запад услугата струва не по-малко от 150 долара за ЕДНА концепция може да ви говори много.

На запад заплатите са по-високи.
На запад хората си вземат почивка, за да ПОЧИВАТ - в България, за да се приберат на село и да си направят зимнина или да окопаят градината.
На запад хората получават 4-5 пъти по-голяма заплата.
На запад хората са равни - няма негри, бели, индианци и т.н. - всички се ползват с равни права и се "облагодетелстват" по еднакъв начин.
На запад хората работят на по две места.
На запад пазара е много по-голям и има възможност за по-голяма възвръщаемост на инвестициите, генериране на повече продажби и съответно печалба.
На запад хората си пълнят хладилниците, а не си купуват по някой друг сух шпек, щото е по-евтино.
На запад всички са със нови западни коли.
На запад са "по-напред" с технологиите и т.н.
На запад хората си плащат за Фотошоп, Корел Дроу, Адоб Афтър Ефектс и всякакъв друг софтуер.
На запад хората имат пари, за да отидат на кино.
На запад пиратството е ограничено.
На запад хората си купуват музиката.

Само, че тука не е ЗАПАД. Тук е България!

В България средната заплата е 350лв.
В България хората не са равни и е налице расизъм - пр. "аа тия цигани само помощи получават, пък ние не" - така е, нали?
В България хората ги мързи да работят и на едно място.
В България пазара е свит, числеността е ниска, потенциалните клиенти са много по-малко.
В България хората си правят зимнина, защото не могат да си позволят купуване от магазина.
В България внасяме "технологиите" от други държави.
В България дизайнерите не могат да си позволят закупуване на Фотошоп или други подобни програми. Или дори и да могат, процента е много, много малък. А възвръщаемостта на подобна инвестиция след това отнема доста време и поради свития пазар не е сигурно, че изобщо ще има такава.
В България хората си теглят филмите от интернет, защото или нямат пари за билет, или няма кино в техния град.
В България се пиратства на воля.
В България никой не купува музика. Е, може би 1-2%, но голяма рядкост...

Когато се прави сравнение между България и "Запад" е хубаво да се прави цялостно сравнение, защото на запад за едно тъпо лого могат да ти платят много, много пари - говорим за 4-5 цифрени суми, защото не всеки има този талант, а компанията може да си възвърне сумата дадена за съответното лого.

Когато, обаче говорим за България, нормално е да говорим и за по-ниски цени. Да, тъпо е, но е факт! :(

И да, 40лв са малко, но всеки дизайнер има право да си калкулира усилията и сам да си пресметне има ли смисъл. :)
 
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Според мен парите за логото не са малко, за това всеки трябва да си прецени какво лого може да направи за тях. Сигурен съм, че много от хората тук са в състояние да спретнат нещо за 5-10 минути. Който смята, че за 5 минути 40 лева са малко, да не се занимава и това е. Не виждам смисъл от обсъждане на цената. Има хора, които трябва да работят няколко дни, за да изкарат тези пари.
 
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Конкурси за лого в БГ :

Базар.бг 1000 лв
Оперативни програми - 5000лв

Следващото го копирам от най-големия и професионален форум за дизайн в България :


Тъй като ГРАФИЛА е най-големия форум за професионалисти в областта на графичния дизайн в БГ, е нужно да се въведът правила за публикуване на конкурс за специализирания форум -- ЛОГО и ШРИФТ ДИЗАЙН. Тяхното спазване ще гарантира необходия минимум професионално отношение към конкурса, както от страна на поръчителя, така и от страна на участващите.

Правилата:
1. Ясен и конкретен брийф
Поръчителя трябва да знае какво точно цели с този конкурс.
Всяка допълнителна информация относно дейността на компанията, нейната история и бъдещи цели, ще помогне на участниците в работата. Ако освен запазен знак, поръчителят изисква и примери с носители (визитка, бланка и т.н.) е необходим точен списък на носителите с указание на техните размери или стандарти. По частите от брифа засягащи професионалната терминология, модераторите могат да окажат съдействие.

2. Точни дати за начало и край на конкурса
Конкретна информация за начало и край на конкурсното време. Опитът от предишни конкурси показва, че срок по-малък от 2-3 седмици не винаги води до положителни резултати.

3. Минимална награда за първо място 2500 лв.
Този пункт гарантира:
1. Сериозно отношение от страна на поръчителя както към конкурса и неговото провеждане, така и към собственото развитие и идентичност.
2. Сериозно отношение от страна на участващите към конкурса и неговото провеждане.


За конкурси ли говорим или за домати в случая
Fifi разбирам твоето раздразнение от факта, че сравнявам цени, но да кажеш, че 40лв е добра цена за лого е направо смешно. Няма да мажа повече темата на човека, но нека сам да си направи извода относно конкурсите.
Само да вметна, че обикновенно предложения правени за 5 минути не биха се класирали при горепосочените условия.
 
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Ехе, не си съчинявай... :)

Fifi разбирам твоето раздразнение от факта, че сравнявам цени, но да кажеш, че 40лв е добра цена за лого е направо смешно. Няма да мажа повече темата на човека, но нека сам да си направи извода относно конкурсите.

Прочете ли ми добре мнението?

И да, 40лв са малко, но всеки дизайнер има право да си калкулира усилията и сам да си пресметне има ли смисъл.

И при такива дизайни защо логото на форума е толкова отвратително... (както и да е това е друга тема, да не цапаме повече темата на човека).

П.П.: И една качествена статия или превод струва повече от 5лв, примерно (това малко извън темата, но и тук е несправедливо).

Няма значение да не задълбаваме повече.
 
Re: От: Конкурс за лого - 40 лв.

И при такива дизайни защо логото на форума е толкова отвратително... (както и да е това е друга тема, да не цапаме повече темата на човека).

Защото това си избра форума :)
Справка тук: http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=28187
После тук: http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=28356
И за финал тук: http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=28484
 

Горе