На скапани закони и на корупция по всички нива на прокуратурата. Не е тайна за никой, че нищо не работи както трябва. Днес ми разправяха как пипнали в София, св. Троица, банда, крадяща катализатори. При което моя въпрос беше "И ги предадоха на полицията, нали?. И моя приятел каза: "Не, защото няма смисъл. Смлели ги от бой и им взели всичко, за да видят какво е". Аз реално нищо не успях да кажа, защото хем не трябва да е така, хем това е контингент, който полицията знае и е оставил на свобода да вършее. Мисълта ми е, че ако това продължава рано или късно всеки ще се обзаведе с оръжие, говоря за огнестрелно, и ще си търси сам правата.
С нанасянето ми в нов квартал през първата седмица и моя катализатор изчезна. Чу се нещо, че са ги намерили, и от тогава е кротко от към кражба на катализатори. Сега гледам някакви гуми свалят тук таме в района на р-н Сердика на коли с хубави джанти, но според мен пак ще има кютек. Никой не се занимава вече в тези квартали да вика полиция. Полицията я ползват, поне при мен тук, за сплашване на някой пийнал съпруг, развилнял се и пречещ на съседите си. За сериозните кражби, валдалщини, нападения над хора и подобни, се организира една хайка и ги помилат. И това ще стане масово, защото наистина това явно само работи, другото вече се позабравя като вариант. Жалко за което, но всеки нормален човек иска да живее спокойно, като не му го подсигуряват, си го извоюва. Това е логика и природа и няма нищо на света, което да се бори срещу това.
Друг случай, на мой съсед от близък блок, е как човека тих, кротък и гледащ семейството си, абе работещ данъкоплатец. Но една вечер на жена му й дърпат златните обици от ушите. Просто си вървят субектите зад нея, задминават я, и в това задминаване се протягат по една ръка и дърпат. Резултат: Подаване на жалба, регистрация на случая и глас в пустинята. Все едно тези за пръв път го правят и за пръв път РПУ-то разбира за тях. Мъжът си взе огнестрелно оръжие, а жената защото не е толкова по насилието явно - електрошок. Децата им сигурно ще ходят или с тях или със спрейове. Направо чудно. И като в Тексас след някоя друга година. Всеки в къщата с оръжие и стреляне на месо, а в затворите хора, защитаващи се поради факта, че другите, на които си плащат от данъка не могат.