Конкурс за лого - 40 лв.

От: От: Конкурс за лого - 40 лв.

Определено не работят за жълти стотинки , но ако има инициатива за смяна на знака то ще има доста предложения и то добри. Форума е доста стар, но определено има какво да се научи там хората си разбират от работата и да не кажа силна дума, но повечето работят в рекламата и логата им са навсякъде около вас. Така, че да не става един форум срещу друг. Не е коректно да се изказвате за работата на колегите от този форум поради простата причина, че можехте да си направите труда и да прегледате нещата, които се пускат там. Нека не се спускаме в спорове кое по-хубаво или по-добро факт е, че във всеки форум се намира по една ощипана госпожица или господин и винаги се разпалва дискусия. Ако трябва да съм коректна всъщност логото на ГРАФИЛА е определено по-качествено в сравнение с това на предприемач. Дори след 10 години изглежда добре. fifi наистина явно не си пораснала достатъчно за да видиш как са нещата и тук има колеги добри и там има дизайнери, на които се възхищавам.
Не е въпроса да се обижда нещо създадено чисто БЪЛГАРСКА черта а по-скоро да се върви напред. Логото за кампанията "успей с нас" е изработено с кеф и не е въпрос на пари, но айде няма да изпадам в подробности Лека и успешна вечер съсипахме на човека темата и ми се струва, че ще е хубаво някой модератор да затрие всичко за да няма повече спорове.

:lol:
няма ли някой по-деен дезигнер да поеме инициативата?
дори да не го използват собствениците - да ви видим колко можеше :D
 
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Аз мисля пък да участвам и без това няма да имам работа тази вечер :D. Все пак преди 2 седмици бяхме свидетели на конкурс с награден фонд 20 лева + договорки за подписване на договори за авторси права и т.н. :lol:
Просто е некоректно, днес завърши конкурс за лого с същата стойност. Не може да се пренебрегват колеги ей така защото единия иска лого за банка а другия за квартално магазинче.

Лично аз не се чувствам толкова велик за да пренебрегвам оферта от 40 лева за лого в този форуми. Надявам се да не засегна никой, това си е мое мнение!

Поздрави сърдечни от приятелите вечни :D
 
  • Like
Реакции: Rock
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Извинявам се за дабъл поста но и без това темата е на първо ясто така че няма да се измести.

Това е моето предложение. Лого от типа (КАКВО Е ИСКАЛ ДА КАЖЕ СЪЗДАТЕЛЯ НА ТОВА ЛОГО) :lol:
Не разбрах дали текста трябва да е само Select или ASV Select. Логото ако спечели ще го кирилизирам за 10 минути така че няма проблеми :D Българския вариант е най-лесно да се направи след това :)


4f9b2ea419f71f99.jpg
 
Последно редактирано:
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Вълничката в левата част много остра ми се вижда нещо... наподобява на нож, сабя, чикия, мачете, кама, кинжал, ятаган, меч, рапира, шпага.. и прочие. Това ли наистина си имал в предвид :twisted: Ако е така, тури една дръжка в десната част и клането може да започне :D
 
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Вълничката в левата част много остра ми се вижда нещо... наподобява на нож, сабя, чикия, мачете, кама, кинжал, ятаган, меч, рапира, шпага.. и прочие. Това ли наистина си имал в предвид :twisted: Ако е така, тури една дръжка в десната част и клането може да започне :D

По принцип не но си е голямо турнадо в логото, както съм написал може всеки да го види по различен начин. Но попринцип като в идеята не се крият ножове и убийства :lol:

Ето от мен още един вариант и както винаги бързо излизам от конкурса :D
Повтарям: не разбрах дали текста трябва да е само Select или ASV Select. Логото ако спечели ще го направя на Български за 10 минути така че няма проблеми Българския вариант е най-лесно да се направи след това :beer:


161896f228d8fa37.jpg
 
Последно редактирано:
От: Конкурс за лого - 40 лв.

f7071ce77f198d9a.jpg


Признавам си, погледнах конкуренцията какво има подготвено и забелязах една обща черта - използването на щита като символ. Имайки впредвид дейността на фирмата, сигурността е много важен компонент и е наистина добра идея да се вкара в логото. Колкото до него - изчистено, лесно запомнящо се, издържано във vintage стил (напомня на логотата от 1930-40та година). Мисля, че би могло да свърши добра работа. :)


ПП: Колкото до темата с цените..

Няма да си кривя душата, като цяло цените наистина са ниски, на моменти дори обидно, но пък бранша е толкова широк, че всеки може да намери своето място под слънцето. Въпроса е в това, какви клиенти търсиш и дали това, което им предлагаш, отговаря на цената, която търсиш.

Когато почнах преди 4 години се е случвало да правя сайтове по 80-90лв за пълен дизайн (индекс+вътрешни). Но за един новак, без професионален опит и с портфолио от няколко скалъпени дизайнчета за арт секцията на един форум си беше дори голямо постижение. В същото време имаше хора, които си плющяха по хиледарка на дизайн,но аз тях въобще не ги бърках, понеже те се бяха насочили към съвсем друг сегмент и към съвсем други клиенти. С времето задобрях, вдигнах цените, смених клиентите, цифрите за всеки проект взеха да стават по-големи. Е, не взимам хиляди както колегите отвъд океана, но съм доволен и вярвам, че някой ден ще успея да ги достигна.

Та идеята ми е, че за всеки влак си има пътници. А и един такъв конкурс е добра възможност да покажеш възможностите си пред другите. Участвай в 3-4-5 конкурса, пък си пусни темичка и хората ще почнат да те търсят, защото ще знаят какво да очакват от теб.
 
Последно редактирано:
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Пиша една последна приказка и няма да се обаждам в тая тема повече.

Видях, че на няколко места пишеше "е какво ще седнете да направите за 5-10 минути една концепция и сте готови. 40 лева за 4-5 минути малко ли ви се струват?!"

Ще отговоря в няколко точки:

• Щом клиентът ще получи концепция направена за 4-5 минути то струва ли се да се набутва с 40 лева и евентуално да вземе нещо, което за нищо не става??

• За 4-5 минути не мога дори документацията и брийфа да си разпиша по логото. Имаме: разписване на документация, проучване на конкуренция, скициране на базови концепции, отбиране на основни елементи и евентуално събирането им в общ такъв, после се създава една или няколко основни концепции, които в последствие се вкарват в компютъра и се векторизират и дообработват. Това е труд, който се равнява на минимум 7-8 часа! И това е само началото, в последствие клиентът като ги види може да поиска промени, да се пробват нови различни идеи и т.н. А и накрая целия обем информация се подготвя за човека във всички нужни файлове и се изпраща..... И си мислите, че някой който може да предложи нещо качествено ще убие 10-12 часа постоянен труд за 40 лева?!

Доста е недооценена качествената дизайнерска работа тук в България : )

ПС - Майната му, че минималната заплата е 300 лева или колко там. Като си платежоспособна фирма и искаш нещо качествено - приготвяш хубави пари, за да може и дизайнерът да е доволен и да си свърши работата с кеф и клиентът да знае, че нещото, което получава е на високо ниво и няма да има забележки, щото повече от половината тука не ебават що е то типография, психолохия на цветовете, кое какъв ефект оставя подсъзнателно в човека и т.н. ... Блъскат се градиенти, квадрати, триъгълници, пирамиди и накрая - нищо..

ПС2 - Не целя да обиждам никой от колегите дизайнери. Никой конкретен нямам на ум, и аз имам още доста какво да уча ама на черното не можем да кажем бяло и на бялото- черно :)

... след тоя ми коментар, който не е съгласен с мен може да ме храни колкото си иска, надали ще отговарям, че много спам стана, а и темата не представлява интерес за мен.. Файда да си чешем езиците само няма.
 
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Аз ги знам... горе-долу (засега...). Затова и наблягам на оранжево в личните проекти. :)
 
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Леле лелеее колеги,
какво ми направихте темата :)
Сега да ви обясня, аз не съм колекторска ф-ма, аз съм freelancer . За мен също не е "страхотно" да правя сайтове за толкова ниски пари (нали пак за запада), но имам семейство да храня :) На база цялата цена съм определил този бюджет . Въпреки ниската цена искам клиента да получи нещо уникално като лого затова пуснах темата , иначе все щях да намеря някой темплейт на лого за без пари, нали ?
Ако цената не ви устройва просто прескочете темата, а не да я спамите . Не мисля, че е уметно да си правим шеги с логото на ф-мата, тъй като това може да го видят някой ден .
Благодаря на тези които направиха предложения, конкурса продължава .

Поздрави,
КП

П.П. Само да споделя, че за логото на мойта ф-ма съм платил 200 лв. , а дизайна за брандирането на колата 300 лв. , това така помеждодругото, да не си мислите ,че не ценя труда на дизайнерите .
 
От: От: Конкурс за лого - 40 лв.

....Delete - да не задълбаваме. :wink:
 
Последно редактирано:
От: Конкурс за лого - 40 лв.

А вие с мен ли се подигравате ? Айде да проявим малко уважение и да спрем със спам-а . Благодаря !

Не с теб, подиграваме се на човека, който е автор на идеята за наградата за този конкурс. А защо така правим - прочети по-горните коментари, примерно този.
 
От: Конкурс за лого - 40 лв.

За последно пиша в настоящата тема ksp никой не се подиграва с вас конкретно. Според мен се опитвате да вземете поръчка за изработка на фирмен знак от фирма и да предложите свое заплащане на дизайнерите във форума.
Цитирам "Въпреки ниската цена искам клиента да получи нещо уникално като лого затова пуснах темата , иначе все щях да намеря някой темплейт на лого за без пари, нали ?" Другата тема е за човек, който всички познават и наистина парите са малко, но всеки си преценява в крайна сметка. Тук обаче сме свидетели на клон тоест някой ви е питал за услугата и вие сте се заели да я свършите пускайки този конкурс тук. За вас това е редно така ли?
Дори и да има предложен бюджет от компанията вие сте преценили, че можете да пуснете конкурс тук и да получите идеи и предложения на ниска цена предлагайки ги на фирмата поръчител. Била съм свидетел на много такива услуги.
 
  • Like
Реакции: fifi
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Мисля, че думата 'конкурс' разпалва страстите. Ако беше 'поръчка' щеше да е съвсем различно.
 
От: Конкурс за лого - 40 лв.

Аз съм прочел внимателно всички мнение, но това което не мога да разбера какво постигате с оспамването на темата .
Всеки сам си определя на каква цена може да извърши определена услуга ,и на мен не ми харесва да правя сайтове за 250 лв. примерно , но го правя , а ако не ме устройва казвам не става и до там . В какво се превърна тази тема ? Това не е подигравка , щом не ви устройва минавайте на там . Има хора които биха се наели да свършат тази работа .
Направо съм смаян какви коментари изчетох, незнам при вас как е , но работата е спаднала доста , и в место да виждаме положителното, че има такива конкурси типично по български го унищожихте . Като дойде някои клиент при мен и казва искам сайто до толкова пари , аз му казва да или не , а не му обяснявам колко зимали в германия ... толкова е просто . Има и друга страна която вие не искате да погледнете , този които направи логото на тази ф-ма и тя стане голяма ще има един голям + в портфолиото си .
Ако работехме толкова колкото говорехме да сме богати вече .
Аз взимам проект отделям от бюджета му да дам на някои 40 лв. и стана война, да по-добре щеше да взема един темплей на лого за 10 долара и да кажа на клиента ето ти "уникално лого" .
Така сме ние българите много сме големи и всезнайни .
Айде поздрави , че направо се ядосах.

П.П. И последно влезте в freelancer com и там се казва бюджет толкова, желаещи ?
 

Горе