Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

За гаранцията на депозитите до 100 000 лв.

На теория звучи добре. На практика не е казано кога ще ти ги изплатят. Може и след 10 години още да ги чакаш.

Второ те не се гарантирани от държавата, а от някъв фонд, в който банките внасят някаква отчисления. Проблемът на този фонд е, че не може да покрива до безкрай. Евентуално някоя малка банка ако изгърми ще ги покрие. Ама средна или голяма или няколко наведнъж си непосилна работа.

Спомняте си историята в Кипър и техните банки. Хората 2-3 седмици нямаха достъп до парите си, докато се точеха преговорите за помощта от Европа. После пуснаха леко полеко гювеч. Преди 2-3 месеца вече мисля че паднаха всички ограничения на тегления. И ако имаш пари, можеш да си ги изтеглиш. Така, че целия процес там отне 2-3 години. И то имаше сериозна помощ от ЕС. Съответно условия от тяхна страна.
 
Цирк. :) Пълен при това. :)

Нищо, за едните оставка, за другите фалит. Някой ден нещата ще си дойдат на мястото. :) Чудя се кога ще се чуе нещо от банката. Ще е доста тъпо, ако поне не излязат с някой силен рекламен клип. Както едно време ПИБ с клипа на Бербатов, точно когато се бг мамите щяха да я фалирват. :)
 
От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

"За гаранцията на депозитите до 100 000 лв."

Законза гарантиране на влоговете в банките

Чл. 4. (1) (Изм. – ДВ, бр. 109 от 2001 г., изм. – ДВ, бр. 118 от 2002 г., изм. – ДВ, бр. 31 от 2005 г., изм. – ДВ, бр. 64 от 2006 г., в сила от 31 декември 2006 г., изм. – ДВ, бр. 98 от 2008 г., изм. – ДВ, бр. 101 от 2010 г., в сила от 31 декември 2010 г.) Фондът гарантира пълно изплащане на сумите по влоговете на едно лице в една банка независимо от броя и размера им до 196 000 лв.
(2) (Изм. – ДВ, бр. 109 от 2001 г.) В посочената сума се включват и начис-лените лихви към датата на решението на Българската народна банка по чл. 23, ал. 1.
(3) Разпоредбата на ал. 1 не се прилага спрямо лица, придобили права по влог в резултат на извършени разпоредителни действия с влога след вземане на решението на Българската народна банка по чл. 23, ал. 1.

Чл. 23. (1) Фондът изплаща задължения на съответната банка към нейни вложители до гарантираните размери, когато Българската народна банка е отнела издадената лицензия за банкова дейност на търговската банка.
(2) Фондът изплаща гарантираните размери на влоговете чрез търговска банка, определена от управителния съвет.
(3) (Изм. – ДВ, бр. 44 от 2009 г., в сила от 1 септември 2009 г.) В срок до три работни дни от датата на решението на Българската народна банка по ал. 1 назначеният квестор, ликвидатор или синдик е длъжен да представи на управителния съвет на фонда информация за влоговете в банката.
(4) (Изм. – ДВ, бр. 44 от 2009 г., в сила от 1 септември 2009 г.) В срок не по-късно от 7 работни дни преди започване изплащането на суми от фонда управителният съвет на фонда е длъжен да оповести в най-малко 2 централни ежедневника деня, от който вложителите на банката могат да получават плащания от фонда, както и банката, чрез която ще се извършват тези плащания.
(5) (Изм. – ДВ, бр. 44 от 2009 г., в сила от 1 септември 2009 г.) Изплащането на суми от фонда започва не по-късно от 20 работни дни от датата на решението на Българската народна банка по ал. 1.
(6) (Нова – ДВ, бр. 44 от 2009 г., в сила от 1 септември 2009 г.) При наличие на изключителни обстоятелства фондът може да удължи срока по ал. 5 с не по-вече от 10 работни дни.
(7) (Предишна ал. 6 – ДВ, бр. 44 от 2009 г., в сила от 1 септември 2009 г.) При влог в чуждестранна валута на вложителя се изплаща левовата равностойност на 12 Закон за гарантиране на влоговете в банките гарантирания размер на влога по курса на Българската народна банка в началния ден на изплащане на гаранцията по влоговете.
(8 ) (Предишна ал. 7 – ДВ, бр. 44 от 2009 г., в сила от 1 септември 2009 г.) С размера на изплатените суми се намалява размерът на задълженията на съответната банка към вложителите.
(9) (Предишна ал. 8 – ДВ, бр. 44 от 2009 г., в сила от 1 септември 2009 г.) Управителният съвет на фонда уведомява периодично ликвидатора или синдика за размера на платените на всеки вложител суми.
(10) (Предишна ал. 9 – ДВ, бр. 44 от 2009 г., в сила от 1 септември 2009 г.) За вземанията си над полученото от фонда вложителите се удовлетворяват от имуществото на банката в съответствие с действащото законодателство.
(11) (Предишна ал. 10 – ДВ, бр. 44 от 2009 г., в сила от 1 септември 2009 г.) Българската народна банка издава наредба за прилагането на този член.
 
От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

пълен цирк и фишеци навсякъде, само и само да се отклони темата от неподадената оставка...
 
Ха, как го отнасят малките хорица. Как може да спреш нещо, над което нямаш контрол - човешкото настроение. Вярно, че не се действа на момента, но все пак. Мислех си, че ще го отнесе някой от PR отдела на банката. Те в БНБ не са от най-адекватните също. Но като цяло цирка продължава - я истина, я не. :)
 
От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

така става като преядат с власт някои хора...
 
Re: От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

така става като преядат с власт някои хора...
Аз пък това им се чудя на тези тъпаци. Каква им е далаверата да властват над беден народ в потъваща държава? :)

К'во, бизнесите им ще имат бедни клиенти и дългове от тях. Логика, та да си такова мамата. :)
 
От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Новина от последните часове: Подуправител на БНБ обвиняем - не спрял "източването" на КТБ http://offnews.bg/news/Политика_8/П...иняем-не-спрял-източването-на-КТБ_351454.html
Клатикурата сигурно пак ще стане за смях, както в случая с тримата "килъра" на прасето...
 
От: Re: От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Аз пък това им се чудя на тези тъпаци. Каква им е далаверата да властват над беден народ в потъваща държава? :)

К'во, бизнесите им ще имат бедни клиенти и дългове от тях. Логика, та да си такова мамата. :)

Тъй като ги гледаш на бедни ли ти приличат? Дори още по-добре народа да е беден - по лесно се манипулира. Както виждаш бизнесите им не са фалирали даже напротив...
 
От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Няма нужда от паника. Колкото по-малко се спекулира по темата, толкова по-добре за всички.
 
Re: От: Re: От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Тъй като ги гледаш на бедни ли ти приличат? Дори още по-добре народа да е беден - по лесно се манипулира. Както виждаш бизнесите им не са фалирали даже напротив...
Не чак бедни, но определено не са много ларж. И все пак говорим за 7,5 мил., от които сам знаеш разпределението работещи, пенсионери, малцинства и т.н. :) Чувам повече проблеми от рода на как да си платя еди какво си, от което имам нужда, отколкото колко да ми е голям басейна в двора. :) Като е беден народа е освирепял, а това е малко нож с две остриета, защото и тия не са се научили да манипулират като хората.

Не са фалирали, ама не са в много убава икономическа обстановка. Поне на мен не ми изглежда нормална. Пък не знам. А това дали са фалирали или не, но и не са вързали гледам. А отделно се спускат малки и големи проекти натам, така, че е малко съмнително и как точно оперират. :)
 
Re: От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Няма нужда от паника. Колкото по-малко се спекулира по темата, толкова по-добре за всички.
Съгласен. ;) Дори се готвя да видя пак за нещо там като депозитен продукт. ;)
 
От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Много интересно, не знам кои вчера е гледал ТВ, но в новините имаше доста интересен репортаж в които - актьори, спортисти... баха свикали пресконференция на която защитаваха банката и собственика и... Та репортажа завърши с - "Ако всички хора на които е помогнал, бяха дошли тука, опашката щеше да излиза извън пресцентъра"...
 
От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Опашките пред някои варненски клонове на КТБ бяха заради наводнение, причинено от силните дъждове.

Съобшение за офис на КТБ АД в гр. Варна
17.06.2014

Информираме Ви, че поради проливните дъждове вчера, 16 юни 2014 г., и поради запушване на колектор на градската канализация в гр. Варна, в ранните часове на вчерашния ден офисът на Финансов център Варна на Корпоративна търговска банка АД се наводни. По тази причина беше временно преустановена нормалната работа на офиса.

Като изразяваме нашата огромна благодарност за бързата намеса на Гражданска защита - Варна и ВиК Варна, помолихме всички, които не успяхме да обслужим във вчерашния ден, за извинение, и същевременно уведомяваме всички граждани и клиенти на банката, че Финансов център Варна на КТБ АД ще работи днес, 17 юни 2014 г. - вторник, и утре, 18 юни 2014 г. - сряда, с удължено работно време от 8.30 часа, през целия ден, докато бъдат обслужени всички клиенти за деня.

Днес ходих в банката и нямаше опашка, проблемът с наводнението беше решен.

Днес пак валя силен дъжд, не знам дали пак няма да имат наводнение.

Рядко съм забелязвал да има сериозни опашки, обикновено такива наблюдавам когато случайно моето посещение съвпадне с раздаването на пенсиите - много пенсионери си бяха направили сметки там, защото имаха добри лихви по безсрочните сметки и няма месечна такса и такса теглене.

Последните няколко месеца не съм наблюдавал опашки.
 
Хепи, на какво мнение си - хората почнаха да теглят депозитите си и да се притесняват.

http://www.capital.bg/biznes/finans...ds=10152570310274273&fb_action_types=og.likes

Каквото и да си говорим, хорското настроение си влияе и то не малко. Ако започнат масово да теглят и да се паникьосват, може да не се развият благоприятно нещата за КТБ.
 
От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Това какво ще да значи ,

Малко след съобщението на Корпоративна банка от БНБ оповестиха, че в петък, 20 юни, "в 11.40 ч в Българската народна банка бе получено писмено уведомление от ръководството на Корпоративна търговска банка, в което информира за изчерпване на ликвидността и преустановяване на разплащанията, както и на всички видове банкови операции.
 
Това ще рече, че хората с депозити са за момента на изчакване, както и тези, които ще теглят суми от сметките си. За депозитите мисля, че е така, но за фирмени и лични сметки - не съм сигурен. Аз за това попитах хепита, защото знам, че има отношения с банката.

Но пък от банката уверяват, че всичко е ОК: http://www.corpbank.bg/news_626.html

Уверени сме, че това е допълнителна гаранция за защита на Вашите интереси, а също така и - за бъдещо възстановяване на банковата дейност на КТБ АД под прекия надзор на Централната банка.
 
От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Проблема с КТБ е много сериозен. Голяма част от парите на държавата са набутани в тая банка. Когато тройната коалиция идваше на власт, тръбяха че трябвало парите на държавните институции да са децентрализирани, да са разпределени в различни банки или активи и т.н. И не направиха нищо. Поредния див популизъм.
Ако тая банка фалира, ще фалира и държавата (ако вече не е фалирала, щото тия дни се чуват страшни неща за НЗОК, БЕХ, БДЖ), за това и няма как БНБ да остави КТБ да фалира. Банката на мафията държи парите на държавата. Извода е повече от ясен.

Аз пък това им се чудя на тези тъпаци. Каква им е далаверата да властват над беден народ в потъваща държава? :)
К'во, бизнесите им ще имат бедни клиенти и дългове от тях. Логика, та да си такова мамата. :)
Блинки, няма значение дали народа е беден или не. Краде се когато има хаос и неразбория, когато няма правила или никой не го е*е, дали се спазват, когато могат да се сключват сделки под масата за дълги периоди от време. Не искам да политизирам допълнително дискусията, иначе бих говорил с голяма конкретика.
 
От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

айде да фалира държавата, че да почнем от начало, то е ясно, че оправия няма...
 

Горе