Контакти на Adsense за България

cloc

Member
Има ли някой тук във форума който има адрес за контакт с Адесенс в България или в чужбина.

Ситуацията е следната:
Преди три седмици Адесенс закриха профила ми и парите който са от 3 месеца. Писах им да ми кажат къде е проблема за да проверя или да им съдействам, те миотговориха че не могат да ми кажат как засичат тези неща. Аз им писах че не ме интересува как засичат а само да ми кажат кой сайт е проблемният....пак същият отговор.
Говорих с моя братовчедка която е адвокат, тя е говорила с колегите си от кантората и решиха че имам правно основание да заведа иск срещу Гугъл Адесенс.
И от там започнаха мъките,
от кантората пишат на Адесенс през моят профил / защото само от там може да се комуникира с тях / да ни предоставят актуален адрес, телефон и име за контакт където да се изпрати съдебната призовка. От Адесенс отговарят че съжаляват че са закрили профила и няма да го възстановят отново. Пишем пак, че нямаме претнци към закритият профил, искаме само адрес за контакт...пак подобен отговор без адрес. Така пет пъти им искаме само актуален адрес но все различни отговори без никакви техни данни за контакт. Обадихме се два пъти на телефона за България на Адуордс, от там най любезно казаха че те нямат нищо общо с Адесенс но да им обясним какъв е проблема и те ще предадат на колегите си от Адсенс за случая....никакъв отговор или реакция.

Не мога да повярвам че Гугъл се крият все едно са някакви престъпници. Толкова ли е трудно да ни дадат данни за контакт и съдът да реши кой крив кой прав. Ако някой може да помогне ще съм му благодарен.
 
От: Контакти на Adsense за България

Ако не бъркам централата на Гугъл Адсенс не беше ли в Ирландия? Направо там пращайте, даже може и с копие до централния офис на Адсенс в САЩ.
 
Повярвай ми това не е само за adsense. Същите лайна правят за всичките си услуги, където те дават или трябва да връщат пари! Платих им за услуга преди месец, която така й не получих - писах им няколко пъти и дори не си правят труда да им отговорят.

В профила в Adsene има информация за това от кого получаваш преводите си - можеш да пишеш на този адрес.
 
От: Контакти на Adsense за България

Адреса го има поне на 1000 места
Gordon House Barrow Street,
Dublin 4,
Ирландия
 
От: Контакти на Adsense за България

Адреса го има поне на 1000 места
Gordon House Barrow Street,
Dublin 4,
Ирландия

Този адрес го знаем...питах ако има някой адрес на техен офис в България...Че така ще им се изпрати призовката в Ирландия...и ще се започне пак с техните цигански номера...това не е адреса на Адесенс а на еди кое си.... за това не сме реагирали и тем подобни...
Те на един куп имейли и запитвания не си дадоха адреса... Адвокатката каза че ако до краят на месеца не си дадат адреса, ще се обади някоя сутрин в сутрешният блок по Нова телевизия и от там ще запита официално за техният адрес:)
 
От: Контакти на Adsense за България

"12.4 В случай, че Договорът бъде прекратен, Гугъл Ви изплаща каквато и да е дължима Ви сума в срок от приблизително деветдесет (90) дни след края на календарния месец, през който Договорът е прекратен. В никакъв случай, обаче, Гугъл няма да извършва плащания за спечелена сума на стойност по-малка от 10 евро. Гугъл може да удържи всяка сума, по-малка от 10 евро, за свои административни разноски." - ако договорът не е прекратен заради невалидна дейност.

Доколкото си спомням, понеже не мога да го намеря в момента да цитирам, могат да ти спрат профила, като си запазват правото да го направят без да дават обяснения. Според мен единственото, за което можеш да ги съдиш е ако не ти дадат парите в споменатия срок. От друга страна, как да разбереш дали ти се дължат пари, като не знаеш причината защо е спрян. Ако е заради невалидна дейност - не.. абе така са си написали условията за ползване, че винаги ти да си прецакан.
 
От: Контакти на Adsense за България

Разкажи, какви сайтове имаш, колко импресии правят, какво има на тях. Няма смисъл да се бориш срещу вятърни мелници, мислиш си, че ще можеш да осъдиш Гугъл? Не ми се вярва да имаш пари за адвокати :)
 
От: Контакти на Adsense за България

То също пише че ако профилът ти е спраян за невалидни кликове, трафик.....и тем подобни...те не ти изплащат дължимата сума, а моите пари и комисионната на Гугъл се връщат обратно на рекламодателите. Но тези пари са от няколко месеца, ако е имало някакъв проблем той ще е за Януари, най много за Декември...Но има пари от Октомври и Ноември....Те също могат в условията да си пишат много неща...но нека съдът да реши.

Разкажи, какви сайтове имаш, колко импресии правят, какво има на тях.

Сайтовете са малко, импреси нормални, за чужбина за безплатни обяви / без +18 съдържание в тях /, от 3 години са...

Няма смисъл да се бориш срещу вятърни мелници, мислиш си, че ще можеш да осъдиш Гугъл? Не ми се вярва да имаш пари за адвокати

Пари за адвокати няма да давам, споменах че ми е братовчедка и от кантората също са много амбицирани. И защо някой да не може да осъди Гугъл, всеки като чуе Гугъл и изпада в стрес...от кантората са направили няколко проверки за Европа и там Гугъл е осъждан от частни и корпоративни лица...

Мисля че е нормално всеки в тази държава ако смята че са му накърнени интересите да има право на съд. Може и да ги осъдя, може и те да ме осъдят...Заслужава си все пак да съдиш Гугъл и за обезщетение :)
 
Последно редактирано:
От: Контакти на Adsense за България

предполагам, че хората, които се занимават със случая са наясно с това: "18.1 Към настоящият Договор се прилага и този Договор следва да се тълкува в съответствие с разпоредбите на английското право. Страните се съгласяват английските съдилища да имат изключителната компетенция при решаването на всеки спор или въпрос, произтичащ от или във връзка с този Договор."

Съгласен съм с redrum, че това е все едно да се биеш с вятърни мелници. Просто перфектно са си изпипали нещата, а и се замисли какъв удар ще е по имиджа им някой да ги осъди. Едва ли някой ще го допусне. Иначе по темата: най-добре се свържете с централата, не чакайте никакво съдействие от България, още повече, че те нямат думата в такива ситуации.
 
От: Контакти на Adsense за България

Сайтовете са малко, импреси нормални, за чужбина за безплатни обяви / без +18 съдържание в тях /, от 3 години са...
Нищо не значи това, но щом има сайтове за обяви има голяма вероятност да е имало обяви за платена любов :)
 
От: От: Контакти на Adsense за България

И защо някой да не може да осъди Гугъл, всеки като чуе Гугъл и изпада в стрес...от кантората са направили няколко проверки за Европа и там Гугъл е осъждан от частни и корпоративни лица...

А пише ли за какво са осъдени? Според мен твоят случай е доста често срещан, и едва ли можеш да пипнеш Гугъл точно за Адсенс.
Евала ти правя, че си търсиш правата, повече такива хора трябва да има в БГ.
 
От: Контакти на Adsense за България

Че са си арогантни от Гугъл няма спор.
А това с англииското право е нож с две остриета. Направете няколко неща.

Проучете подробно съдебната практика с Гугъл за Европа, кой за какво ги е съдил...из нета бол информация, тогава се свържете с някоя западна кантора която е осъдила Гугъл. В повечето случай тези кантори няма да ти пойскат пари защото ако преценят че има шанс да осъдят Гугъл те сериозни сума ще измъкнат от сделката.
Вижте с някой наш евродепутат да се свържете а те от своя страна да ви свържат с някой който има зъб на Гугъл...
Общо взето първо добре си изпипайте нещата и тогава скачайте в дълбоки води . И се подгответе за един дълъг съдебен процес.
 
От: Контакти на Adsense за България

Някой знае ли някакъв имейл или телефон, на който мога да се свържа с някакъв представител на екипа им? Ползвам формата за контакт, но ми изпращат едно и също. Не искат да ми изплатят спечелените пари! Изпратих им 30 имейла, но отговора е един и същ. Предполагам, че попълвайки въпроса си чрез тяхната форма за контакт, ми генерират чрез някаква програма автоматичен отговор базирайки се на pub-а ми. Та има ли някакъв имейл, който да се прочете и да получа личен отговор от някой от екипа на адсенс, а не генерирани боклуждийски отговори, които не са ми от ползва?
 
От: Контакти на Adsense за България

Някой знае ли някакъв имейл...

Закрили са ти профила? Отпиши парите които имат да ти дават. Без да проверявам, по спомени в условията им пише, че при закрит профил не са длъжни и няма да изплащат натрупаните средства. Когато си направила акаунт и си се съгласила да ползваш техния продукт се съгласяваш и с това условие, за това не си губи времето с безсмислени неща... .

А бре хора, четете условията, не се занимавайте с безсмислени неща и не си мислете, че само защото вие искате нещо сте прави, и трябва да ви угодят!
 
От: Контакти на Adsense за България

Точно в условията пише, че при прекратяване на договора, изплащата в срок от 90 ни дължимата сума, стига да е над 10 долара. Не изплащат парите само ако профилът е закрит поради невалидни кликове. Ми не това е причината, така че не би трябвало да има проблем да ми изплатят парите. Просто наближи плащане и се правят на интересни. Плюс това те сами не си спазват това, което казват. Казват ми: Сайта ти не отговаря на условията и спираме рекламите, но профила остава активен. В това време, а и след това, банерите се показваха единствено в личния ми блог, който отговаря на тъпите им условия, но като влязох да проверя, ми бяха деактивирали профила. опитах да се свържа по хиляди начини, но не отговарят никъде. Само едно и също автоматизирано съобщение и това е. Ако са прави, защо се крият като мишки? 100-на лева са и не ме бъркат. Сумата е малка, но ме е яд, че се правят на интересни и точно поради тази причина ще ги издирвам! Плюс това над 80лв от 100, бяха от сайт, който не е нарушавал правилата им - ето още една ричина, поради която трябва да ми изплатят най-малкото тези пари!
 
От: Контакти на Adsense за България

:) Откакто повечето рекламодатели започнаха да бягят по тъч линията само с adwords ваучерчета и купончета за един и същи сайт с по 10000 различни акаунта, нормално е и изплащанията на Adsence да спаднат. Ако действително някой те е репортнал, както имаш съмнения може след разглеждането да са решили не само да спрат излъчването на рекламинте, ами и да прекратят участието ти в програмата.
 
От: Контакти на Adsense за България

Слонът интересува ли се от душевното състояние на мухата и претенциите й, след като я е настъпил? Ми не! Забрави за парите и продължавай нататък, защото само ще си изгубиш времето. Няма случай на изплатени пари след закрит профил, а хора в твоята ситуация има милиони, че и с далеч по-големи суми от твоята.
 
От: Контакти на Adsense за България

Значи това, което могат да направят всички ужилени е да се погриждат останалите да разберат що за стока са адсенс и да не се залъгват! Най-ироничното е, че след като ми закриха профила си направих нов със същите данни и го одобриха, но този път няма да се вържа, защото знам, че като наближа пак лимита за плащане, ще измислят нещо друго - било то, че имам вече деактивиран профил или нещо друго, та дори сайта ми да отговаря на всички условия! Но ще се погрижа аудиторията до която стигам, да разбере какви измамници са!
 
От: Контакти на Adsense за България

Аз очевидно съм доста назад с проблемите, които имате с адсенсе, чак не мога да повярвам, че такива неща могат да се случат. Вървят си сайтовете взимам си парите и това е. Един единствен път са ме предупреждавали, но беше в началото и бяха прави, оправих нещата и нямам проблеми, старая се и да избягвам някакви "неясни" правила. Късмет на всички влезнали във филма 'проблеми с адсенс'.
 
От: Контакти на Adsense за България

Адреса в Ирландия трябва да е верен. Последно когато ходих на работа в офис :lol: звъняха на управителя от централата на гугъл в Ирландия и говореха на български.
 

Горе